Bilgisayar Destekli Tasarım

Auzef Bilgisayar Destekli Tasarım Deneme Sınavları
Vize Final
2023-24 Vize Soruları 2022-23 Büt Soruları
2022-23 Vize Soruları 2022-23 Final Soruları

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Bilgisayar Destekli Tasarım Bütünleme Soruları

Açıköğretim ve meslek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef) Grafik Tasarım ön lisans programının 2022-2023 dönemi bütünleme sınavına yönelik temel konuları ele alıyoruz. lolonolo.com olarak, bu makalede Photoshop ve grafik tasarımın temel prensiplerine dair bilgiler sunarak sınavlara hazırlık sürecinize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Photoshop ve Grafik Tasarımın Temelleri

1. Gradient Tool’un Kullanımı

Gradient tool, renk geçişleri oluşturmak için kullanılır. Yumuşak geçişler elde etmek için, aracı kullanırken oluşturulan geçiş bölgesinin uzun tutulması gerekir. Bu, renkler arasındaki geçişi daha doğal ve akıcı hale getirir.

2. Tasarım Süreci

Tasarım, hem zihinde canlandırma hem de ortaya çıkan ürünü kapsar. Başarılı bir tasarım, iyi düşünülmüş bir fikrin somut bir ürüne dönüşmesi sürecidir.

3. Brush Tool ve Kenar Keskinliği

Brush tool ile yapılan boyamalarda, fırça kenarlarının keskinliğini ayarlamak için hardness değeri önemlidir. Kenar keskinliği %100 olarak ayarlandığında, keskin ve net kenarlar elde edilir.

4. Photoshop’ta Seçimleri Gizleme

Aktif bir seçimi gizlemek için “View” menüsünden “Extras” seçeneğini pasif hale getirebilir veya Ctrl + H tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Bu, çalışma alanınızı daha düzenli tutmanıza yardımcı olur.

5. Katmanları Çoğaltma

Photoshop’ta bir katmanı çoğaltmak için Ctrl + J tuş kombinasyonu kullanılır. Bu, mevcut katmanın bir kopyasını oluşturmanıza olanak tanır.

6. Açıklık/Koyuluk Dengesi

Bir dijital görüntüdeki açık ve koyu pikseller arasındaki farkı ayarlamak için “Contrast” ayarı kullanılır. Bu, görüntünün daha dinamik ve etkileyici görünmesini sağlar.

7. Tireleme

Photoshop’ta sınırlı bir metin alanında tireleme yapmak için Paragraph panelinden “Hyphenate” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu, metnin daha düzenli görünmesini sağlar.

8. RGB ve CMYK

RGB renk evreni, dijital ekranlar için kullanılırken; ofset baskı makinesi gibi matbaa işlemlerinde CMYK renk evreni tercih edilir.

9. PNG Formatı

PNG formatı, transparan zemini destekler ve kayıpsız sıkıştırma sağlar. Bu, web için grafikler oluştururken ideal bir seçenektir.

10. Yazı Kenar Keskinliği

Yazıların kenar keskinliğini korumak için PDF formatı tercih edilir. Bu, baskı için hazırlanan tasarımlarda önemlidir.

Sonuç

Bu makalede ele alınan konular, Auzef Grafik Tasarım ön lisans programının bütünleme sınavına hazırlık sürecinde önemli bilgiler sunmaktadır. lolonolo.com olarak, öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmaları için gerekli kaynakları sağlamaya devam edeceğiz. Grafik tasarım ve Photoshop konularında başarılı olmak, temel prensipleri ve araçları doğru şekilde kullanmayı gerektirir. Bu rehber, sınavlara hazırlık sürecinizde size yardımcı olacak temel bilgileri sunmayı amaçlamaktadır

@lolonolo_com

Bilgisayar Destekli Tasarım 2022-2023 Bütünleme Soruları

1. Gradient tool (Geçişli renk aracı) ile boyama yaparken geçişi daha yumuşak oluşturmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) Fareye basılı tutup çekerken “Shift” tuşuna basılı tutulur.
B) Fareye basılı tutup çekerken “Ctrl” tuşuna basılı tutulur.
C) Fareyi tutup çekerken oluşan geçiş bölgesi kısa tutulur.
D) Fareye basılı tutup çekerken “Alt” tuşuna basılı tutulur.
E) Fareyi tutup çekerken oluşan geçiş bölgesi uzun tutulur.

