Algoritmalar ve Programlamaya GirişauzefBilgisayar ProgramcılığıWeb Tasarımı ve KodlamaYönetim Bilişim Sistemleri

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları

 

#1. Çift boyutlu dizilerde doğrusal arama yapmanın zaman karmaşıklığı aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Cevap : C) O(n²)

#2. Tasarlanan iki ayrı kaba kodda şu işlemler yapılmaktadır: “Her iki kaba kodda da kullanıcının birer sayı girmesi istenir. Birinci kaba kodda sayı 10’dan küçükse sayının 5 katı hesaplanır, sayı ve sonuç ekrana yazdırılır. İkinci kaba kodda sayı 10’a eşit veya 10’dan büyükse sayının 2 katının 8 fazlası hesaplanır. Ekrana sadece sonuç yazdırılır.” Verilen anlatıma göre yukarıdaki kaba kodlardan hangisi veya hangileri doğrudur?

Cevap : C) Yalnız II

#3. “….., algoritma geliştirilmesine yardımcı olan, formal olmayan, bilgisayar tarafından çalıştırılmayan, herhangi bir programlama dilinin yazım kurallarına bağlı kalınmasını zorunlu kılmayan bir nitelik taşımaktadır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap : C) Kaba kod

#4. Bir arama algoritması için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap : E) Aranan elemanın dizide olmaması algoritmanın verimliliği açısından olabilecek en kötü durumu ifade eder.

#5. I. Bu akış diyagramının kaba kodu şu şekilde ifade edilebilir: BAŞLA toplam_1 = 0, toplam_2 = 0 FOR i = 1 TO 100 EĞER (i ≥ 50) İSE (toplam_1 = toplam_1 + i) EĞER (i < 50) İSE (toplam_2 = toplam_2 + i) NEXT i YAZ (toplam_1, toplam_2) BİTİR II.Bu akış diyagramında, 0 ve 100 arasındaki sayılardan, 50’ye eşit ve 50’nin üzerinde olan sayıların toplamı “toplam_1”, 50’den küçük olan sayıların toplamı “toplam_2” değişkenlerinde saklanmaktadır. Bu değişkenlerin tuttuğu toplam sonuçları ekrana yazdırılmaktadır. III. Bu akış diyagramında for döngüsünden yararlanılmıştır. IV. Bu akış diyagramında sayılar her adımda ikişer artmaktadır. Yukarıda bir akış diyagramı verilmiştir. Bu akış diyagramı ile ilgili olarak aşağıdaki şıklardan hangisi veya hangileri doğrudur?

Cevap : A) I, II ve III

Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.

#6. I. Akış diyagramlarında seçimli yapılar ve döngü yapıları ifade edilebilir. II. Akış diyagramları problemin görsel olarak ifade edilmesini sağlar. III. Akış diyagramlarının ifade şekli programlama dillerine göre değişkenlik gösterir. IV. Akış diyagramı, standartlaştırılmış elemanlardan oluşur. Akış diyagramları ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Cevap : D) I, II ve IV

#7. Kullanıcı tarafından girilen bir A sayısının iki katının 5 fazlası, girilen bir B sayısının üç eksiğinin 5 katı hesaplanmaktadır. Elde edilen değerler toplanmakta ve sonuç C değişkenine atandıktan sonra C değişkeni ekrana yazdırılmaktadır. Bahsedilen bu programın kaba kodunda yukarıda boş bırakılan iki satıra hangi şıktaki ifadeler gelmelidir?

Cevap : C) C = (A * 2 5) ((B – 3) * 5) YAZ(C)

#8. Yukarıda verilen akış diyagramında i değeri -5 ve 18 arasındaki değerleri alıp döngünün her adımında 2 artmaktadır. Buna göre akış diyagramında boş bırakılan yere gelmesi gereken ifadeler aşağıdaki hangi şıkta doğru verilmiştir?

