auzefÇalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileriEkonometriİktisatİşletmeKamu YönetimiMikro İktisatSiyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

#1. Yukarıda yer alan tüketici dengesine göre maksimum faydayı sağlayan optimum denge noktası neresidir?

#2. Bir maldan veya hizmetten tüketilen son birimin toplam faydada yaptığı değişikliğe ne ad verilir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi Kapitalist sistemin getirdiği ilkeler dahilinde değildir?

#4. …belirli miktarlara ve vasıflara sahip üretim faktörlerinin çeşitli üretim alternatifleri arasından birinde kullanılması halinde, vazgeçilen alternatiflerin seçilmemesinden dolayı uğranılan kayıplardır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi gerçekleşirse talep eğrisi üzerindeki denge noktası sağa doğru kayar?

#6. İktisatta özel mülkiyet, insan ve doğa tarafından yaratılan sermayenin özel kar için kullanılmasıyla belirlenen ekonomik bir örgütlenme düzenine ne ad verilmektedir?

#7. Tüketici teorisine göre tüketilen son malın faydasına ne ad verilir?

#8. Talep eğrisi üzerinde esnekliği ölçülecek noktalar birbiriyle çakışıyorsa, yani iki nokta arasındaki fiyat ve miktar farklılıkları göz ardı edilebilecek kadar küçükse tek bir nokta olarak kabul edilmektedir. Tek bir noktanın esnekliğinin ölçümünde ise ................................................... kullanılmaktadır. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#9. “Mal ve hizmetleri doğrudan doğruya kullanarak gereksinimlerini tatmin eden insana, ekonomide, …................. denir.” Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#10. Aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur? I) Engel'e göre gıda maddelerinin talebinin gelir esnekliği 1'den küçüktür. II) Engel'e göre giyim ve lojman talebinin gelir esnekliği 1'dir. III) Engel'e göre gelir azaldıkça hanehalkının eğlence ve kültürel faaliyetlere ayırdığı payın bütçeddeki oranı artmaktadir. IV) Engel'e göre gelir azaldıkça hanehalkının sağlık ve ulaşıma ayırdığı payın bütçedeki oranı artmaktadir. V) Engel'e göre gelir azaldıkça hanehalkının eğlence ve kültürel faaliyetlere ayırdığı payın bütçedeki oranı artmaktadir.

#11. Belirli bir ihtiyacın karşılanmasında aynı anda kullanılan mallara ne ad verilir?

#12. Sermaye ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur? I) Sermaye malı, bir nihai mal niteliğindedir ve diğer mal ve hizmetlerin üretimine katkıda bulunur. II) Sermaye malı, bu günkü tüketimden vazgeçilerek elde edilir. III) Sermaye malının zaman içerisinde aşınması ve yıpranması söz konusu değildir. IV) İnsanlar tarafından üretilmiş tüm üretim araçlarına sermaye denir.

#13. "Üreticiler arz ettikleri mal yada hizmet fiyatlarının artması durumunda arz ettikleri mal ve hizmet miktarını arttırmak isterler dolayısıyla arz edilen mal miktarı ve fiyat arasında doğru orantılı bir ilişki vardır ve arz esnekliğinin değeri de pozitif olmaktadır." Yukarıdaki ifadenin doğru ya da yanlış olduğunu belirtiniz.

#14. Farksızlık eğrisinde MN bütçesine sahip bir tüketicinin bütçesinin KL’ bütçesine ulaşması durumunda x2 (C denge noktası) miktar tüketimini x3’e çıkarması (B denge noktası) aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmaktadır?

#15. Aşağıdakilerden hangisi arz fonksiyonunu belirleyen unsurlardan biri değildir?

#16. Bir malın talep edilen miktarın üstünde arz edilen kısmı… olarak adlandırılmaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#17. Tüketicilerin belirli bir malın fiyatında meydana gelen değişikliğe, ikame yada tamamlayıcı malların talep edilen miktarını değiştirme şeklinde gösterdikleri tepkinin şiddetine ne ad verilir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi devletin piyasaya müdahale araçlarından biri değildir?

#19. (Ceteris Paribus) bir piyasada satıcıların belirli bir zaman diliminde satmaya hazır oldukları mal veya hizmete … adı verilmektedir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi Sosyalist sistemin ilkelerinden değildir?

#21. "Tüketicilerin mal ya da hizmet fiyatlarındaki değişim karşısında talep ettikleri mal ya da hizmet miktarları değiştirme duyarlılığına ..................denir." Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#22. Malın fiyatı ile o malın arzı arasındaki ilişkiye ne ad verilir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi daha çok gösteriş amacıyla tüketimin hedeflenmesi sonucu bir malın fiyatı arttıkça talebinin de artması durumunu ifade eden yaklaşımdır?

#24. Aşağıdakilerden hangisi arz eğrisini sola kaydırır?

#25. Yukarıdaki piyasa dengesinde taralı alan neyi ifade etmektedir?

#26. Aşağıdakilerden hangisi üretim imkanları eğrisinin orijine göre içbükey olmasının sebebidir?

#27. Bir ekonomide üretim kapasitesi artarsa yukarıdaki üretim imkanları eğrisi üzerinde nasıl bir hareket meydana gelir?

#28. Farksızlık eğrisinde MN bütçesine sahip bir tüketicinin x malının fiyatının düşmesi neticesinde denge noktasını A’dan C’ye taşıması ve x malı tüketimini x1’den x2’ye artırması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmaktadır?

#29. Bir malın arz edilen miktarının üstünde kalan talep… olarak isimlendirilir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#30. Gossen Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı Telegram Siyaset Bİlimi ve Kamu Yönetimi
siyaset bilimi ve kamu yönetimi siyaset bilimi ve kamu yönetimi facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!