auzefÇalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileriEkonometriİktisatİşletmeKamu YönetimiMikro İktisatSiyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

#1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#2. Kardinal yaklaşımda tüketici dengesinin varsayımlarına göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#3. Talep eğrisi üzerinde esnekliği ölçülecek noktalar birbiriyle çakışıyorsa, yani iki nokta arasındaki fiyat ve miktar farklılıkları göz ardı edilebilecek kadar küçükse tek bir nokta olarak kabul edilmektedir. Tek bir noktanın esnekliğinin ölçümünde ise ................................................... kullanılmaktadır. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#4. Tüketici teorisine göre tüketilen son malın faydasına ne ad verilir?

#5. Yukarıdaki şekilde R tüketicinin gelir seviyesini ifade etmekle birlikte farklı denge noktalarının birleştirilmesiyle elde edilen eğri nedir?


#6. Malın fiyatı ile o malın arzı arasındaki ilişkiye ne ad verilir?

#7. Tüketicilerin belirli bir malın fiyatında meydana gelen değişikliğe, ikame yada tamamlayıcı malların talep edilen miktarını değiştirme şeklinde gösterdikleri tepkinin şiddetine ne ad verilir?

#8. Üretim maliyetlerindeki bir artış aşağıdakilerden hangisine sebep olabilir?

#9. Piyasa arzı… Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#10. Esneklik ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri yanlıştır? I) Talebin fiyat esnekliği fiyatlardaki % 1’lik değişimin talep edilen miktar üzerindeki yüzdelik değişim etkisini ölçmek için kullanılır. II) Talep miktarı ve fiyat arasında doğrusal bir ilişki olduğundan, talep esnekliğinin değeri de pozitif olmaktadır. III) İki malın fiyat esneklikleri karşılaştırılırken esneklik değeri daha yüksek olan malın talep esnekliği daha düşük olmalıdır. IV) Bir maldan talep edilen miktardaki yüzdelik değişimin, malın fiyatındaki değişime sonsuz duyarlı olması durumunda tam esnek talep ortaya çıkar.


#11. Talep edilen malın fiyat esnekliğinin pozitif olduğu duruma verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi üretim imkanları eğrisinin orijine göre içbükey olmasının sebebidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi Kapitalist sistemin getirdiği ilkeler dahilinde değildir?

#14. Tatmin edilmedikleri zaman fazla acı vermemekle beraber, tatmin edildiklerinde insanları daha mutlu eden gereksinimlere ne ad verilir?

#15. Yukarıdaki piyasa dengesinde taralı alan neyi ifade etmektedir?


#16. Tüketicinin fiyatı düşen bir malı reel gelirini sabit tutmak maksadıyla daha fazla satın alması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmıştır?

#17. Aşağıdaki ifadenin doğru veya yanlış olduğunu belirtiniz. “Marx‘a göre ise iktisat, bir toplumun özgül üretim ilişkileri içinde insanların üretim, tüketim, değişim ve dağıtım biçimlerini inceler.”

#18. Arz eğrisi üzerindeki bir hareket aşağıdakilerden hangisinden kaynaklanmaktadır?

#19. (Ceteris Paribus) bir piyasada satıcıların belirli bir zaman diliminde satmaya hazır oldukları mal veya hizmete … adı verilmektedir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#20. Mevcut kaynakların toplum gereksinmelerini en iyi karşılayacak tarzda üretime koşulamamasına … denir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#21. Bir ekonomide üretim kapasitesi artarsa yukarıdaki üretim imkanları eğrisi üzerinde nasıl bir hareket meydana gelir?

#22. Arz kanununa göre arz ile fiyat arasındaki ilişki… Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

#23. …belirli miktarlara ve vasıflara sahip üretim faktörlerinin çeşitli üretim alternatifleri arasından birinde kullanılması halinde, vazgeçilen alternatiflerin seçilmemesinden dolayı uğranılan kayıplardır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#24. Aşağıdakilerden hangisi bir ülkedeki sosyal sermayeye örnek değildir?

#25. … bir malın satınalıcıları tarafından istenen talep miktarı ile o malın piyasa fiyatları arasındaki ters yönlü kısmi ilişki sonucu oluşan durumdur. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#26. Farksızlık eğrisinde MN bütçesine sahip bir tüketicinin x malının fiyatının düşmesi neticesinde denge noktasını A’dan C’ye taşıması ve x malı tüketimini x1’den x2’ye artırması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmaktadır?

#27. Giffen paradoksunun geçerli olabilmesi için söz konusu malın çeşidi hangisi olmalıdır?

#28. Aşağıdakilerden hangisi ikame mallara birer örnek teşkil etmez?

#29. Devletin müdahale araçlarından hangisi uygulandığında arz eğrisinin sola kayması beklenir?

#30. "Engel ailelerin gelirlerindeki artışları hangi malların tüketimine harcadıklarıyla ilgili araştırmalar yapmış, tüketicilerin talep edebilecekleri malları üç grupta toplayarak hangi mal grubunun gelir artışından nasıl etkilendiğini ortaya koymuştur." Yukarıdaki ifadenin doğru ya da yanlış olduğunu belirtiniz.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı Telegram Siyaset Bİlimi ve Kamu Yönetimi
siyaset bilimi ve kamu yönetimi siyaset bilimi ve kamu yönetimi facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!