Cevap : B) i = -5, 18, 2

#9. Yukarıda verilen kaba kodun çıktısı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) 120

#10. Bir öğrenci ders kapsamında iki farklı sınava girmektedir. Birinci sınavın %30’unu, ikinci sınavın %70’ini hesaplayıp toplam sınav puanını hesaplayan ve sonucu kullanıcıya gösteren programda soru işareti olan yere ne yazılmalıdır?

Cevap : A) toplamPuan

Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.

#11. Yukarıdaki akış diyagramında gösterilen program ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap : B) Girilen kelime kullanıcının istediği kadar yazdırılacaktır.

#12. I. Tek boyutlu diziler satırlar ve sütunlardan oluşur. II. Birden fazla tek boyutlu dizinin bir araya gelmesi ile iki boyutlu diziler oluşur. III. Tek bir indis değeri kullanımı yeterlidir. IV. İki for döngüsü kullanılarak oluşturulabilir. Tek boyutlu diziler ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

Cevap : E) I ve IV

#13. Bir iş yerinin mesai saatleri 8:30-17:30 arasındadır. Girilen saati kontrol ederek iş yerinin mesai saatleri dışında olduğunu belirten kaba kod aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) EĞER (saat < 8:30 VEYA saat > 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)

#14. I. Algoritma yardımı ile bir problemin çözümüne dair adımlar tek tek veya aşama aşama ifade edilemez. II. Bir arama algoritması, istenen elemanı dizide arayabilmek için, dizi elemanlarının sıralanmış olmasını gerektirebilir. III. Arama algoritmalarının performansı algoritmadan algoritmaya farklılık gösterir. IV. Sıralama algoritmalarından bazıları, elemanların karşılaştırılarak sıralanması mantığına göre çalışır. Algoritmalar ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

Cevap : A) Yalnız I

#15. I. Alt programlar, programın yapısal olmasını sağlar. II. Alt programlar, ilgili programın sadece bir yerinde çalıştırılabilir, birden fazla kez kullanılamaz. III. Ana program tarafından alt program çağrılırken, ilgili parametre türünün alt programda tanımlanan veri türü ile uyumlu olması gerekir. IV. Alt programlar, ana bir programa ihtiyaç duymadan tek başına çalışabilen yapılardır. Alt programlar ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

Cevap : D) II ve IV

Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.

#16. I. Diziler sayısal olmayan değerleri tutabilir. II. Diziler mantıksal değerleri tutabilir. III. Dizideki elemanların pozisyonunu işaret etmek için indis değeri kullanılır. IV. Aynı dizinin içinde farklı tiplerde eleman bulunabilir. Diziler ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

Cevap : E) Yalnız IV

#17. I. Arama algoritmalarının hepsinde, aranan elemanın içinde bulunduğu dizinin küçükten büyüğe sıralanmış olması gerekir. II. Bir arama algoritması kullanılarak aranan bir eleman ilgili dizide bulunmazsa, başka bir algoritma ile eleman bulunabilir. III. Tüm sıralama algoritmaları aynı performansla çalışır. IV. Bazı sıralama algoritmaları problemi daha küçük parçalara bölerek ele alır. Arama ve sıralama algoritmaları ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

Cevap : D) I, II ve III

#18. I. Özyinelemeli fonksiyonlar, geri değer döndürmeyen alt programlarda kullanılırlar. II. Bu yapı, kodun uzamasına sebep olur. III. Programın kendi kendisini çağırdığı bir yapı söz konusudur. IV. Programın kendisini çağırması bir noktada sonlanmalı, programın sonsuz döngüye düşmemesine dikkat edilmelidir. Yukarıda özyinelemeli alt programlar ile ilgili bazı ifadeler yer almaktadır. Bu ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

Cevap : B) I ve II

#19. Yukarıda bir ana program ve geriye değer döndüren bir alt programa ait kaba kodlar verilmiştir. Ana programda soru işareti bulunan satıra gelmesi gereken doğru ifade aşağıdaki şıklardan hangisinde verilmiştir?

