Adaletauzefİcra İflas Hukuku

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları ( Online )
İcra İflas Hukuku Online Deneme Sınavı -1 ( 2020 )
İcra İflas Hukuku Online Deneme Sınavı -2 ( 2020 )

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları Oline

Soru 1 Adi konkordatoda, mahkemece kesin mühletin uzatılmadığı hallerde, kesin mühlet süresi ne kadardır?

Correct! Wrong!

Cevap : d- 1 yıl

Soru 2 I- Hacizde açılan tasarrufun iptali davalarında, davacı, alacağını tamamen veya kısmen alamamış olan haciz alacaklısıdır. II- Haciz alacaklısının elinde geçici veya kesin aciz belgesi bulunması gerekmektedir. III- Hacizde açılan tasarrufun iptali davalarında, davalı sadece borçludur. IV- İflas durumunda açılan tasarrufun iptali davalarında, borçlunun iflas etmesi halinde davacı kural olarak iflas idaresidir. Tasarrufun iptali davalarında davacıya veya davalıya ilişkin olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : a- III

Soru 3 I- İflasın açılması müflisin borçlarını muaccel kılar. II- Muaccel hale gelecek olan yalnızca para alacaklarıdır, paradan başka şey olan alacaklar iflasın açılmasıyla muaccel hale gelmez. III- Müflisin müeccel bir borcu müflise ait taşınmaz rehniyle güvence altına alındıysa, bu borç, iflasın açılmasıyla muaccel hale gelmez. IV- Müflisin taşınır mallarının rehni suretiyle yahut üçüncü şahısların vermiş oldukları ipotekle güvence altına alınmış olan borçları da iflas kararıyla birlikte muaccel hale gelir. V- İflasın açılmasının müflisin üçüncü kişilerden olan muaccel alacaklarının üzerinde bir etkisi yoktur. İflasın açılmasının müflisin borçlarına etkisine yönelik olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : A- III

Soru 4 I- İflas davaları, borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemelerinde açılır. II- İflas davaları, asliye ticaret mahkemelerinin heyet halinde göreceği davalardandır. III- Ayrı bir asliye ticaret mahkemesi bulunmayan yerlerde, iflas davaları o yerdeki asliye hukuk mahkemesi tarafından asliye ticaret mahkemesi sıfatıyla görülür. IV- İflas davasına bakacak asliye ticaret mahkemesinin yetkisi hakkında yetki sözleşmesi yapılabilir. İflas davasının açılacağı mahkemeye ilişkin olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Correct! Wrong!

Cevap : a- I-II-III

Soru 5 I- (X) Metal Dış Ticaret Limited Şirketi II- (V) Bankası Anonim Şirketi III- (Z) Sigorta Anonim Şirketi Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılması kurumuna yukarıdakilerden hangisi veya hangileri borçlu sıfatıyla başvuramaz?

Correct! Wrong!

Cevap : c) II-III

Soru 6 I- Tacirler her türlü alacaklı için iflasa tabidir. II- Tacirin, ticarete başlamadan önceki adi borçları nedeniyle iflası söz konusu olamaz III- Tacirin, kamu alacaklarından dolayı da iflası istenemez. Hangileri doğrudur?

Correct! Wrong!

Cevap : a) 1

Soru 7 I- Anonim Şirket II- Kolektif Şirket III- Adi Şirket IV- Limited Şirket Hangileri iflasa tabidir?a)  Ib)  I - IIc) I - III -IVd) I-II-III-IV

Correct! Wrong!

