Stratejik Yönetim 2023-2024 Final Soruları
Stratejik Yönetim 2023-2024 Final Soruları
#1. Sermaye ortaklığı içermeyen stratejik ittifaklar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap : C) İki işletme yeni bir işletme kurmadan, belli bir amacı gerçekleştirmek için kontrata dayalı iş birliği yaparlar.
#2. Aşağıdakilerden hangisi işletmeler açısından maliyet avantajı yaratan unsurlar arasında sayılamaz?
Cevap : A) Eve yakınlık
#3. ....., organizasyonun ne yaptığını, niçin var olduğunu ve yaşam amaçlarını ortaya koyar. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : E) Misyon
#4. ..... analizi, bir organizasyonun sunduğu hizmet veya ürünlere yönelik olarak belirli bir sırayla uyguladığı operasyonları, bu sırayı bir süreç olarak gören ve işletmenin bu operasyonlardaki tüm yönlerini sistematik olarak belirlemek, tanımlamak ve değerlendirmek için kullanılan analiz yöntemidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : D) Değer Zinciri
#5. ....., işletmelerin daha önce faaliyette bulunduğu alanlardan çok farklı ve değişik alanlarda yeni işlere girmesi anlamına gelmektedir. Örneğin, gıda sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin inşaat sektörüne girmesi bu duruma örnek teşkil etmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : B) İlişkisiz çeşitlendirme stratejisi
#6. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası kurumsal strateji tiplerinden biri değildir?
Cevap : E) Çok amaçlı stratejiler
#7. Maliyet liderliği stratejisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap : A) Pazar yaşam evresine hiç bakılmaksızın maliyet liderliği uygulanabilir, dikkat edilmesi gereken maliyet avantajının kaynağıdır.
#8. Maliyet liderliği veya üstünlüğü hangi yol ile sağlanabilir?
Cevap : A) Değer yaratmayan bazı maliyet unsuru faaliyetlerin elimine edilmesi ve maliyetlerin yeniden yapılandırılması ile
#9. Tam ve mükemmel bilgi hazırdır, bedelsiz sağlanabilir. Tüm alternatiflerin sonuçları tahmin edilebilir ve hesaplanabilir. Yukarıdaki varsayımlar hangi karar modeline aittir?
Cevap : E) Ussal – İktisadi Karar Modeli
#10. Ürün ve hizmetlerini rakiplerinin ürün ve hizmetlerinden "alakasız" bir hâle sokma stratejisini benimseyen bir işletme, aşağıdaki rekabet stratejilerinden hangisini uygulamaktadır?
Cevap : C) Farklılaştırma stratejisi
#11. Aynı sektörde tedarik zinciri ve dağıtım kanallarında bulunan işletmeler arasındaki birleşme ve satın almalara ne ad verilmektedir?
Cevap : A) Dikey birleşme ve satın almalar
#12. Konumlandırma; bir kuruluş, ürün ya da hizmetle ilgili, yaratıcı fikirlerle ve insanların zihninde sonuca odaklı olacak bir şekilde etki bırakmak veya yaratmak demektir. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kullandığı konumlandırma stratejilerinden biri değildir?
Cevap : D) Alttan alan olmak
#13. Aşağıdakilerden hangisi tedarikçilerin güçlü olduğunu gösteren unsurlardan biri değildir?
Cevap : B) Tedarikçilerin sektörde maliyet lideri olmaları
#14. Aşağıdakilerden hangisi bir göreve başlama ve görevi tamamlamadaki gecikmeyi ifade eder?
Cevap : B) Erteleme davranışı
#15. İşletmenin uzun dönemde karşılaştırmalı üstünlüklere sahip olarak firma değerini yükseltebilmesi için hangi konumda bulunması, hangi iş alanlarında faaliyet göstermesi, bunları nasıl uygulaması gerektiği ile ilgili, daha çok misyon değişikliğini içeren konularda yapılan stratejilere ne ad verilmektedir?
Cevap : D) Kurumsal stratejiler
#16. ......., İşletmelerin daha önce faaliyette bulunduğu alanlardan çok farklı ve değişik alanlarda yeni işlere girmesi anlamına gelmektedir. "İşletmenin esas işi nedir?" sorusunun kolay bir cevabı yoktur. Bu tip bir çeşitlendirmenin nedeni genellikle mevcut mevduat kaynaklarını yatırıma çevirmek ve yeni ve kârlı pazarlara girmektir. Yukarıda cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : E) İlişkisiz çeşitlendirme
#17. Aşağıdakilerden hangisi üretim konusunda verilebilecek stratejik kararlar arasında sayılamaz?
Cevap : C) Satış kanalı seçimi
#18. Değişimin kabulü her zaman kolay değildir. Değişim kabul edilmediğinde ise değişime direnç söz konusu olacaktır. Aşağıdakilerden hangisi değişime direnç sebeplerinden biri değildir?
Cevap : D) Uluslararası sebepler
#19. Aşağıdaki analizlerden hangisi işletmenin iç çevresini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmek amacıyla kullanılmaktadır?
Cevap : C) Mc Kinsey 75 Analizi
#20. Pazarlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap : B) Giriş evresindeki pazarlarda işletmeler yatırımlarını geri planda tutarlar. Bu tip pazarlarda en atak İşletme dahi çekingen davranmaktadır. Genellikle bir pazar lideri vardır.
SONUÇ
HD Quiz powered by harmonic design
Stratejik Yönetim 2023-2024 Final Soruları
Auzef İnsan Kaynakları Yönetimi Güz Dönemi
Auzef İşletme Lisans Soruları
Auzef Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama Sınav Soruları
Stratejik Yönetim 2023-2024 Final SorularıAuzef İnsan Kaynakları Yönetimi Güz Dönemi Auzef İşletme Lisans Soruları Auzef Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama Sınav Soruları |