auzefGirişimciliksosyoloji

Girişimcilik 2023-2024 Final Soruları (Bahar)

Girişimcilik 2023-2024 Final Soruları (Bahar)

#1. Aşağıdakilerden hangisi ekogirişimciliği etkileyen dış faktörlerden biri değildir?

Cevap: B) İşletmenin sahip olduğu sürdürülebilir değerler

Açıklama: Ekogirişimciliği etkileyen dış faktörler arasında düzenleme ve denetleme kurumları, yeşil müşteriler, yeşil yatırımcılar ve çevreci baskı grupları yer alır. İşletmenin sahip olduğu sürdürülebilir değerler ise iç faktörler arasında yer alır.

#2. I. Ataerkil toplum yapısı II. Öğretim yetersizliği III. İş gücünde deneyim yetersizliği IV. Erkeklerin girişimcilik alanında çok başarılı olması Yukarıda verilen yargılardan hangileri Türkiye’de kadın girişimciliğinin geri kalmasının sebeplerindendir?

Cevap: A) I, II ve III

Açıklama: Türkiye’de kadın girişimciliğinin geri kalmasının sebepleri arasında ataerkil toplum yapısı, öğretim yetersizliği ve iş gücünde deneyim yetersizliği yer alır.

#3. Girişimciliğin tanımı ilk kez hangi dönemde ve kim tarafından yapılmıştır?

Cevap: E) 18. yüzyıl – Richard Cantillon

Açıklama: Girişimciliğin tanımı ilk kez 18. yüzyılda Richard Cantillon tarafından yapılmıştır.

#4. Aşağıdakilerden hangisi Peter Drucker’ın yenilik ilkeleri arasında yer almamaktadır?

Cevap: A) Bir yeniliğin verimli olabilmesi için karmaşık ve çok yönlü olması gerekir.

Açıklama: Peter Drucker’ın yenilik ilkeleri arasında bir yeniliğin verimli olabilmesi için karmaşık ve çok yönlü olması gerektiği yer almaz. Yenilik, basit ve anlaşılır olmalıdır.

#5. Aşağıdakilerden hangisi girişimcilik açısından iş fikirleri elde edilebilecek kaynaklardan biri değildir?

Cevap: B) Taklit

Açıklama: Girişimcilik açısından iş fikirleri benchmarking, inovasyonlar, gözlemler ve tecrübelerden elde edilebilir. Taklit ise yaratıcı ve yenilikçi iş fikirleri elde etmek için uygun bir kaynak değildir.

#6. Bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin; belirli süre­koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak belirli bir bedel karşılığında bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli iş ilişkisine ne ad verilir?

Cevap: A) Franchising

Açıklama: Franchising, bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin belirli süre, koşul ve sınırlar içinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak belirli bir bedel karşılığında bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan uzun vadeli ve sürekli iş ilişkisidir.

#7. Kadınların yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik durumlarını güçlendirmek amacıyla hizmet veren kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: E) Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)

Açıklama: Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), kadınların yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik durumlarını güçlendirmek amacıyla hizmet veren bir kurumdur.

#8. Stratejik planlama aracı olarak proje şeklinde oluşturulan SWOT analizi ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

Cevap: D) Albert Humpery

Açıklama: SWOT analizi, ilk kez Albert Humpery tarafından ortaya atılmıştır ve stratejik planlama aracı olarak kullanılır.

#9. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında, “girişimcinin/ortakların ve işletmenin özellikleri” başlığı altında yer almaz?

Cevap: B) Pazar profili

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında girişimcinin/ortakların ve işletmenin özellikleri başlığı altında işletmenin misyonu, vizyonu, hukuki statüsü ve iş fikri değerlendirilir. Pazar profili ise bu başlık altında yer almaz.

#10. Aşağıdakilerden hangisi girişimciliğe başlamada önemli motivasyon kaynakları arasında yer almaz?

Cevap: C) Küresel rekabet ortamının riskli olması

Açıklama: Girişimciliğe başlamada önemli motivasyon kaynakları arasında iş fırsatlarını değerlendirme, kendi işinin patronu olma, esnek iş ortamına sahip olma ve maddi kazanç yer alır. Küresel rekabet ortamının riskli olması ise motivasyon kaynağı değildir.

#11. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin dış çevresini oluşturan gruplar arasında yer almaz?