Cevap : E) Fareyi tutup çekerken oluşan geçiş bölgesi uzun tutulur.

2. I.Zihinde canlandırma
II.Fikrin (imgelemin) ürüne dönüştükten sonra yayınlama veya çoğaltma süreci
III.Ortaya çıkan ürün
Tasarım ifadesi yukarıdakilerden hangisi veya hangilerini kapsar?

A) I ve III
B) II ve III
C) Yalnız III
D) Yalnız II
E) I ve II

Cevap : A) I ve III

3. Brush tool ile boyama yaparken fırça kenarlarının keskin ve geçişsiz olması için fırça seçeneklerindeki Hardness (Kenar keskinliği) değeri aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

A) Hardness: 100
B) Hardness: 99
C) Hardness: 20
D) Hardness: 0
E) Hardness: 50

Cevap : A) Hardness: 100

4. I- “View” menüsünden “Extras” seçeneğini pasif hale getirmek
II- Ctrl + H tuş kombinasyonunu kullanmak
III- Ctrl + Z tuş kombinasyonunu kullanmak
Photoshop’ta aktif bir seçimi gizlemek için yukarıdakilerden hangisi veya hangileri yapılabilir?

A) II ve III
B) I ve II
C) I ve III
D) Yalnız II
E) Yalnız III

Cevap : B) I ve II

5. Photoshop’ta bir katmanı çoğaltmak için kullanılabilecek tuş kombinasyonu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ctrl + J
B) Ctrl + C
C) Ctrl + N
D) Ctrl + Shift + C
E) Ctrl + Shift + K

Cevap : A) Ctrl + J

6. Photoshop’ta bir dijital görüntüdeki açık ve koyu pikseller arasındaki farkı ayarlayan (Açıklık/koyuluk dengesi) komut aşağıdakilerden hangisidir?

A) Brightness
B) Adjestments
C) Linear
D) Gradient
E) Contrast

Cevap : E) Contrast

7. Photoshop’ta sınırlı bir alan içerisindeki satırlardan oluşan bir metinde tireleme yapılması istendiğinde aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) Vertical Type Mask Tool aracına çift tıklayarak açılan özellikler penceresinde “Hyphenate” (Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.
B) Opsiyonlar çubuğundaki “Hyphenate” (Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.
C) Character panelindeki “Hyphenate” (Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.
D) Paragraph panelindeki “Hyphenate” (Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.
E) Horizontal Type Tool aracına çift tıklayarak açılan özellikler penceresinde “Hyphenate”
(Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.

Cevap : D) Paragraph panelindeki “Hyphenate” (Tireleme) seçeneği aktif hale getirilir.

8. RGB renk evreni aşağıdaki ortamlardan hangisinde kullanılmaz?

A) Projeksiyon
B) Televizyon
C) Ofset baskı makinesi
D) Led ekran
E) Monitör

Cevap : C) Ofset baskı makinesi

9. PNG Dijital görüntü formatı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Photoshop belgesindeki katmanları korumaz.
B) Dosya sıkıştırma algoritması kayıpsızdır ve görüntüde kayıp oluşmaz.
C) Transparan zemini destekler.
D) Animatif görüntüyü destekler.
E) Photoshop belgesindeki path çizimlerini korumaz.

Cevap : C) Transparan zemini destekler.

10. İçerisinde yazı da bulunan bir Photoshop belgesi aşağıdaki dosya formatlarından hangisi ile kaydedilirse belgedeki yazının kenar keskinliği korunur?

A) PDF
B) JPG
C) GIFF
D) TIFF
E) PNG

Cevap : A) PDF

11. Yatay veya dikey yazı araçlarından birisi ile Photoshop belgesine tıklandığında yazı katmanı oluşumu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Yeni bir yazı katmanı oluşturmak için yazı aracı ile belgeye tıklarken “Enter” tuşuna basılı tutulur.
B) Yeni bir yazı katmanı oluşturmak için yazı aracı ile belgeye tıklarken “Alt” tuşuna basılı tutulur.
C) Yeni bir yazı katmanı oluşturmak için yazı aracı ile belgeye tıklarken “Space” tuşuna basılı tutulur.
D) Yeni bir yazı katmanı oluşturmak için yazı aracı ile belgeye tıklarken “Shift” tuşuna basılı tutulur.
E) Yeni bir yazı katmanı kendiliğinden otomatik olarak oluşur.