Cevap : e) I-II-IV

Soru 8 Adi iflas yoluyla takipte iflas talebinin asliye ticaret mahkemesi tarafından ilanı üzerine davaya müdahale edecek veya itiraz edecek alacaklı olmazsa ya da yapılan itirazlar reddedilirse mahkeme depo kararı verecektir. Bu kapsamda mahkeme ...............gün içinde faiz ve icra masrafları ile birlikte borcunu ifa veya o miktar meblağın mahkeme veznesine depo edilmesini borçluya veya iflas davasında kendisini temsil etmiş olan vekiline, dava bunların katılımıyla devam ediyorsa, duruşmada aksi takdirde Tebligat Kanunu hükümleri dairesinde yapılacak tebliğ ile emreder. Boş bırakılan yere ne gelmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d) 7 Gün

Soru 9 İflas dairesi iflas kararının kendisine tebliğinden itibaren en geç hangi süre içinde  tasfiyenin şekline karar vermek zorundadır?

Correct! Wrong!

Cevap :b)  2 ay

Soru 10 Kambiyo senetlerine özgü iflas yoluyla takiplerde düzenlenen ödeme emrinde borçluya, borcunu ve takip masraflarını hangi süre içinde ödemesi ihtar edilir?

Correct! Wrong!

Cevap :  e) 5

Soru 11 I- Fabrikada Çalışarak Ay Sonunda Kazandığı Ücret II- Babasından Miras Kalan Araba III- Şans Oyunundan Kazanılan Para İflasın açılmasından iflasın kapanmasına kadar devam eden süreçte müflisin uhdesine geçen yukarıdaki değerlerden hangisi veya hangileri iflas masasına girer?

Correct! Wrong!

Cevap :  d- II-III

Soru 12 Adi tasfiye usulünde, iflasın kapatılması talebiyle kendisine müracaat edilen asliye ticaret mahkemesi, iflas idaresinin yapmış olduğu tasfiye işlemlerinde bir hata veya eksiklik gördüğü takdirde işbu durumu hangi merciiye bildirecektir?

Correct! Wrong!

Cevap :  a- İcra Mahkemesi

Soru 13 Mahkemeye yapılan ihtiyati haciz müracaatı üzerine ilgili mahkeme hangi usule göre inceleme yapabilir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- Basit yargılama

Soru 14  ‘’İkinci alacaklılar toplantısının yapılabilmesi için ............................... Kesinleşmesine gerek yoktur ancak .......................... kesinleşmiş olması gerekir.’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : c- Sıra cetvelinin / İflas kararının

Soru 9 Ticareti terk eden tacir, mal beyanının tevdii tarihinden itibaren hangi süre içinde haczi kabil malları üzerinde tasarruf edemez?

Correct! Wrong!

Cevap : d- 2 ay

Soru 16 Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılmasında, projenin tasdik kararı ile birlikte mahkeme tarafından atanabilen ve yetkileri sadece proejnin yerine getirilmesine ilişkin esasları kontrol edip alacaklılara durumu düzenli olarak rapor etmekten ibaret olan görevliler aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : e- Proje denetçisi

Soru 17 İcra İflas Kanununda yer alan suçlardan dolayı inceleme yapmaya yetkili icra mahkemesi aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- İcra takibinin yapıldığı yer icra mahkemesi

Soru 18 Taksitle ödeme sözleşmesinin unsurlarına uyulmaması halinde borçlu açısından hangi durum söz konusu olabilir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- Taahhüdü ihlal

Soru 19 ‘’Nafakaya ilişkin kararın gereğini yerine getirmeyen borçlu hakkında ceza verilmesi için .......... gerekir’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d- Alacaklının şikayeti

Soru 20 Tasarrufun iptali davalarında görevli ve yetkili mahkemeye ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : d- Tasarrufun iptali davasında, iptali istenen tasarruf, bir taşınmaza ilişkin olursa taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkili olacaktır.

Soru 21 Adi tasfiye usulünde, iflasın kapatılması talebiyle kendisine müracaat edilen asliye ticaret mahkemesi, iflas idaresinin yapmış olduğu tasfiye işlemlerinde bir hata veya eksiklik gördüğü takdirde işbu durumu hangi merciiye bildirecektir?

Correct! Wrong!

