auzefÇalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileriEkonometriİktisatİşletmeKamu YönetimiMikro İktisatSiyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

#1. Bir piyasa denge noktasında iken üretim teknolojilerindeki bir ilerleme aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

#2. Aşağıdakilerden hangisi bir ülkedeki sosyal sermayeye örnek değildir?

#3. Bir ekonomide üretim kapasitesi artarsa yukarıdaki üretim imkanları eğrisi üzerinde nasıl bir hareket meydana gelir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi ikame mallara birer örnek teşkil etmez?

#5. Aşağıdakilerden hangisi devletin piyasaya müdahale araçlarından biri değildir?

#6. “Mal ve hizmetleri doğrudan doğruya kullanarak gereksinimlerini tatmin eden insana, ekonomide, …................. denir.” Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#7. …mevcut üretim faktörleri ve teknoloji veri iken, belirli bir dönemde ekonominin maksimum düzeyde üretebileceği çeşitli çıktı (ürün) bileşimlerini gösterir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#8. Yukarıdaki şekilde R tüketicinin gelir seviyesini ifade etmekle birlikte farklı denge noktalarının birleştirilmesiyle elde edilen eğri nedir?

#9. Tüketicinin fiyatı düşen bir malı reel gelirini sabit tutmak maksadıyla daha fazla satın alması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmıştır?

#10. Aşağıda verilen ifadenin doğru ya da yanlış olduğunu belirtiniz. “Mikro iktisat, ülke ekonomisini ve dünya ekonomisini ilgilendiren konu başlıklarını inceleyen bir iktisat dalıdır.”

#11. Devletin müdahale araçlarından hangisi uygulandığında arz eğrisinin sola kayması beklenir?

#12. Bir malın talep edilen miktarın üstünde arz edilen kısmı… olarak adlandırılmaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#13. Piyasa arzı… Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#14. “Piyasadan karşılığını ödeyerek satın alabildiğimiz, elde edilmek için üretim süreçlerinden geçen ve bir maliyeti olan her türlü mal ve hizmet …................. olarak adlandırılmaktadır.” Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#15. Farksızlık eğrileriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#16. Farksızlık eğrisinde MN bütçesine sahip bir tüketicinin x malının fiyatının düşmesi neticesinde denge noktasını A’dan C’ye taşıması ve x malı tüketimini x1’den x2’ye artırması durumu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanmaktadır?

#17. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#18. Aşağıda verilen devletin müdahale araçlarından hangisi tüketiciyi korumaya yöneliktir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi arz fonksiyonunu belirleyen unsurlardan biri değildir?

#20. "Engel ailelerin gelirlerindeki artışları hangi malların tüketimine harcadıklarıyla ilgili araştırmalar yapmış, tüketicilerin talep edebilecekleri malları üç grupta toplayarak hangi mal grubunun gelir artışından nasıl etkilendiğini ortaya koymuştur." Yukarıdaki ifadenin doğru ya da yanlış olduğunu belirtiniz.

#21. …belirli miktarlara ve vasıflara sahip üretim faktörlerinin çeşitli üretim alternatifleri arasından birinde kullanılması halinde, vazgeçilen alternatiflerin seçilmemesinden dolayı uğranılan kayıplardır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#22. … satın alma gücüyle desteklenen satın alma isteğidir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#23. Yukarıdaki grafik üzerinde gösterilen ürünün arz esnekliğini hesaplayınız. Ürünün fiyatı 25 TL iken arz edilen ürün miktarı 40 adettir. Daha sonraürünün fiyatı 40 TL olduğunda arz edilen miktar 100 adete yükselmiştir. Bu durumda ürünün arz esnekliği kaçtır?

#24. …mal ve hizmetlerin insan ihtiyaçlarını karşılama özelliğidir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#25. "Tüketicilerin mal ya da hizmet fiyatlarındaki değişim karşısında talep ettikleri mal ya da hizmet miktarları değiştirme duyarlılığına ..................denir." Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#26. Kardinal yaklaşımda tüketici dengesinin varsayımlarına göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#27. Yukarıdaki piyasa dengesinde taralı alan neyi ifade etmektedir?

#28. Aşağıdakilerden hangisi talep fonksiyonunun bağımsız değişkenlerinden biri değildir?

#29. Talep edilen malın fiyat esnekliğinin pozitif olduğu duruma verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

#30. Üretim maliyetlerindeki bir artış aşağıdakilerden hangisine sebep olabilir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı

Mikro İktisat 2021 Vize Deneme Sınavı Telegram Siyaset Bİlimi ve Kamu Yönetimi
siyaset bilimi ve kamu yönetimi siyaset bilimi ve kamu yönetimi facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!