Cevap : E) Yeni bir yazı katmanı kendiliğinden otomatik olarak oluşur.

12. Aşağıdakilerden hangisi Photoshop’taki seçim türlerinden birisi değildir?

A) Manuel seçim
B) Otomatik seçim
C) Geometrik seçim
D) Serbest seçim
E) Hızlı seçim

Cevap : B) Otomatik seçim

13. Pen tool (Kalem aracı) ile dijital görüntüde istenilen alanın seçilerek ayıklanması işlemine ne denir?

A) Curvature
B) Anchor
C) Dekube
D) Shape
E) Space

Cevap : C) Dekube

14. Windows işletim sistemli bir bilgisayarda, Photoshop belgesindeki katmanları seçmek için “Move Tool” aracındayken -otomatik seçim (auto select) opsiyonu pasif olsa dahi- seçim sırasında basılı tutulduğunda tıklanan katmanı otomatik seçmemizi sağlayan tuş aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tab
B) Ctrl
C) Shift
D) Space
E) Caps lock

Cevap : B) Ctrl

15. I-Ctrl + Shift + Z tuş kombinasyonunu kullanmak
II-Layers menüsünden “New layer” komutunu kullanmak
III-Layers panelinde “Create New Layer” butonunu kullanmak
Photoshop’ta yeni katman oluşturmak için yukarıdaki yöntemlerden hangisi veya hangileri kullanılabilir?

A) Yalnız III
B) Yalnız II
C) II ve III
D) I ve III
E) I ve II

Cevap : C) II ve III

16. I.Damlalık aracı ile Photoshop’taki belgemizde tıkladığımız yerdeki pikselin rengi üst renk (Foreground color) olarak tanımlanır.
II.Damlalık aracı ile “Alt” tuşuna basılı iken Photoshop’taki belgemizde tıkladığımız yerdeki pikselin rengi alt renk (Background color) olarak tanımlanır.
III.Damlalık aracı ile Photoshop’taki belgemizde çift tıkladığımız yerdeki pikselin rengi hem üst renk (Foreground color) hem de alt renk (Background color) olarak tanımlanır.
Color Picker (Damlalık aracı) ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I ve III
B) I ve II
C) Yalnız I
D) II ve III
E) Yalnız II

Cevap : B) I ve II

17. Pen tool (Kalem aracı) ile yapılan çizimlerin kontrol edildiği panel aşağıdakilerden hangisidir?

A) Vectors Paneli
B) Stroke Paneli
C) Layers Paneli
D) Paths Paneli
E) Pixels Paneli

Cevap : D) Paths Paneli

18. I.Filter menüsünden ayarlama katmanı oluşturulabilir.
II.Layers panelinden ayarlama katmanı oluşturulabilir.
III.Adjustments panelinden ayarlama katmanı oluşturulabilir.
Photoshop’ta bir görüntü katmanına ayarlama katmanı oluşturma yöntemleriyle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A) I ve III
B) I ve II
C) Yalnız I
D) II ve III
E) Yalnız III

Cevap : D) II ve III

19. Photoshop’ta çalışma belgesini ekrana sığdırma işleminin kısayol tuş kombinasyonu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ctrl + A
B) Ctrl + –
C) Ctrl + Enter
D) Ctrl + 0
E) Ctrl + 1

Cevap : D) Ctrl + 0

20. Photoshop’ta matbaa baskı makinelerinde basılacak bir afiş çalışırken çözünürlüğe aşağıdaki değerlerden hangisi girilmelidir?