Cevap :  a- İcra Mahkemesi

Soru 22 Kambiyo senetlerine özgü iflas yoluyla takiplerde düzenlenen ödeme emrinde borçluya, borcunu ve takip masraflarını hangi süre içinde ödemesi ihtar edilir?

Correct! Wrong!

Cevap :  e) 5

Soru 23 I- Fabrikada Çalışarak Ay Sonunda Kazandığı Ücret II- Babasından Miras Kalan Araba III- Şans Oyunundan Kazanılan Para İflasın açılmasından iflasın kapanmasına kadar devam eden süreçte müflisin uhdesine geçen yukarıdaki değerlerden hangisi veya hangileri iflas masasına girer?

Correct! Wrong!

Cevap :  d- II-III

Soru 24 Adi konkordatoda, mahkemece kesin mühletin uzatılmadığı hallerde, kesin mühlet süresi ne kadardır?

Correct! Wrong!

Cevap : d- 1 yıl

Soru 25 ‘’Şartlara uygun şekilde yapılmış olan taksitle ödeme sözleşmesi sonucunda takip ........................’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- Durur

Soru 26 Mahkemeye yapılan ihtiyati haciz müracaatı üzerine ilgili mahkeme hangi usule göre inceleme yapabilir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- Basit yargılama

Soru 27 I- Uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırmada sermaye şirketi veya kooperatifin alacaklılar arasında eşitlik ilkesini gözeterek bir yeniden yapılandırma projesi hazırlaması gerekir. II- Yeniden yapılandırma projesinin İcra ve İflas Kanununda öngörülen gerekli çoğunluk tarafından kabulü üzerine sermaye şirketi veya kooperatif muamele merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine projenin tasdiki için başvuracaktır. III- Mahkeme, tasdik başvurusundan itibaren on beş gün içinde gerçekleşecek olan duruşmanın gününü belirleyecek; başvuruyu ilanen duyuracak ve projeden etkilenip adresi bilinen tüm alacaklılara tebliğ edecektir. Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılması kurumuna ilişkin olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : b- I-III

Soru 28  ‘’İkinci alacaklılar toplantısının yapılabilmesi için ............................... Kesinleşmesine gerek yoktur ancak .......................... kesinleşmiş olması gerekir.’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : c- Sıra cetvelinin / İflas kararının

Soru 29 Ticareti terk eden tacir, mal beyanının tevdii tarihinden itibaren hangi süre içinde haczi kabil malları üzerinde tasarruf edemez?

Correct! Wrong!

Cevap : d- 2 ay

Soru 30  İflas dairesine ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : d- İflas işleri için icra dairesinden ayrı bir iflas dairesi kurulması zorunludur.

Soru 31 Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılmasında, projenin tasdik kararı ile birlikte mahkeme tarafından atanabilen ve yetkileri sadece proejnin yerine getirilmesine ilişkin esasları kontrol edip alacaklılara durumu düzenli olarak rapor etmekten ibaret olan görevliler aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : e- Proje denetçisi

Soru 32 İcra İflas Kanununda yer alan suçlardan dolayı inceleme yapmaya yetkili icra mahkemesi aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- İcra takibinin yapıldığı yer icra mahkemesi

Soru 33 Taksitle ödeme sözleşmesinin unsurlarına uyulmaması halinde borçlu açısından hangi durum söz konusu olabilir?

Correct! Wrong!

Cevap : a- Taahhüdü ihlal

Soru 34 ‘’Nafakaya ilişkin kararın gereğini yerine getirmeyen borçlu hakkında ceza verilmesi için .......... gerekir’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : d- Alacaklının şikayeti

Soru 35 Tasarrufun iptali davalarında görevli ve yetkili mahkemeye ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Correct! Wrong!

Cevap : d- Tasarrufun iptali davasında, iptali istenen tasarruf, bir taşınmaza ilişkin olursa taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkili olacaktır.