Cevap : B) elemanlar(), adet

#20. Yukarıdaki programda A’nın çift sayı olup olmamasına göre iki farklı hesap yapılmaktadır. Buna göre A’nın çift sayı olup olmadığının kontrol edilmesi için programda soru işareti olan yere yazılması gerekenler hangi şıkta doğru verilmiştir?

Cevap : D) A yüzde 2 = 0

Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.

Öncesi
TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

HD Quiz powered by harmonic design

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş: Temel Kavramlar ve Yaklaşımlar

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş dersi, bilgisayar bilimlerinin temel taşlarından biri olarak kabul edilir. 2023-2024 Güz dönemi final sınavı soruları, algoritmaların temel kavramları, programlama yaklaşımları ve dizi yapıları gibi konuları kapsar. Bu makalede, sınav soruları üzerinden bu konuların temel yönlerini inceleyeceğiz.

Kaba Kod ve Dizi Yapıları

Kaba kod, formal olmayan ve programlama diline bağlı olmayan bir algoritma tasarım aracıdır. Tek boyutlu diziler, yalnızca tek bir indis değeri kullanılarak erişilebilir yapılar olup, iki for döngüsü ile oluşturulmaları gerektiği yanılgısına düşülmemelidir.

Akış Diyagramları ve Program Kontrolü

Akış diyagramları, programların görsel temsilleridir ve seçimli yapılar ile döngü yapıları ifade edebilirler. Özyinelemeli fonksiyonlar ve alt programlar, programlama dillerinde yaygın olarak kullanılan yapılar olup, programların daha anlaşılır ve modüler hale gelmesine yardımcı olurlar.

Arama ve Sıralama Algoritmaları

Arama algoritmaları, bir dizide belirli bir elemanın bulunmasını sağlar. Bu algoritmaların performansı, aranan elemanın dizideki konumuna ve algoritmanın verimliliğine bağlı olarak değişir. Sıralama algoritmaları ise, dizi elemanlarını belirli bir sıraya göre düzenler. Bu algoritmaların performansı, kullanılan yönteme ve eleman sayısına bağlıdır.

Programlama Dilindeki Yapılar

Programlama dillerinde kullanılan yapılar, problemlerin çözümünde etkin rol oynar. İfadeler, değişkenler ve döngüler, programın akışını ve işlevselliğini belirler. Ayrıca, programlama dillerinde diziler, çok boyutlu verileri saklamak için kullanılır ve elemanlarına erişim için indis değerleri kullanılır.

Sonuç

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş dersi, programlama dünyasına adım atmak için kritik bir başlangıç noktası sunar. Bu alandaki temel kavramlar, öğrencilerin algoritmaları anlamalarını ve etkili programlama becerileri geliştirmelerini sağlar. Sınav soruları, bu temel kavramları pekiştirmenin yanı sıra, öğrencilerin algoritmik düşünme yeteneklerini geliştirmelerine de katkıda bulunur. Algoritmalar ve programlama, bilgisayar bilimlerinin temelini oluşturur ve bu alandaki bilgi ve beceriler, teknolojinin her alanında önemli ve uygulanabilir niteliktedir.

@lolonolo_com

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları

1. “….., algoritma geliştirilmesine yardımcı olan, formal olmayan, bilgisayar tarafından çalıştırılmayan, herhangi bir programlama dilinin yazım kurallarına bağlı kalınmasını zorunlu kılmayan bir nitelik taşımaktadır.”