A) 200 piksel / inch
B) 72 piksel / inch
C) 350 piksel / inch
D) 150 piksel / inch
E) 300 piksel / inch

Cevap : E) 300 piksel / inch

Bilgisayar Destekli Tasarım

Bilgisayar Destekli Tasarım Vize Soruları

Bilgisayar Destekli Tasarım: Görsel İletişim ve Photoshop’un Evrimi

Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), sanat ve teknolojinin kesiştiği bir alandır. Bu makalede, görsel iletişim ve Photoshop kullanımı üzerine odaklanarak, bu alandaki bazı temel konuları ve soruları ele alacağız.

1. Görsel İletişimin Kökenleri ve Evrimi

Görsel iletişimin ilk örnekleri, Paleolitik çağa ait mağara resimleri olarak kabul edilir. Bu resimler, insanlık tarihinin ilk sanatsal ifadeleri olarak, iletişimin ve yaratıcılığın temel taşlarını oluşturur. Gutenberg’in matbaasının icadıyla birlikte, görsel iletişimin kitlelere yayılmasında devrim yaratıldı. Dijital çağda ise, masaüstü yayıncılık sistemleri ve bilgisayar destekli tasarım araçları, görsel iletişimin sınırlarını genişletti.

2. Bitmap Grafikler ve İnterpolasyon

Bitmap grafikler, piksel tabanlı görsellerdir ve ebatlandırıldıklarında görüntü kaybı yaşanabilir. Bu durum, ‘interpolasyon’ adı verilen bir süreçle ilişkilidir. Interpolasyon, mevcut pikseller arasında yeni pikseller ekleyerek görüntüyü büyütme işlemidir. Ancak bu süreç, bazen görüntünün bulanıklaşmasına veya kalite kaybına yol açabilir.

3. Vektörel Grafiklerin Özellikleri

Vektörel grafikler, matematiksel formüller kullanılarak oluşturulur ve çözünürlükten bağımsızdırlar. Bu, vektörel grafiklerin kalite kaybı yaşamadan herhangi bir boyutta ebatlandırılabilmesi anlamına gelir. Dosya boyutlarının renk derinliğine bağlı olarak büyümediği, daha çok grafikteki karmaşıklığa ve detaylara bağlı olarak değiştiği bilinmelidir.

4. Pen Tool ve Dekube

Pen tool, dijital görüntü düzenlemede çok yönlü bir araçtır. Manuel seçim yapmak için kullanılır ve ‘Path’ (Yol) olarak adlandırılan çizimler oluşturur. Bu araç, ‘dekube’ adı verilen, belirli bir alanın seçilip ayıklanması işleminde de kullanılır.

5. Photoshop ve Görsel Düzenleme

Photoshop, dijital kolaj, manipülasyon ve rötuş işlemleri için yaygın olarak kullanılan bir yazılımdır. Araçların konumlandığı ‘Tool Box’ ve katmanların yönetildiği ‘Layers Panel’ gibi özellikler, Photoshop’un işlevselliğinin temelini oluşturur. Ayrıca, ‘Magnetic Lasso Tool’ gibi araçlar, kenarları belirgin alanların seçiminde etkilidir.

6. Tasarımın İletişim Fonksiyonu

Bir grafik tasarımcının önceliği, tasarımın iletişim fonksiyonunu gözetmektir. Estetik ve teknik beceriler önemli olmakla birlikte, tasarımın mesajını etkili bir şekilde iletebilmesi esastır. Bu, tasarımcının hedef kitlesini ve iletişim amacını anlamasını gerektirir.

7. Renk Algısı ve Görüntü Oluşumu

Rengin algılanmasında nesne, ışık ve gözlemci arasındaki etkileşim önemlidir. Gölge ise renk algısında doğrudan bir rol oynamaz, ancak derinlik ve form algısını etkileyebilir.