Soru 36 İhtiyati haciz kararı üzerine borçlunun mallarına uygulanan haczin niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : b- Geçici

Soru 37 ‘’Taksitle ödeme sözleşmesi ......önce ve .....sonra olmak üzere iki şekilde yapılabilir.’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Correct! Wrong!

Cevap : b- Hacizden / Hacizden

Soru 38 Adi tasfiye usulünde, masanın tasfiyesinin sona ermesi üzerine, hangi mercii, Asliye Ticaret Mahkemesinden iflasın kapatılması talebinde bulunacaktır?

Correct! Wrong!

Cevap : a- İflas Dairesi

Soru 39 I- Borçlarını vadesi geldiği halde ödemeyen (A) Anonim Şirketi, borçlarını ödeyebilmek için konkordato talebinde bulunabilir. II- Müeccel borçlarını vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan tacir olmayan gerçek kişi (B) borçlarını ödeyebilmek için konkordato talebinde bulunabilir. III- Şirketin alacaklısı (D) Anonim Şirketi, (C) Limited Şirketi hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir. Adi Konkordato talebinde bulunabilecek kişilere ilişkin olarak yukarıda verilen örneklerden hangisi veya hangileri doğrudur?

Correct! Wrong!

Cevap : c- I-III

Soru 40 I- İflasın açılmasından sonra müflis hiçbir ödeme kabul edemez. II- İflasın açılmasından sonra müflise ödemede bulunan müflisin borçlusu, müflis bu parayı masaya koyduğu takdirde borcundan kurtulur. III- İflasın açılmasından sonra ancak iflasın ilanından önce müflise ödemede bulunan müflisin borçlusu iflastan haberi olmadığı takdirde borcundan kurtulur.

Correct! Wrong!

Cevap : d- II-III

Soru 1 Adi tasfiye usulünde, iflasın kapatılması talebiyle kendisine müracaat edilen asliye ticaret mahkemesi, iflas idaresinin yapmış olduğu tasfiye işlemlerinde bir hata veya eksiklik gördüğü takdirde işbu durumu hangi merciiye bildirecektir?

a- İcra Mahkemesi
b- İflas Bürosu
c- İflas İdaresi
d- İflas Dairesi
e- İcra Dairesi

Cevap :  a- İcra Mahkemesi
Soru 2 Kambiyo senetlerine özgü iflas yoluyla takiplerde düzenlenen ödeme emrinde borçluya, borcunu ve takip masraflarını hangi süre içinde ödemesi ihtar edilir?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

e) 5

 

Cevap :  e) 5
Soru 3
I- Fabrikada Çalışarak Ay Sonunda Kazandığı Ücret
II- Babasından Miras Kalan Araba
III- Şans Oyunundan Kazanılan Para
İflasın açılmasından iflasın kapanmasına kadar devam eden süreçte müflisin uhdesine geçen yukarıdaki değerlerden hangisi veya hangileri iflas masasına girer?

a- Yalnız I
b- I-II
c- I-II-III
d- II-III
e- I-III

Cevap :  d- II-III
Soru 4 Adi konkordatoda, mahkemece kesin mühletin uzatılmadığı hallerde, kesin mühlet süresi ne kadardır?

a- 3 ay
b- 5 ay
c- 6 ay
d- 1 yıl
e- 2 yıl

Cevap : d- 1 yıl
Soru 5 ‘’Şartlara uygun şekilde yapılmış olan taksitle ödeme sözleşmesi sonucunda takip ……………………’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a- Durur
b- Başlar
c- Ertelenir
f- Düşer
g- Kesilir

Cevap : a- Durur
Soru 6 Mahkemeye yapılan ihtiyati haciz müracaatı üzerine ilgili mahkeme hangi usule göre inceleme yapabilir?

a- Basit yargılama
b- Mahkeme kendi tespit eder
c- Hiçbiri
d- Seri yargılama
e- Yazılı yargılama

