Anadolu AöfMAT103U Genel Matematik

MAT103U Genel Matematik Ünite 5

Yüzde ve Faiz Hesapları

#1. Bir bankanın aylık faiz oranı %1,2 ise yıllık faiz oranı aşağıdakilerden hangisidir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 7 cevap-min

#2. Sezon fiyatı 180 TL olan bir ayakkabının fiyatı indirimde 135 TL’ye düşmüştür. Bu durumda ayakkabıdaki indirim oranı aşağıdakilerden hangisidir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 10 cevap-min

#3. Bir sayının %17’si ile %25’inin toplamı 21 olduğuna göre, bu sayı aşağıdakilerden hangisidir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 4 cevap-min

#4. Ortak çarpanı 2 ve ilk terimi 3 olan bir geometrik dizinin dördüncü terimi aşağıdakilerden hangisidir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 5 cevap-min

#5. Bir bankadan %1,25 aylık faiz oranı ve 12 ay vade ile 10000 TL tüketici kredisi çekilirse, borcun amortismanı sonucunda ödenen toplam faiz miktarı aşagıdakilerden hangisidir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 9 cevap-min

#6. Bir bankadan %1,25 aylık faiz oranı ve 36 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 3 cevap-min

#7. Bir bankadan %1, 25 aylık faiz oranı ve 12 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 1 cevap-min

#8. Bir bankadan %1, 25 aylık faiz oranı ve 24 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 2 cevap-min

#9. Bir yatırımcı 10000 TL parasının %70’i ile fiyatı 5 TL olan bir hisse senedi alıyor. Kalan parası ile de fiyatı 20 TL olan başka bir hisse senedi alıyor. Bir ay sonra fiyatı 5 TL olan kağıt 7 TL’ye ve fiyatı 20 TL olan kagıt 25 TL’ye yükseliyor. Bu yatırımcının toplam kârı yüzde kaç olmuştur?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 6 cevap-min

#10. Aylık enflasyon oranının %0,8 olduğu bir ülkede yıllık enflasyon oranı nedir?

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 8 cevap-min

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Aöf- Anadolu Üniersitesi 2022 Çıkmış Sorular
Anadolu İşletme
MAT103U Genel Matematik

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Aöf- Anadolu Üniersitesi 2022 Çıkmış Sorular
Anadolu İşletme
MAT103U Genel Matematik

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yüzde ve Faiz Hesapları

Yüzde ve Faiz Hesapları

Aöf- Anadolu Üniersitesi
İşletme FakültesiMAT103U Genel Matematik
Ünite – 5
Yüzde ve Faiz Hesapları
Yüzde Hesapları
Aritmetik ve Geometrik Diziler
Bile¸sik Faiz
Borç Amortismanı
Çözümler
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Aöf- Anadolu Üniersitesi
İşletme Fakültesi
MAT103U Genel Matematik
Ünite – 5
Yüzde ve Faiz Hesapları

Bir bankadan %1, 25 aylık faiz oranı ve 12 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

A) 453,12
B) 450,55
C) 470,70
D) 440,46
E) 465

Cevap : A) 453,12

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 1 cevap-min

Bir bankadan %1, 25 aylık faiz oranı ve 24 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

A) 252,25
B) 250,50
C) 245,11
D) 242,43
E) 160,74

Cevap : D) 242,43

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 2 cevap-min

Bir bankadan %1,25 aylık faiz oranı ve 36 ay vade ile 5000 TL tüketici kredisi çekilirse, aylık geri ödeme taksitleri ne kadar olur?

A) 185,65
B) 160,50
C) 184,25
D) 165,70
E) 173,32

Cevap : E) 173,32

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 3 cevap-min

Bir sayının %17’si ile %25’inin toplamı 21 olduğuna göre, bu sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 30
B) 40
C) 50
D) 100
E) 200

Cevap : C) 50

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 4 cevap-min

Ortak çarpanı 2 ve ilk terimi 3 olan bir geometrik dizinin dördüncü terimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 24
B) 30
C) 26
D) 32
E) 28

Cevap : A) 24

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 5 cevap-min

Bir yatırımcı 10000 TL parasının %70’i ile fiyatı 5 TL olan bir hisse senedi alıyor. Kalan parası ile de fiyatı 20 TL olan başka bir hisse senedi alıyor. Bir ay sonra fiyatı 5 TL olan kağıt 7 TL’ye ve fiyatı 20 TL olan kagıt 25 TL’ye yükseliyor. Bu yatırımcının toplam kârı yüzde kaç olmuştur?

A) %30,5
B) %35,5
C) %25,5
D) %40,5
E) %45,5

Cevap : B) %35,5

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 6 cevap-min

Bir bankanın aylık faiz oranı %1,2 ise yıllık faiz oranı aşağıdakilerden hangisidir?

A) %10
B) %18
C) %13
D) %21
E) %15

Cevap : E) %15

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 7 cevap-min

Aylık enflasyon oranının %0,8 olduğu bir ülkede yıllık enflasyon oranı nedir?

A) %10
B) %35
C) %25
D) %40
E) %30

Cevap : A) %10

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 8 cevap, Yüzde ve Faiz Hesapları

Bir bankadan %1,25 aylık faiz oranı ve 12 ay vade ile 10000 TL tüketici kredisi çekilirse, borcun amortismanı sonucunda ödenen toplam faiz miktarı aşagıdakilerden hangisidir?

A) 830,99 TL
B) 830,20 TL
C) 850,60 TL
D) 835,50 TL
E) 840,45 TL

Cevap : A) 830,99 TL

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 9 cevap, Yüzde ve Faiz Hesapları

Sezon fiyatı 180 TL olan bir ayakkabının fiyatı indirimde 135 TL’ye dü¸smü¸stür. Bu durumda ayakkabıdaki indirim oranı aşağıdakilerden hangisidir?

A) %20
B) %35
C) %25
D) %40
E) %30

Cevap : C) %25

MAT103U Genel Matematik Ünite 5 Soru 10 cevap, Yüzde ve Faiz Hesapları

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Aöf- Anadolu Üniersitesi 2022 Çıkmış Sorular
İşletme Fakültesi
İktisat Fakültesi
MAT103U Genel Matematik
Ünite – 5
Yüzde ve Faiz Hesapları
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

 

MAT103U Genel Matematik Ünite 5

 

Editor

Editör

error: Content is protected !!