Cevap: B) Merkez çevre

Açıklama: İşletmenin dış çevresini oluşturan gruplar arasında ekonomik çevre, demografik çevre, yasal çevre ve politik çevre yer alır. Merkez çevre ise bu gruplar arasında yer almaz.

#12. "Yeni kamu yönetimi" kavramı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde ifade edilmiştir?

Cevap: D) Kamu sektöründeki verimliliği artırmak için özel sektör yöntemlerinin kullanılmasını savunan bir yaklaşımdır.

Açıklama: “Yeni kamu yönetimi” kavramı, kamu sektöründeki verimliliği artırmak için özel sektör yöntemlerinin kullanılmasını savunan bir yaklaşımdır.

#13. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında “finansal plan” başlığı altında yer almaz?

Cevap: C) Üretim hizmet sunum teknikleri

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında finansal plan başlığı altında finansal kaynaklar, kâra geçiş noktası, nakit projeksiyonlar ve işletme giderleri yer alır. Üretim hizmet sunum teknikleri ise bu başlık altında yer almaz.

#14. Aşağıdaki ifadelerden hangisinin yeni girişimci desteği girişimci iş planında "iş kurma süreci” başlığı altında değerlendirilmesi mümkün değildir?

Cevap: E) Yabancı dil bilgisinin bildirilmesi

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında iş kurma süreci başlığı altında işletmenin idari örgütlenmesi, teknik iş gücünün sağlanması, üretim girdileri için bağlantıların yapılması ve üretimin başlatılması değerlendirilir. Yabancı dil bilgisinin bildirilmesi ise bu başlık altında değerlendirilmez.

#15. Aşağıdakilerden hangisi etkin liderlikle özdeşleştirilen özellikler arasında yer almaz?

Cevap: C) İçe dönüklük

Açıklama: Etkin liderlikle özdeşleştirilen özellikler arasında yönlendirme, öz güven, ahlaklılık ve doğruluk ile öncü olma isteği yer alır. İçe dönüklük ise etkin liderlikle özdeşleştirilen bir özellik değildir.

#16. I. Ticari isim franchising sistemi II. Ürün dağıtımı franchising sistemi III. Tam temsil franchising sistemi IV. Güçlü sosyal ağ franchising sistemi Yukarıda verilen sistemlerden hangisi veya hangileri “Franchising” çeşitleri arasında yer almaz?

Cevap: D) Yalnız IV

Açıklama: Güçlü sosyal ağ franchising sistemi, franchising çeşitleri arasında yer almaz.

#17. Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında “yönetim planı” başlığı altında yer alır?

Cevap: D) Görev ve sorumluluklar

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında yönetim planı başlığı altında görev ve sorumluluklar yer alır.

#18. Aşağıdakilerden hangisi OECD tarafından hazırlanan Oslo Kılavuzu’nda yer alan yenilik ayrımları arasında yer almamaktadır?

Cevap: A) Kültürel yenilikler

Açıklama: OECD tarafından hazırlanan Oslo Kılavuzu’nda yer alan yenilik ayrımları arasında organizasyonel yenilikler, pazarlama yenilikleri, süreç yenilikleri ve ürün yenilikleri bulunur. Kültürel yenilikler ise yer almaz.

#19. Yaratıcılığı yakından etkileyen bireysel ve örgütsel tutum; davranış ve ortamları, bireysel ve örgütsel olarak iki gruba ayrılır. Örgütsel yaratıcılıkta tutum ve davranışlardan biri olan örgütsel destek için liderin önemli bir rolünün olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: E) Liderin bilgi paylaşımı ve iş birliği için çaba göstermesi, çalışanların motivasyonunu artırır.

Açıklama: Örgütsel destek, liderin bilgi paylaşımı ve iş birliği için çaba göstermesi ile sağlanır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.

#20. Aşağıdakilerden hangisi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) amaçları arasında yer almamaktadır?

Cevap: C) İş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak

Açıklama: KOSGEB’in amacı, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak ve yeni girişimcilere destek olmaktır. İş ve işçi bulmaya aracılık hizmeti sunmak KOSGEB’in görevleri arasında yer almaz.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Girişimcilik 2023-2024 Final Soruları

1- Aşağıdakilerden hangisi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) amaçları arasında yer almamaktadır?

A) Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek
B) Sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek
C) İş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak
D) Yeni girişimcilerin yetişmesinde ve girişimciliğe başlamasında gerekli destekleri vermek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak
E) Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) payını artırmak

Cevap: C) İş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak

Açıklama: KOSGEB’in amacı, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak ve yeni girişimcilere destek olmaktır. İş ve işçi bulmaya aracılık hizmeti sunmak KOSGEB’in görevleri arasında yer almaz.

2- Aşağıdakilerden hangisi girişimcilik açısından iş fikirleri elde edilebilecek kaynaklardan biri değildir?

A) Benchmarking
B) Taklit
C) İnovasyonlar
D) Gözlemler
E) Tecrübe

Cevap: B) Taklit

Açıklama: Girişimcilik açısından iş fikirleri benchmarking, inovasyonlar, gözlemler ve tecrübelerden elde edilebilir. Taklit ise yaratıcı ve yenilikçi iş fikirleri elde etmek için uygun bir kaynak değildir.

3- Yaratıcılığı yakından etkileyen bireysel ve örgütsel tutum; davranış ve ortamları, bireysel ve örgütsel olarak iki gruba ayrılır. Örgütsel yaratıcılıkta tutum ve davranışlardan biri olan örgütsel destek için liderin önemli bir rolünün olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Liderin sadece yaratıcı düşünceleri ödüllendirmesi, çalışanların motivasyonunu artırır.
B) Liderin çalışanlar arasındaki didişmeleri çözme becerisi, çalışanların motivasyonunu artırır.
C) Liderin iş birliği yapma yeteneği, çalışanların motivasyonunu artırır.
D) Liderin yaratıcılığı ödüllendirme politikaları, çalışanların motivasyonunu artırır.
E) Liderin bilgi paylaşımı ve iş birliği için çaba göstermesi, çalışanların motivasyonunu artırır.

Cevap: E) Liderin bilgi paylaşımı ve iş birliği için çaba göstermesi, çalışanların motivasyonunu artırır.

Açıklama: Örgütsel destek, liderin bilgi paylaşımı ve iş birliği için çaba göstermesi ile sağlanır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.

4- Stratejik planlama aracı olarak proje şeklinde oluşturulan SWOT analizi ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından ortaya atılmıştır?

A) Max Weber
B) Henri Fayol
C) Joseph Schumpeter
D) Albert Humpery
E) Friedrich August Von Hayek

Cevap: D) Albert Humpery

Açıklama: SWOT analizi, ilk kez Albert Humpery tarafından ortaya atılmıştır ve stratejik planlama aracı olarak kullanılır.

5- Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında “yönetim planı” başlığı altında yer alır?

A) İşletme giderleri
B) Kâra geçiş noktası
C) Üretim/satış hedefleri
D) Görev ve sorumluluklar
E) Nakit projeksiyonlar

Cevap: D) Görev ve sorumluluklar

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında yönetim planı başlığı altında görev ve sorumluluklar yer alır.

6- Bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin; belirli süre­koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak belirli bir bedel karşılığında bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli iş ilişkisine ne ad verilir?

A) Franchising
B) Kolektif ortaklık
C) Distiribitör
D) Bağlı ortaklık
E) Belirli iş sözleşmesi

Cevap: A) Franchising

Açıklama: Franchising, bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin belirli süre, koşul ve sınırlar içinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak belirli bir bedel karşılığında bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan uzun vadeli ve sürekli iş ilişkisidir.

7- Kadınların yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik durumlarını güçlendirmek amacıyla hizmet veren kurum aşağıdakilerden hangisidir?

A) AYDER ve Düşler Akademisi
B) Buğday Derneği
C) GENÇTUR
D) Çöp(m)adam
E) Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)

Cevap: E) Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)

Açıklama: Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), kadınların yaşam kalitesini artırmak ve ekonomik durumlarını güçlendirmek amacıyla hizmet veren bir kurumdur.

8- Aşağıdakilerden hangisi etkin liderlikle özdeşleştirilen özellikler arasında yer almaz?

A) Yönlendirme
B) Öz güven
C) İçe dönüklük
D) Ahlaklılık ve doğruluk
E) Öncü olma isteği

Cevap: C) İçe dönüklük

Açıklama: Etkin liderlikle özdeşleştirilen özellikler arasında yönlendirme, öz güven, ahlaklılık ve doğruluk ile öncü olma isteği yer alır. İçe dönüklük ise etkin liderlikle özdeşleştirilen bir özellik değildir.

9- Aşağıdakilerden hangisi işletmenin dış çevresini oluşturan gruplar arasında yer almaz?