Cevap : a- Basit yargılama
Soru 7
I- Uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırmada sermaye şirketi veya kooperatifin alacaklılar arasında eşitlik ilkesini gözeterek bir yeniden yapılandırma projesi hazırlaması gerekir.
II- Yeniden yapılandırma projesinin İcra ve İflas Kanununda öngörülen gerekli çoğunluk tarafından kabulü üzerine sermaye şirketi veya kooperatif muamele merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine projenin tasdiki için başvuracaktır.
III- Mahkeme, tasdik başvurusundan itibaren on beş gün içinde gerçekleşecek olan duruşmanın gününü belirleyecek; başvuruyu ilanen duyuracak ve projeden etkilenip adresi bilinen tüm alacaklılara tebliğ edecektir. Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılması kurumuna ilişkin olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

a- Yalnız III
b- I-III
c- I-II
d- II-III
e- I-II-III

Cevap : b- I-III
Soru 8  ‘’İkinci alacaklılar toplantısının yapılabilmesi için …………………………. Kesinleşmesine gerek yoktur ancak …………………….. kesinleşmiş olması gerekir.’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a- İflas kararının / Sıra cetvelinin
b- İflas kararının / Pay cetvelinin
c- Sıra cetvelinin / İflas kararının
d- İflas kararının / Son hesabın
e- Pay cetvelinin / İflas kararının

Cevap : c- Sıra cetvelinin / İflas kararının

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

Soru 9 Ticareti terk eden tacir, mal beyanının tevdii tarihinden itibaren hangi süre içinde haczi kabil malları üzerinde tasarruf edemez?

a- 1 ay
b- 3 ay
c- 15 gün
d- 2 ay
e- 1 yıl

Cevap : d- 2 ay
Soru 10  İflas dairesine ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

a- İflas dairesinin görevi, kural olarak, asliye ticaret mahkemesinin borçlunun iflasına karar vermesi ve bu kararın iflas dairesine  bildirilmesiyle başlar
b- Her asliye mahkemesinin yargı çevresinde yeteri kadar iflas dairesi bulunur
c- İflas dairesinin başında iflas müdürü, yeteri kadar iflas müdür yardımcısı ve katip vardır.
d- İflas işleri için icra dairesinden ayrı bir iflas dairesi kurulması zorunludur.
e- Nüfusu ve iş yoğunluğu çok olan yerlerde birden fazla iflas dairesi kurulabilir.

Cevap : d- İflas işleri için icra dairesinden ayrı bir iflas dairesi kurulması zorunludur.
Soru 11 Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılmasında, projenin tasdik kararı ile birlikte mahkeme tarafından atanabilen ve yetkileri sadece proejnin yerine getirilmesine ilişkin esasları kontrol edip alacaklılara durumu düzenli olarak rapor
etmekten ibaret olan görevliler aşağıdakilerden hangisidir?

a- Konkordato komiseri
b- Alacaklılar kurulu
c- Ara dönem denetçisi
d- Tasfiye memuru
e- Proje denetçisi

Cevap : e- Proje denetçisi
Soru 12 İcra İflas Kanununda yer alan suçlardan dolayı inceleme yapmaya yetkili icra mahkemesi aşağıdakilerden hangisidir?

a- İcra takibinin yapıldığı yer icra mahkemesi
b- Alacaklıların bulunduğu yer icra mahkemesi
c- Hiçbiri
d- Haczin yapıldığı yer icra mahkemesi
e- Tüm icra mahkemeleri

Cevap : a- İcra takibinin yapıldığı yer icra mahkemesi
Soru 13 Taksitle ödeme sözleşmesinin unsurlarına uyulmaması halinde borçlu açısından hangi durum söz konusu olabilir?

a- Taahhüdü ihlal
b- Mal beyanında bulunmama
c- İcranın geri bırakılması
d- Yalan beyanda bulunma
e- Takibin iptali