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Sözlü ifade
B) Kodlama
C) Kaba kod
D) Program kodu
E) Program

Cevap : C) Kaba kod

2. I. Tek boyutlu diziler satırlar ve sütunlardan oluşur.
II. Birden fazla tek boyutlu dizinin bir araya gelmesi ile iki boyutlu diziler oluşur.
III. Tek bir indis değeri kullanımı yeterlidir.
IV. İki for döngüsü kullanılarak oluşturulabilir.
Tek boyutlu diziler ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

A) I, II ve III
B) Yalnız II
C) II ve III
D) Yalnız I
E) I ve IV

Cevap : E) I ve IV

3. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 3. SORU-min
Yukarıda verilen akış diyagramında i değeri -5 ve 18 arasındaki değerleri alıp döngünün her adımında 2 artmaktadır. Buna göre akış diyagramında boş bırakılan yere gelmesi gereken ifadeler aşağıdaki hangi şıkta doğru verilmiştir?

A) i = 18, -5, 1
B) i = -5, 18, 2
C) i = 5, -18, 2
D) i = -5, 2, 18
E) i = -18, 5, 2

Cevap : B) i = -5, 18, 2

4. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 4. SORU-min
Yukarıdaki akış diyagramında gösterilen program ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) i programda önceden tanımlanmıştır.
B) Girilen kelime kullanıcının istediği kadar yazdırılacaktır.
C) Kullanıcı tarafından bir kelime girilmesi istenmektedir.
D) Programda bir adet for döngüsü çalışmaktadır.
E) Programda seçimli yapı bulunmamaktadır.

Cevap : B) Girilen kelime kullanıcının istediği kadar yazdırılacaktır.

5. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 5. SORU-min
Kullanıcı tarafından girilen bir A sayısının iki katının 5 fazlası, girilen bir B sayısının üç eksiğinin 5 katı hesaplanmaktadır. Elde edilen değerler toplanmakta ve sonuç C değişkenine atandıktan sonra C değişkeni ekrana yazdırılmaktadır. Bahsedilen bu programın kaba kodunda yukarıda boş bırakılan iki satıra hangi şıktaki ifadeler gelmelidir?

A) (A * 2) + 5 + (B – 3 * 5)
YAZ(C)
B) C = A * 2 + 5 + (B – 3 * 5)
YAZ(C)
C) C = (A * 2 + 5) + ((B – 3) * 5)
YAZ(C)
D) A = A * 2 + 5 B = B – 3 * 5
YAZ(C = A + B)
E) C = (A * 2 + 5) + ((B * 5) -3)
YAZ(A + B)

Cevap : C) C = (A * 2 + 5) + ((B – 3) * 5) YAZ(C)

6. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 6. SORU-min
Yukarıda bir ana program ve geriye değer döndüren bir alt programa ait kaba kodlar verilmiştir. Ana programda soru işareti bulunan satıra gelmesi gereken doğru ifade aşağıdaki şıklardan hangisinde verilmiştir?

A) eleman, adet()
B) elemanlar(), adet
C) dizi, eleman_sayısı
D) dizi, adet()
E) eleman, eleman_sayısı

Cevap : B) elemanlar(), adet

7. I. Arama algoritmalarının hepsinde, aranan elemanın içinde bulunduğu dizinin küçükten büyüğe sıralanmış olması gerekir.
II. Bir arama algoritması kullanılarak aranan bir eleman ilgili dizide bulunmazsa, başka bir algoritma ile eleman bulunabilir.
III. Tüm sıralama algoritmaları aynı performansla çalışır.
IV. Bazı sıralama algoritmaları problemi daha küçük parçalara bölerek ele alır.
Arama ve sıralama algoritmaları ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A) II ve III
B) Yalnız II
C) II ve IV
D) I, II ve III
E) Yalnız I

Cevap : D) I, II ve III

8. I. Akış diyagramlarında seçimli yapılar ve döngü yapıları ifade edilebilir.
II. Akış diyagramları problemin görsel olarak ifade edilmesini sağlar.
III. Akış diyagramlarının ifade şekli programlama dillerine göre değişkenlik gösterir.
IV. Akış diyagramı, standartlaştırılmış elemanlardan oluşur.
Akış diyagramları ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) I ve III
B) III ve IV
C) Yalnız II
D) I, II ve IV
E) Yalnız I

