auzefBilgisayar ProgramcılığıOfis UygulamalarıWeb Tasarım Ve Kodlama

Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları

#1. "Buyüktür", "Küçüktür", "ilgili Tarih" gibi kurallar Koşullu Biçimlendirme'nin hangi kategorisinde yer almaktadir?

Cevap : D) Hücre vurgulama kuralları

#2. Kelime işlemci uygulamasında kelimelerin altının kırmızı dalga ile çizili olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Metnin yanlış yazılmış olması

#3. Microsoft Word uygulamasında bir metni kesmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Ctrl X

#4. Microsoft PowerPoint uygulamasında "Resim Efektleri" menüsünde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Cevap : A) Yumuşak Geçişler

#5. "Nesneleri Döndür" menüsünde yer alan yukarıdaki aracın işlevi nedir?

Cevap : A) Resmi yatay ters çevirir.

#6. Microsoft Word uygulamasında resimdeki aracın görevi nedir?

Cevap : A) Sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir.

#7. Microsoft Excel'de belli bir koşula baglı olarak işlem yapan fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) =Eğer()

#8. Microsoft Excel'de çalışma kitabının sol tarafındaki sayılarla belirtilen yatay alanlara ne ad verilir?

Cevap : E) Satır

#9. Aşağıdakilerden hangisi karakter biçimlendirme ayarlarından biri değildir?

Cevap : D) Sola hizalama

#10. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri istenilen metinlere kolaylıkla uygulayabilmek için hangi yol izlenmelidir?

Cevap : C) Yeni bir stil oluşturmak

#11. Tabloda imleci bir sonraki sütuna taşımak için aşağıda verilen tuşlardan hangisi kullanılabilir?

Cevap : D) Tab

#12. Microsoft PowerPoint uygulamasında "Yapıştırma Seçenekleri" penceresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Cevap : C) HTML resim yapıştır

#13. Microsoft Word uygulamasında "Tasarım" sekmesinden aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

Cevap : C) Kapak sayfası ekleme

#14. Microsoft PowerPoint'te sunum tasarımının oluşturulduğu alanın adı nedir?

Cevap : A) Slayt

#15. Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu bir kelime işlemci uygulamasıdır?

Cevap : C) Abiword

#16. Microsoft PowerPoint'te "Eylem Ayarları" penceresinde yer alan "Köprü" özelliğini kullanarak aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

Cevap : A) Görüntülenen ilk slayda yönlendirme

#17. Microsoft Word uygulamasında eklenen bir resim ile ilgili "Gelişmiş Düzen" penceresinden aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılamaz?

Cevap : C) Resmi kırpma

#18. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri, istenilen metinlere kolaylıkla uygulayabilmek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

Cevap : C) Biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek

#19. Microsoft Word uygulamasında orantılı ve hiyerarşik ilişkilerin sunulmasında kullanılabilecek diyagram türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Piramit

#20. Microsoft Word uygulamasında resimde görüntülenen bölümden hangi işlem gerçekleştirilir?

Cevap : E) Paragraflar arasındaki dikey boşluklar ayarlanır.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları

1. Tabloda imleci bir sonraki sütuna taşımak için aşağıda verilen tuşlardan hangisi kullanılabilir?

A) Alt+End
B) Shift+Tab
C) Alt+Home
D) Tab
E) Ctrl+Tab

Cevap : D) Tab

2. Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları 2. SORU
Microsoft Word uygulamasında resimdeki aracın görevi nedir?

A) Sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir.
B) Bir sayfanın başladığı ve bir sonraki sütunun bittiği noktayı işaretler.
C) Bölüm sonu ekleyerek bir sonraki bölümü yeni bir sayfada başlatır
D) Bir sayfanın bittiği ve bir sonraki sayfanın başladığı noktayı işaretler.
E) Bölüm sonu ekleyerek bir sonraki bölümü aynı sayfada başlatır

Cevap : A) Sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir.

3. Microsoft Word uygulamasında orantılı ve hiyerarşik ilişkilerin sunulmasında kullanılabilecek diyagram türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Matris
B) Piramit
C) Hiyerarşi
D) İşlem
E) Liste

Cevap : B) Piramit

4. Microsoft PowerPoint uygulamasında “Yapıştırma Seçenekleri” penceresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

A) Yalnızca metni koru
B) Hedef temayı kullan
C) HTML resim yapıştır
D) Özel yapıştır
E) Kaynak biçimlendirmesini koru

Cevap : C) HTML resim yapıştır

5. Microsoft Excel’de çalışma kitabının sol tarafındaki sayılarla belirtilen yatay alanlara ne ad verilir?

A) Sütun
B) Hücre
C) Tablo
D) Sayfa
E) Satır

Cevap : E) Satır

6. “Buyüktür”, “Küçüktür”, “ilgili Tarih” gibi kurallar Koşullu Biçimlendirme’nin hangi kategorisinde yer almaktadir?