Cevap : a- Taahhüdü ihlal
Soru 14 ‘’Nafakaya ilişkin kararın gereğini yerine getirmeyen borçlu hakkında ceza verilmesi için ………. gerekir’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a- Borçlunun itirazı
b- Borçlunun şikayeti
c- Alacaklının itirazı
d- Alacaklının şikayeti
e- İcra dairesinin müracaatı

Cevap : d- Alacaklının şikayeti
Soru 15 Tasarrufun iptali davalarında görevli ve yetkili mahkemeye ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

a- Tasarrufun iptali davası, hacizde istihkak davasına karşı, karşı dava olarak, açılmışsa istihkak davasına bakan icra mahkemesi tasarrufun iptali davasına bakmakla da görevlidir.
b- Tasarrufun iptal davalarında yetkili mahkeme Hukuk Mahkemeleri Kanunu’nun yetkiye ilişkin hükümlerine göre belirlenir.
c- Tasarrufun iptali davasının sebebini doğrudan kanun hükmü oluşturduğundan haksız fiile dayanılamaz ve Hukuk Muhakemeleri Kanununun haksız fiilden doğan davalarda yetkiye ilişkin hükmü uygulanamaz.
d- Tasarrufun iptali davasında, iptali istenen tasarruf, bir taşınmaza ilişkin olursa taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkili olacaktır.
e- Tasarrufun iptali davası, mal varlığına ilişkin bir davadır ve bu tür davalarda dava konusunun değer veya miktarına bakılmaksızın asliye hukuk mahkemeleri görevlidir.

Cevap : d- Tasarrufun iptali davasında, iptali istenen tasarruf, bir taşınmaza ilişkin olursa taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkili olacaktır.
Soru 16 İhtiyati haciz kararı üzerine borçlunun mallarına uygulanan haczin niteliği aşağıdakilerden hangisidir?

a- İhtiyati
b- Geçici
c- İlave
d- Kesin
e- Kısmi

Cevap : b- Geçici
Soru 17 ‘’Taksitle ödeme sözleşmesi ……önce ve …..sonra olmak üzere iki şekilde yapılabilir.’’ Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a- Ödeme emirinden / Ödeme emrinden
b- Hacizden / Hacizden
c- Takipten / Takipten
d- Sıra cetvelinden / Sıra Cetvelinden
e- Satıştan / Satıştan

Cevap : b- Hacizden / Hacizden
Soru 18 Adi tasfiye usulünde, masanın tasfiyesinin sona ermesi üzerine, hangi mercii, Asliye Ticaret Mahkemesinden iflasın kapatılması talebinde bulunacaktır?

a- İflas Dairesi
b- İcra Mahkemesi
c- İflas İdaresi
d- İflas Bürosu
e- İcra Dairesi

Cevap : a- İflas Dairesi

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

Soru 19
I- Borçlarını vadesi geldiği halde ödemeyen (A) Anonim Şirketi, borçlarını ödeyebilmek için konkordato talebinde bulunabilir.
II- Müeccel borçlarını vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan tacir olmayan gerçek kişi (B) borçlarını ödeyebilmek için konkordato talebinde bulunabilir.
III- Şirketin alacaklısı (D) Anonim Şirketi, (C) Limited Şirketi hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir. Adi Konkordato talebinde bulunabilecek kişilere ilişkin olarak yukarıda verilen örneklerden hangisi veya hangileri doğrudur?

a- I-II-III
b- Yalnız I
c- I-III
d- I-II
e- II-III

Cevap : c- I-III
Soru 20
I- İflasın açılmasından sonra müflis hiçbir ödeme kabul edemez.
II- İflasın açılmasından sonra müflise ödemede bulunan müflisin borçlusu, müflis bu parayı masaya koyduğu takdirde borcundan kurtulur.
III- İflasın açılmasından sonra ancak iflasın ilanından önce müflise ödemede bulunan müflisin borçlusu iflastan haberi olmadığı takdirde borcundan kurtulur.