A) Ekonomik çevre
B) Merkez çevre
C) Demografik çevre
D) Yasal çevre
E) Politik çevre

Cevap: B) Merkez çevre

Açıklama: İşletmenin dış çevresini oluşturan gruplar arasında ekonomik çevre, demografik çevre, yasal çevre ve politik çevre yer alır. Merkez çevre ise bu gruplar arasında yer almaz.

10- Aşağıdakilerden hangisi girişimciliğe başlamada önemli motivasyon kaynakları arasında yer almaz?

A) İş fırsatlarını daha kısa sürede görüp değerlendirebilecek olması
B) Kendi işinin patronu olması
C) Küresel rekabet ortamının riskli olması
D) Esnek bir iş ortamına sahip olması
E) Maddi anlamda daha fazla kazanç elde etmesi

Cevap: C) Küresel rekabet ortamının riskli olması

Açıklama: Girişimciliğe başlamada önemli motivasyon kaynakları arasında iş fırsatlarını değerlendirme, kendi işinin patronu olma, esnek iş ortamına sahip olma ve maddi kazanç yer alır. Küresel rekabet ortamının riskli olması ise motivasyon kaynağı değildir.

11- Aşağıdakilerden hangisi ekogirişimciliği etkileyen dış faktörlerden biri değildir?

A) Düzenleme ve denetleme kurumları
B) İşletmenin sahip olduğu sürdürülebilir değerler
C) Yeşil müşteriler
D) Yeşil yatırımcılar ve yeşil ortaklıklar
E) Çevreci baskı grupları

Cevap: B) İşletmenin sahip olduğu sürdürülebilir değerler

Açıklama: Ekogirişimciliği etkileyen dış faktörler arasında düzenleme ve denetleme kurumları, yeşil müşteriler, yeşil yatırımcılar ve çevreci baskı grupları yer alır. İşletmenin sahip olduğu sürdürülebilir değerler ise iç faktörler arasında yer alır.

12- Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında “finansal plan” başlığı altında yer almaz?

A) Finansal kaynaklar
B) Kâra geçiş noktası
C) Üretim hizmet sunum teknikleri
D) Nakit projeksiyonlar
E) İşletme giderleri

Cevap: C) Üretim hizmet sunum teknikleri

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında finansal plan başlığı altında finansal kaynaklar, kâra geçiş noktası, nakit projeksiyonlar ve işletme giderleri yer alır. Üretim hizmet sunum teknikleri ise bu başlık altında yer almaz.

13- Aşağıdakilerden hangisi OECD tarafından hazırlanan Oslo Kılavuzu’nda yer alan yenilik ayrımları arasında yer almamaktadır?

A) Kültürel yenilikler
B) Organizasyonel yenilikler
C) Pazarlama yenilikleri
D) Süreç yenilikleri
E) Ürün yenilikleri

Cevap: A) Kültürel yenilikler

Açıklama: OECD tarafından hazırlanan Oslo Kılavuzu’nda yer alan yenilik ayrımları arasında organizasyonel yenilikler, pazarlama yenilikleri, süreç yenilikleri ve ürün yenilikleri bulunur. Kültürel yenilikler ise yer almaz.

14- “Yeni kamu yönetimi” kavramı aşağıdakilerin hangisinde doğru bir şekilde ifade edilmiştir?

A) Özel sektör yöntemlerinin kamu sektöründe kullanımına karşı çıkan bir yaklaşımdır.
B) Girişimcilik yaklaşımlarının kamu sektörüne uyarlanmasına karşı çıkan bir yaklaşımdır.
C) Kamu örgütlerinin yapısal, yönetsel ve kültürel karakteristiklerini dikkate almayan bir yaklaşımdır.
D) Kamu sektöründeki verimliliği artırmak için özel sektör yöntemlerinin kullanılmasını savunan bir yaklaşımdır.
E) Kamu örgütlerinin hantallaşmasını destekleyen bir yaklaşımdır.

Cevap: D) Kamu sektöründeki verimliliği artırmak için özel sektör yöntemlerinin kullanılmasını savunan bir yaklaşımdır.

Açıklama: “Yeni kamu yönetimi” kavramı, kamu sektöründeki verimliliği artırmak için özel sektör yöntemlerinin kullanılmasını savunan bir yaklaşımdır.

15- Girişimciliğin tanımı ilk kez hangi dönemde ve kim tarafından yapılmıştır?