Cevap : D) I, II ve IV

9. I. Özyinelemeli fonksiyonlar, geri değer döndürmeyen alt programlarda kullanılırlar.
II. Bu yapı, kodun uzamasına sebep olur.
III. Programın kendi kendisini çağırdığı bir yapı söz konusudur.
IV. Programın kendisini çağırması bir noktada sonlanmalı, programın sonsuz döngüye düşmemesine dikkat edilmelidir.
Yukarıda özyinelemeli alt programlar ile ilgili bazı ifadeler yer almaktadır. Bu ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A) II ve III
B) I ve II
C) Yalnız I
D) I, III ve IV
E) Yalnız II

Cevap : B) I ve II

10. I. Alt programlar, programın yapısal olmasını sağlar.
II. Alt programlar, ilgili programın sadece bir yerinde çalıştırılabilir, birden fazla kez kullanılamaz.
III. Ana program tarafından alt program çağrılırken, ilgili parametre türünün alt programda tanımlanan veri türü ile uyumlu olması gerekir.
IV. Alt programlar, ana bir programa ihtiyaç duymadan tek başına çalışabilen yapılardır.
Alt programlar ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

A) Yalnız III
B) I ve III
C) Yalnız I
D) II ve IV
E) III ve IV

Cevap : D) II ve IV

11. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 11. SORU-min
Tasarlanan iki ayrı kaba kodda şu işlemler yapılmaktadır:
“Her iki kaba kodda da kullanıcının birer sayı girmesi istenir. Birinci kaba kodda sayı 10’dan küçükse sayının 5 katı hesaplanır, sayı ve sonuç ekrana yazdırılır. İkinci kaba kodda sayı 10’a eşit veya 10’dan büyükse sayının 2 katının 8 fazlası hesaplanır. Ekrana sadece sonuç yazdırılır.”
Verilen anlatıma göre yukarıdaki kaba kodlardan hangisi veya hangileri doğrudur?

A) III ve IV
B) II ve IV
C) Yalnız II
D) II ve III
E) I ve II

Cevap : C) Yalnız II

12. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 12. SORU-min
I. Bu akış diyagramının kaba kodu şu şekilde ifade edilebilir:
BAŞLA
toplam_1 = 0, toplam_2 = 0
FOR i = 1 TO 100
EĞER (i ≥ 50) İSE
(toplam_1 = toplam_1 + i)
EĞER (i < 50) İSE
(toplam_2 = toplam_2 + i)
NEXT i
YAZ (toplam_1, toplam_2)
BİTİR
II.Bu akış diyagramında, 0 ve 100 arasındaki sayılardan, 50’ye eşit ve 50’nin üzerinde olan sayıların toplamı “toplam_1”, 50’den küçük olan sayıların toplamı “toplam_2” değişkenlerinde saklanmaktadır. Bu değişkenlerin tuttuğu toplam sonuçları ekrana yazdırılmaktadır.
III. Bu akış diyagramında for döngüsünden yararlanılmıştır.
IV. Bu akış diyagramında sayılar her adımda ikişer artmaktadır.
Yukarıda bir akış diyagramı verilmiştir. Bu akış diyagramı ile ilgili olarak aşağıdaki şıklardan hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I, II ve III
B) I ve II
C) I, II ve IV
D) Yalnız I
E) III ve IV

Cevap : A) I, II ve III

13. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 13. SORU-min
Yukarıdaki programda A’nın çift sayı olup olmamasına göre iki farklı hesap yapılmaktadır. Buna göre A’nın çift sayı olup olmadığının kontrol edilmesi için programda soru işareti olan yere yazılması gerekenler hangi şıkta doğru verilmiştir?