Bilgisayar destekli tasarım ve Photoshop kullanımı, görsel iletişimde devrim yaratmıştır. Teknolojik gelişmeler ve sanatsal yaratıcılığın birleşimi, bu alanda sürekli yeniliklerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Görsel iletişimin temel prensipleri, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte evrilse de, iletişimin etkili olabilmesi için bu temellere sadık kalınması gerekmektedir

Bilgisayar Destekli Tasarım 2023-2024 Vize Soruları

1. Görsel iletişimin ilk örneği aşağıdakilerden hangisi kabul edilir?

A) Masaüstü yayıncılık sistemi ile basılan ilk yayın
B) Gutenberg’in matbaasında basılan ilk kitap
C) 19. yüzyılın başlarında hazırlanan afişler
D) Nicéphore Niepce’nin çektiği ilk fotoğraf
E) Paleolitik çağa ait mağara resimleri

Cevap : E) Paleolitik çağa ait mağara resimleri

2. Bitmap grafiklerin ebatlandırılması sırasında yaşanan görüntü kaybı hatasına ne ad verilir?

A) Horizontal
B) İnterpolasyon
C) Vertical
D) Transform
E) Scale

Cevap : B) İnterpolasyon

3. Vektörel bilgisayar grafikleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Çözünürlükten bağımsızdır.
B) Kalite kaybı yaşanmadan ebatlandırılabilir.
C) Grafik matematiksel formüller ile üretilir.
D) İllüstratif etkidedir.
E) Dosya ebadı renk derinliğine bağlı olarak büyüktür.

Cevap : E) Dosya ebadı renk derinliğine bağlı olarak büyüktür.

4. Pen tool (Kalem aracı) ile dijital görüntüde istenilen alanın seçilerek ayıklanması işlemin denir?

A) Space
B) Shape
C) Dekube
D) Anchor
E) Curvature

Cevap : C) Dekube

5. Pen tool (Kalem aracı) hangi tür seçim aracıdır?

A) Geometrik Seçim
B) Otomatik Seçim
C) Serbest Seçim
D) Hızlı Seçim
E) Manuel Seçim

Cevap : E) Manuel Seçim

6. Bitmap grafiklerde görüntüyü oluşturan en küçük birimin adı nedir?

A) İm
B) Piksel
C) Tram
D) Nokta
E) QR

Cevap : B) Piksel

7. Pen tool (Kalem aracı) ile yapılan çizime ne denir?

A) Path (Yol)
B) Piksel
C) Bitmap
D) Point (Nokta)
E) Vektör

Cevap : A) Path (Yol)

8. Günümüz insanı, maruz kaldığı görsel iletişim ürünlerini filtreleyip algılarken aşağıdaki kriterlerden hangisini kullanmaz?

A) Tecrübeleri
B) İlgi alanları
C) İhtiyaçları
D) Kodlama bilgisi
E) Dikkat seviyesi

Cevap : D) Kodlama bilgisi

9. Photoshop’ta tasarım ve görsel düzenleme çalışmalarında kullanılan araçların toplu bir şekilde konumlandığı palet aşağıdakilerden hangisidir?

A) Options Bar (Opsiyonlar Çubuğu)
B) Channels Panel (Kanallar Paneli)
C) Layers Panel (Katmanlar Paneli)
D) Tool Box (Araçlar Kutusu)
E) History Paneli (Geçmiş Paneli)

Cevap : D) Tool Box (Araçlar Kutusu)

10. Aşağıdakilerden hangisi bir görsel iletişim amaçlı bir grafik tasarım ürünü değildir?

A) Basın ilanı
B) HTML kodu
C) Ambalaj
D) Kitap kapağı
E) Sosyal medya paylaşımı

Cevap : B) HTML kodu

11. Photoshop yazılımının kullanım amacı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Photoshop ile gazete mizanpaji yapılır.
B) Photoshop ile çok sayfalı dergi tasarımı yapılır.
C) Photoshop ile web sitesi tasarımı, yayınlaması ve yönetimi yapılır.
D) Photoshop ile 3d animasyon hazırlanır.
E) Photoshop ile dijital kolaj, manipülasyon ve rötuş işlemleri yapılır.

Cevap : E) Photoshop ile dijital kolaj, manipülasyon ve rötuş işlemleri yapılır.

12. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarınızdaki kayıtlı dijital görüntüleri Photoshop’ta açmak için kullanılan yöntemlerden biri değildir?

A) Başlangıç penceresindeki Open (Aç) butonunu kullanmak.
B) File (Dosya) menüsündeki Open komutunu kullanmak.
C) Adobe’un varlık yöneticisi yazılım olarak adlandırdığı “Bridge” yazılımını kullanmak.
D) Bir görüntü belgesini sürükleyip Photoshop’ta araç panelinin üzerine bırakmak.
E) Photoshop program zeminindeki gri alana (Başlangıç penceresinden sonra) çift tıklayarak “Open” penceresine ulaşmak.