a- Yalnız I
b- I-II
c- I-III
d- II-III
e- I-II-III

Cevap : d- II-III
Soru 21 Adi konkordatoda, mahkemece kesin mühletin uzatılmadığı hallerde, kesin mühlet süresi ne kadardır?

a- 3 ay
b- 5 ay
c- 6 ay
d- 1 yıl
e- 2 yıl

Cevap : d- 1 yıl
Soru 21
I- Hacizde açılan tasarrufun iptali davalarında, davacı, alacağını tamamen veya kısmen alamamış olan haciz alacaklısıdır.
II- Haciz alacaklısının elinde geçici veya kesin aciz belgesi bulunması gerekmektedir.
III- Hacizde açılan tasarrufun iptali davalarında, davalı sadece borçludur.
IV- İflas durumunda açılan tasarrufun iptali davalarında, borçlunun iflas etmesi halinde davacı kural olarak iflas idaresidir. Tasarrufun iptali davalarında davacıya veya davalıya ilişkin olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

a- III
b- IV
c- I
d- II
e- V

Cevap : a- III
Soru 22
I- İflasın açılması müflisin borçlarını muaccel kılar.
II- Muaccel hale gelecek olan yalnızca para alacaklarıdır, paradan başka şey olan alacaklar iflasın açılmasıyla muaccel hale gelmez.
III- Müflisin müeccel bir borcu müflise ait taşınmaz rehniyle güvence altına alındıysa, bu borç, iflasın açılmasıyla muaccel hale gelmez.
IV- Müflisin taşınır mallarının rehni suretiyle yahut üçüncü şahısların vermiş oldukları ipotekle güvence altına alınmış olan borçları da iflas kararıyla birlikte muaccel hale gelir.
V- İflasın açılmasının müflisin üçüncü kişilerden olan muaccel alacaklarının üzerinde bir etkisi yoktur. İflasın açılmasının müflisin borçlarına etkisine yönelik olarak yukarıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A- III
B- II
C- I
D- IV
E- V

Cevap : A- III
Soru 23
I- İflas davaları, borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemelerinde açılır.
II- İflas davaları, asliye ticaret mahkemelerinin heyet halinde göreceği davalardandır.
III- Ayrı bir asliye ticaret mahkemesi bulunmayan yerlerde, iflas davaları o yerdeki asliye hukuk mahkemesi tarafından asliye ticaret mahkemesi sıfatıyla görülür.
IV- İflas davasına bakacak asliye ticaret mahkemesinin yetkisi hakkında yetki sözleşmesi yapılabilir.
İflas davasının açılacağı mahkemeye ilişkin olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

a- I-II-III
b- II-III
c- I-II-IV
d- II-III-IV
e- I-II-III-IV

Cevap : a- I-II-III
Soru 24
I- (X) Metal Dış Ticaret Limited Şirketi
II- (V) Bankası Anonim Şirketi
III- (Z) Sigorta Anonim Şirketi
Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin uzlaşma yoluyla yeniden yapılandırılması kurumuna yukarıdakilerden hangisi veya hangileri borçlu sıfatıyla başvuramaz?

a) I-II
b) I-III
c) II-III
d) I-II-III
d) I
e) II

Cevap : c) II-III
Soru 25
I- Tacirler her türlü alacaklı için iflasa tabidir.
II- Tacirin, ticarete başlamadan önceki adi borçları nedeniyle iflası söz konusu olamaz
III- Tacirin, kamu alacaklarından dolayı da iflası istenemez.
Hangileri doğrudur?

a) I

b) I- II

c) I- II-III

d) I-III

e) II-III

 