A) A * 2 = 0
B) A = %2
C) A = A + 2
D) A % 2 = 0
E) A / 2 = 0

Cevap : D) A % 2 = 0

14. Bir arama algoritması için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Aranan eleman ilgili dizide bulunmak zorundadır, aksi halde algoritma çalışmaya başlayamaz.
B) Aranan eleman dizinin ilk elemanı olamaz.
C) Arama algoritmalarının performansı sıralama algoritmalarından farklı olarak, veri boyutuna göre değişmez.
D) Her arama algoritması dizideki değerleri tek tek tarar.
E) Aranan elemanın dizide olmaması algoritmanın verimliliği açısından olabilecek en kötü durumu ifade eder.

Cevap : E) Aranan elemanın dizide olmaması algoritmanın verimliliği açısından olabilecek en kötü durumu ifade eder.

15. I. Diziler sayısal olmayan değerleri tutabilir.
II. Diziler mantıksal değerleri tutabilir.
III. Dizideki elemanların pozisyonunu işaret etmek için indis değeri kullanılır.
IV. Aynı dizinin içinde farklı tiplerde eleman bulunabilir.
Diziler ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A) II, III ve IV
B) Yalnız II
C) I, II ve III
D) Yalnız I
E) Yalnız IV

Cevap : E) Yalnız IV

16. Bir iş yerinin mesai saatleri 8:30-17:30 arasındadır. Girilen saati kontrol ederek iş yerinin mesai saatleri dışında olduğunu belirten kaba kod aşağıdakilerden hangisidir?

A) EĞER (saat > 8:30 VE saat < 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)
B) EĞER (saat > 8:30 VEYA saat < 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)
C) EĞER (saat < 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)
D) EĞER (saat > 8:30 VE saat >17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)
E) EĞER (saat < 8:30 VEYA saat > 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)

Cevap : E) EĞER (saat < 8:30 VEYA saat > 17:30) ise YAZ (“Mesai saatleri dışındayız.”)

17. I. Algoritma yardımı ile bir problemin çözümüne dair adımlar tek tek veya aşama aşama ifade edilemez.
II. Bir arama algoritması, istenen elemanı dizide arayabilmek için, dizi elemanlarının sıralanmış olmasını gerektirebilir.
III. Arama algoritmalarının performansı algoritmadan algoritmaya farklılık gösterir.
IV. Sıralama algoritmalarından bazıları, elemanların karşılaştırılarak sıralanması mantığına göre çalışır.
Algoritmalar ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

A) Yalnız I
B) I, II ve IV
C) I ve III
D) II ve IV
E) Yalnız II

Cevap : A) Yalnız I

18. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 18. SORU-min
Yukarıda verilen kaba kodun çıktısı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 120
B) 5
C) 0
D) 1
E) 24

Cevap : A) 120

19. Algoritmalar ve Programlamaya Giriş (Güz) 2023-2024 Final Soruları 19. SORU
Bir öğrenci ders kapsamında iki farklı sınava girmektedir. Birinci sınavın %30’unu, ikinci sınavın %70’ini hesaplayıp toplam sınav puanını hesaplayan ve sonucu kullanıcıya gösteren programda soru işareti olan yere ne yazılmalıdır?

A) toplamPuan
B) ikinciÖdev
C) ödevPuanı
D) Yazdır(toplam)
E) birinciÖdev

Cevap : A) toplamPuan

20. Çift boyutlu dizilerde doğrusal arama yapmanın zaman karmaşıklığı aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

A) O(n)
B) O(n logn)
C) O(n²)
D) O(n³)
E) O(logn)

Cevap : C) O(n²)

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş 2023-2024 Final Soruları

Auzef Bilgisayar Programcılığı Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans, İşaretçiler (poınters)
Lolonolo Telegram Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Telegram-min

Auzef sınav soruları, çıkmış sorular, deneme sınaları hepsi lolonolo’da ücretsiz.

Algoritmalar ve Programlamaya Giriş 2023-2024 Final Soruları

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!