A) 17. yüzyıl – Jean Baptiste Say
B) 19. yüzyıl – Joseph Schumpeter
C) 19. yüzyıl – Max Weber
D) 20. yüzyıl – Peter F. Drucker
E) 18. yüzyıl – Richard Cantillon

Cevap: E) 18. yüzyıl – Richard Cantillon

Açıklama: Girişimciliğin tanımı ilk kez 18. yüzyılda Richard Cantillon tarafından yapılmıştır.

16- Aşağıdaki ifadelerden hangisinin yeni girişimci desteği girişimci iş planında “iş kurma süreci” başlığı altında değerlendirilmesi mümkün değildir?

A) İşletmenin idari örgütlenmesinin tamamlanması
B) İşletmenin teknik iş gücünün sağlanması
C) Üretim girdileri için bağlantıların yapılması
D) Üretimin başlatılması
E) Yabancı dil bilgisinin bildirilmesi

Cevap: E) Yabancı dil bilgisinin bildirilmesi

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında iş kurma süreci başlığı altında işletmenin idari örgütlenmesi, teknik iş gücünün sağlanması, üretim girdileri için bağlantıların yapılması ve üretimin başlatılması değerlendirilir. Yabancı dil bilgisinin bildirilmesi ise bu başlık altında değerlendirilmez.

17- Aşağıdakilerden hangisi Peter Drucker’ın yenilik ilkeleri arasında yer almamaktadır?

A) Bir yeniliğin verimli olabilmesi için karmaşık ve çok yönlü olması gerekir.
B) Yenilik, hem kavramsal hem de algılamayla ilgidir.
C) Yenilik dehadan çok çalışmaya bağlıdır.
D) Etkili yenilikler küçük çapta adımlarla başlar, gösterişli değildir.
E) Amaca yönelik sistemli yenilikler kaynakların analiziyle başlar.

Cevap: A) Bir yeniliğin verimli olabilmesi için karmaşık ve çok yönlü olması gerekir.

Açıklama: Peter Drucker’ın yenilik ilkeleri arasında bir yeniliğin verimli olabilmesi için karmaşık ve çok yönlü olması gerektiği yer almaz. Yenilik, basit ve anlaşılır olmalıdır.

18- Aşağıdaki alt başlıklardan hangisi yeni girişimci desteği girişimci iş planında, “girişimcinin/ortakların ve işletmenin özellikleri” başlığı altında yer almaz?

A) İşletmenin misyonu
B) Pazar profili
C) İşletmenin vizyonu
D) İşletmenin hukuki statüsü ve seçme nedeni
E) İş fikri ve seçme nedeni

Cevap: B) Pazar profili

Açıklama: Yeni girişimci desteği girişimci iş planında girişimcinin/ortakların ve işletmenin özellikleri başlığı altında işletmenin misyonu, vizyonu, hukuki statüsü ve iş fikri değerlendirilir. Pazar profili ise bu başlık altında yer almaz.

19- I. Ticari isim franchising sistemi
II. Ürün dağıtımı franchising sistemi
III. Tam temsil franchising sistemi
IV. Güçlü sosyal ağ franchising sistemi
Yukarıda verilen sistemlerden hangisi veya hangileri “Franchising” çeşitleri arasında yer almaz?

A) Yalnız II
B) I ve II
C) Yalnız III
D) Yalnız IV
E) Yalnız I

Cevap: D) Yalnız IV

Açıklama: Güçlü sosyal ağ franchising sistemi, franchising çeşitleri arasında yer almaz.

20- I. Ataerkil toplum yapısı
II. Öğretim yetersizliği
III. İş gücünde deneyim yetersizliği
IV. Erkeklerin girişimcilik alanında çok başarılı olması
Yukarıda verilen yargılardan hangileri Türkiye’de kadın girişimciliğinin geri kalmasının sebeplerindendir?

A) I, II ve III
B) II, III ve IV
C) III ve IV
D) I ve II
E) I, III ve IV

Cevap: A) I, II ve III

Açıklama: Türkiye’de kadın girişimciliğinin geri kalmasının sebepleri arasında ataerkil toplum yapısı, öğretim yetersizliği ve iş gücünde deneyim yetersizliği yer alır.

@lolonolo_com

Girişimcilik 2023-2024 Final Soruları (Bahar)

Auzef Girişimcilik

Girişimcilik 2023-2024 Final Soruları (Bahar)

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!