Cevap : D) Bir görüntü belgesini sürükleyip Photoshop’ta araç panelinin üzerine bırakmak.

13. Bir grafik tasarım (görsel iletişim) ürünü hazırlarken tasarımcının önceliği (vazgeçilmez kriteri) ne olmalıdır?

A) Tasarımı tamamıyla bilgisayarda oluşturmak.
B) Tasarımın estetik değerine yoğunlaşmak.
C) Tasarım yazılımının son sürümünü kullanmak.
D) Tasarım ürününün iletişim fonksiyonunu birincil öncelik olarak gözetmek.
E) Tasarımda biçimsel özellikleri öncelikle gözetmek.

Cevap : D) Tasarım ürününün iletişim fonksiyonunu birincil öncelik olarak gözetmek.

14. Aşağıdakilerden hangisi Photoshop yazılımını kullanarak tasarım üretmek amacıyla kullanılacak dijital görüntüleri (dijital fotoğraf) temin etmenin yöntemlerinden birisi değildir?

A) Basılı bir yüzeydeki görüntüyü tarayıcı (scanner) ile tarayarak bilgisayara aktarma yoluyla görüntü temin etmek.
B) Analog fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek.
C) Video görüntülerinden anlık yakalama ile görüntü temin etmek.
D) Bir görüntü algılayıcı sensörü bulunan cihaz ile görüntü temin etmek.
E) Stok fotoğraf sitelerinden görüntü temin etmek.

Cevap : B) Analog fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek.

15. Photoshop yazılımının varsayılan arayüzünde aşağıdakilerden hangisi görünür halde bulunmaz?

A) Paths paneli
B) Araçlar paneli
C) Menü çubuğu
D) Programda açık belgelerin sekmeleri
E) Opsiyonlar çubuğu

Cevap : A) Paths paneli

16. Pen tool (Kalem aracı) ile yapılan çizimlerin kontrol edildiği panel aşağıdakilerden hangisidir?

A) Paths Paneli
B) Vectors Paneli
C) Pixels Paneli
D) Stroke Paneli
E) Layers Paneli

Cevap : A) Paths Paneli

17. Photoshop’ta “Magnetic Lasso Tool” (Manyetik kement aracı) ile başarılı bir seçim yapabilmek için seçim yapılacak alan ile ilgili aşağıdakilerden hangisi gereklidir?

A) Seçilecek alanın kenarlarında belirgin bir kontör çizgisinin oluşması
B) Seçilecek alanın arkaplan ile yakın kontrastta olması
C) Seçilecek alanın zemin ile aynı renkte olması
D) Seçilecek alanın kırmızı renge yakın olması
E) Seçilecek alanın daire formuna yakın olması

Cevap : A) Seçilecek alanın kenarlarında belirgin bir kontör çizgisinin oluşması

18. Rengin oluşumunda ve algılanmasında aşağıdakilerden hangisine gerek yoktur?

A) Nesne
B) İzleyici
C) Gölge
D) Işık
E) Görüntü algılayıcı

Cevap : C) Gölge

19. Aşağıdakilerden hangisi Photoshop’taki seçim türlerinden birisi değildir?

A) Serbest seçim
B) Hızlı seçim
C) Otomatik seçim
D) Geometrik seçim
E) Manuel seçim

Cevap : C) Otomatik seçim

20. Photoshop’ta “Rectengular Marquee Tool” (Dörtgensel alan seçim aracı) ile kare bir alan seçmek için seçim işlemi sırasında hangi tuşa basılı tutulmalıdır?

A) “Space” tuşu
B) “Back Space” tuşu
C) “Shift” tuşu
D) “Ctrl” tuşu
E) “Alt” tuşu

Cevap : C) “Shift” tuşu

Bilgisayar Destekli Tasarım

Bilgisayar Destekli Tasarım

Auzef Grafik Tasarımı Auzef Grafik Tasarımı TELEGRAM
error: Content is protected !!