auzefGrafik TasarımıMarka İletişimi

Marka İletişimi 2022-2023 Final Soruları (Bahar)

Marka İletişimi 2022-2023 Final Soruları (Bahar)

1. Bu markayı daha önce hiç duydunuz mu? Sorusuna verilecek cevap marka farkındalık seviyesinden hangisini tespit etmek üzere sorulmaktadır?

Cevap: Tanıma

2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde marka kimliğini dışa dönük açılarına doğru biçimde yer verilmektedir?

Cevap: Fiziksel yapı, ilişkiler, yansıma

3. Tüketicilerde marka sadakatinin oluşturulması için çeşitli ölçülerin varlığının zorunluluk taşıdığını belirten araştırma?

Cevap: Aaker

4. Aşağıdaki kavramlardan hangisi ürün işletme ve pazarlama maliyetlerine ilişkin giderlerin ödenmesinin ardından markaya atfedilen net fiyat şeklinde tanımlanır?

Cevap: Marka Değeri

5. Tüketicilerin markayı çok sevmeleri, kullanamama durumunda onu özleyeceklerini hissetmeleri, marka ürünün işlevlerini aşan bir unsur olarak görmeleri hangi türdeki bağlılığın ön koşuludur?

Cevap: Tutumsal Sadakat

6. Hedef kitle iletilecek mesajı vurgulanan temaların, kavramların, kullanılan görsellerin bir bütün içinde olması gerekliliği konumlarda mesajlar sahip olması?

Cevap: Tutarlılık

7. Haber değeri taşıması nedeniyle medya dışından bir kaynak tarafından medyanın kullanılması için hazırlanan bilgi?

Cevap: Duyurum

8. Aşağıdakilerden hangisi reklam açısından doğru bir bilgi içermemektedir?

Cevap: Gizli tutulması

9. Aşağıdakilerden hangisi ürünlerden çok ürünün konumlandığı markaya farkındalık, bilinirlik sağlamak ve markaya amaçlar doğrultusunda belirlenen algıları yükleyerek sadakat oluşturmayı hedefleyen halka ilişkiler çabalarıdır?

Cevap: Marka

10. Bilgiyi, yeteneği ve yaratıcılığı ölçmeye odaklanan ve tüketicilerin rekabete çağıran faaliyetler aşağıda yer alan pazarlama halka ilişkileri etkinliklerinden hangisinin kapsamında yer almaktadır?

Cevap: Yarışmalar

11. Aşağıdakilerden hangisi aynı işletmenin belirli bir ürün kategorisinde yer alan iki ya da daha fazla markanın rakipleri ile yarışmasını sağlamak amacıyla uygulanan stratejidir?

Cevap: Birden fazla markalama stratejisi

12. Aşağıdakilerden hangisi kişisel satış sürecinin son aşamasını oluşturmaktadır?

Cevap: Satış prezentasyonu

13. Aşağıdakilerden hangisi reklamın işlevleri arasında yer almamaktadır?

Cevap: Reklamın Rakip Markalar yönünden İşlevleri

14. Satın alma noktasının tasarımının algılama ve bilgi işleme sürecindeki işleyiş nedeniyle tüketicilerin davranışlarını yönlendirebilmesi, satın alma noktası iletişimde faaliyetlerin hangi amacı kapsamındadır?

Cevap: İkna etme amacı

15. Ürünlerin birbirlerinden farklı adlarla piyasaya sunulması hangi marka adlandırma stratejisi kapsamında yer almaktadır?

Cevap: Kişisel marka adı stratejisi

16. Süpermarket ya da büyük alışveriş merkezlerinde ürüne dikkat çekilmesi amacıyla poster, afiş, ürün maketi, promosyon filmi, dön kartlar, vitrin düzenlemeleri gibi görsel materyallerden yararlanılan marka iletişim unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Satın alma noktası işlemi

17. Aşağıdaki kurumlardan hangisi ilk kez pazarlama kavramını ortaya atıp pazarlama yüksek lisans programını bünyesine vermiştir?

Cevap: Michigan State Üniversitesi

18. Hedef kitlelere markalara yönelik mesaj aktarım gücüne sahip olduğu için bütünleşik pazarlama iletişimi kapsamında ele alınması gereken unsurlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru biçimde yer almaktadır?

Cevap: Ürün/Hizmet, Fiyat, Dağıtım

19. Aşağıdaki unsurlardan hangisi bütünleşik pazarlama iletişiminin markalar yönünden sunabileceği katkılar arasında bulunmamaktadır?

Cevap: Tüketici ve işletme arasında tek yönlü iletişimin gerçekleşmesine katkı sağlar

20. …. markaya yönelik mesajların pasif alıcıları konumunda bulunan hedef kitlelerin iletişim sürecinde aktif hale gelmesini sağlamış; hedef kitleler de kendi iletişim içeriklerini oluşturarak markayla iletişime geçme olanağına kavuşmuştur.” ifadesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisi ile doğru biçimde tamamlanabilmektedir?

Cevap: Yeni Medya

21. Aşağıdaki kişisel satış türlerinden hangisinde satış uzmanı profesyonel danışman konumundadır ve bu satış türü özellikle bilgisayar, kimya vb. sektörlerde yoğun olarak kullanılmaktadır?

Cevap: Teknik Satış

22. Aşağıdaki kişisel satış türlerinden hangisinde satış elemanı sadece sipariş alıp ürün teslim etme görevine sahip olmamakta; müşterilere çeşitli faaliyetlerinde destek olarak ilişkiyi sürdürmek önem taşımaktadır?

Cevap: Ticari Satış

@lolonolo_com

Marka İletişimi 2022-2023 Final Soruları (Bahar)

Marka İletişimi Auzef Grafik Tasarımı

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!