A) Üst/alt kuralları
B) Renk ölçekleri
C) Simge kümeleri
D) Hücre vurgulama kuralları
E) Veri çubukları

Cevap : D) Hücre vurgulama kuralları

7. Microsoft Excel’de belli bir koşula baglı olarak işlem yapan fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?

A) =Eğer()
B) =Bağıl()
C) =Say()
D) =Şart()
E) =Koşul()

Cevap : A) =Eğer()

8. Microsoft PowerPoint uygulamasında “Resim Efektleri” menüsünde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

A) Yumuşak Geçişler
B) Eğim
C) Gölge
D) Yansıma
E) Parlama

Cevap : A) Yumuşak Geçişler

9. Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları 9. SORU
“Nesneleri Döndür” menüsünde yer alan yukarıdaki aracın işlevi nedir?

A) Resmi yatay ters çevirir.
B) Resmi sola 90° döndürür.
C) Resmi dikey ters çevirir.
D) Resmi serbest şekilde döndürür
E) Resmi sağa 90° döndürür

Cevap : A) Resmi yatay ters çevirir.

10. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri istenilen metinlere kolaylıkla uygulayabilmek için hangi yol izlenmelidir?

A) Biçimsel özelliğin uygulandığı kelimeyi kopyalamak
B) Biçimsel özellikieri yeni bir tema olarak kaydetmek
C) Yeni bir stil oluşturmak
D) Düzen menüsünden “Biçimlendirmeyi Kaydet” seçeneğini tıklamak
E) Biçimsel özellikleri yeni bir belgeye kaydetmek

Cevap : C) Yeni bir stil oluşturmak

11. Microsoft PowerPoint’te “Eylem Ayarları” penceresinde yer alan “Köprü” özelliğini kullanarak aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

A) Görüntülenen ilk slayda yönlendirme
B) Özel bir gösteri başlatma
C) Sonraki slayda yönlendirme
D) Bir web sayfasına yönlendirme
E) Bir Word belgesi açma

Cevap : A) Görüntülenen ilk slayda yönlendirme

12. Aşağıdakilerden hangisi karakter biçimlendirme ayarlarından biri değildir?

A) Yazı tipini değiştirme
B) Kalın yazma
C) Metni alt/üst simge şeklinde yazma
D) Sola hizalama
E) Metni vurgulama

Cevap : D) Sola hizalama

13. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri, istenilen metinlere kolaylıkla uygulayabilmek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

A) Font grubundaki araçları kullanmak
B) Metni kopyalamak
C) Biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek
D) Düzen menüsünden biçimlendirmeyi hafızaya almak
E) Biçimlendirmeyi temizle butonunu kullanmak

Cevap : C) Biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek

14. Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları 14. SORU
Microsoft Word uygulamasında resimde görüntülenen bölümden hangi işlem gerçekleştirilir?

A) Paragrafın soldan ve sağdan girintisi ayarlanır.
B) Madde imlerinin soldan ve sağdan girintisi ayarlanır.
C) Sekme durakları ayarlanır.
D) Satır aralarındaki boşluklar ayarlanır.
E) Paragraflar arasındaki dikey boşluklar ayarlanır.

Cevap : E) Paragraflar arasındaki dikey boşluklar ayarlanır.

15. Kelime işlemci uygulamasında kelimelerin altının kırmızı dalga ile çizili olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Metnin tamamının büyük harfle yazılmış olması
B) Metnin yanlış yazılmış olması
C) Metnin seçilip Ctrl+K kısayol tuşuna basılmış olması
D) Metnin sözlüğe yeni eklenmiş olması
E) Metnin birleşik kelime olması

Cevap : B) Metnin yanlış yazılmış olması

16. Microsoft Word uygulamasında eklenen bir resim ile ilgili “Gelişmiş Düzen” penceresinden aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılamaz?

A) Resmi döndürme
B) Resmin metinden uzaklığını belirleme
C) Resmi kırpma
D) Resmin sayfadaki mutlak konumunu belirleme
E) Metnin kaydırma stilini belirleme

Cevap : C) Resmi kırpma

17. Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu bir kelime işlemci uygulamasıdır?

A) Apple iWork-Pages
B) Microsoft Word
C) Abiword
D) Google Docs
E) Dropbox Paper

Cevap : C) Abiword

18. Microsoft Word uygulamasında bir metni kesmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ctrl+V
B) Ctrl+X
C) Ctrl+Y
D) Ctrl+K
E) Ctrl+U

Cevap : B) Ctrl+X

19. Microsoft Word uygulamasında “Tasarım” sekmesinden aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

A) Sayfa rengini değiştirme
B) Filigran ekleme
C) Kapak sayfası ekleme
D) Sayfa kenarlıkları ekleme
E) Yazı tiplerini değiştirme

Cevap : C) Kapak sayfası ekleme

20. Microsoft PowerPoint’te sunum tasarımının oluşturulduğu alanın adı nedir?

A) Slayt
B) Tablo
C) Notlar sayfası
D) Sayfa
E) çalışma kitabı

Cevap : A) Slayt

Ofis Uygulamaları

Ofis Uygulamaları

Ofis Uygulamaları 2023-2024 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!