Cevap : a) 1

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

Soru 26
I- Anonim Şirket
II- Kolektif Şirket
III- Adi Şirket
IV- Limited Şirket
Hangileri iflasa tabidir?a)  Ib)  I – IIc) I – III -IVd) I-II-III-IVe) I-II-IV
Cevap : e) I-II-IV
Soru 27 Adi iflas yoluyla takipte iflas talebinin asliye ticaret mahkemesi tarafından ilanı üzerine davaya müdahale edecek veya itiraz edecek alacaklı olmazsa ya da yapılan itirazlar reddedilirse mahkeme depo kararı verecektir. Bu kapsamda mahkeme ……………gün içinde
faiz ve icra masrafları ile birlikte borcunu ifa veya o miktar meblağın mahkeme veznesine depo edilmesini borçluya veya iflas davasında kendisini temsil etmiş olan vekiline, dava bunların katılımıyla devam ediyorsa, duruşmada aksi takdirde Tebligat Kanunu hükümleri dairesinde yapılacak tebliğ ile emreder. Boş bırakılan yere ne gelmelidir?a) 4 günb) 5 günc) 6 günd) 7 güne) 8 gün
Cevap : d) 7 Gün
Soru 29 İflas dairesi iflas kararının kendisine tebliğinden itibaren en geç hangi süre içinde  tasfiyenin şekline karar vermek zorundadır?

a) 1 ay

b) 2 ay

c) 3 ay
d) 4 ay

e) 5 ay

Cevap :b)  2 ay
Soru 28 İflas yoluyla takiplerde yetkili icra dairesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : Borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yerdeki icra dairesi
Soru 26 Adi konkordatoda alacaklar, kesin mühlet içinde komiser tarafından yapılan ilan tarihinden itibaren hangi süre içinde alacaklarını bildirmeye dahil olunur?
Cevap : 15
Soru 31 İcra ve İflas Kanunu’nun 198. maddesinin 1. fıkrasına göre konusu para olmayan alacaklar da ona muadil bir kıymette para alacağına çevrilerek masaya kaydedilir.
Cevap : Alacağını kaydettiren alacaklı
Soru 32 Müflisin taraf olduğu aşağıdaki hukuk davalarından hangisi iflas kararının verilmesiyle durur?
Cevap : Ortaklığın giderilmesi davası
Soru 33 Birinci alacaklılar toplantısında kullanılan oyların geçerli olup olmadığını incelemekle görevli olan merci aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : İflas Bürosu
Soru 44 İcra ve İflas hukukunun 217.Maddesine göre iflas dairesi yapmış olduğu inceleme neticesinde masaya ait hiçbir mal bulunmazsa tasfiyenin tatiline karar verir ve durumu ilan eder. İflasın kapatılması sonucundan doğmaması için bu ilandan itibaren hangi süre içinde
müflisin alacaklarından biri giderini peşin vererek tasfiyeye devam edilmesini istemek zorundadır?
Cevap :  30
Soru 35 Adi tasfiye usulünde, asliye ticaret mahkemesinin iflasın kapatılmasına karar vermesi üzerine, bu kararların ilanı hangi merci tarafından yapılacaktır?
Cevap : Asliye Ticaret

İcra İflas Hukuku 2020 Final Soruları

 

Yargı Örgütü ve Tebligat Vize Soruları 2018-2019
Vize Final
Online Test Ünite – 1 Online Test Ünite – 8
Online Test Ünite – 2 Online Test Ünite – 9
Online Test Ünite – 3 Online Test Ünite – 10
Online Test Ünite – 4 Online Test Ünite – 11
Online Test Ünite – 5 Online Test Ünite – 12
Online Test Ünite – 6 Online Test Ünite – 13
Online Test Ünite – 7 Online Test Ünite – 14
icra iflas hukuku
Yargı örgütü ve tebligat

 

Borçlar Hukuku

Auzef Adalet

FACEBOOK ADALET GRUBU

DGS Puanını Hesapla

 

Yargı Örgütü Ve Tebligat 2020 Final Soruları

Auzef Adale 2020 çıkmış sorular

Auzef çıkmış sorular , vize soruları ,final soruları , bütünleme soruları , Auzef adalet final 2020 çıkan sorular

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!