auzefÇocuk GelişimiÇocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2020 Vize Online

#1. Aşağıdakilerden hangisi Diller için Avrupa Ortak öneriler Çerçevesi’nin (AOÖÇ) amaçlarından biri değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi Draxler’in iletişim esnasında kullanılan strateji çeşitleri tasnifinde yer almaz?

#3. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri Avrupa Ortak öneriler Çerçevesinin kullanım alanlarındandır? I-Dil öğrenimi programlarının planlanması II-Dil sertifikalarının planlanması III-Kendi kendine öğrenmenin planlanması IV-Öğretmen niteliğinin planlanması

#4. Aşağıdakilerden hangisi dil öğretiminde yer alan yöntem ve yaklaşımlardan biri değildir?

#5. Kişisel mektupların içinde bulunan olayların, duyguların ve dileklerin tanımlarını, bir mektup arkadaşı ile düzenli yazışacak kadar anlayabilen bir kişi yazışmaları okuma düzeyine göre hangi düzeydedir?


#6. I.Metni kavrama ve anlam kurma hızını artırmak II.Öğrencilerin okunan metinde geçen kelimelerin hangi bağlamda kullanıldığını anlamalarını sağlamak. III.Metinde öne sürülen mantıksal görüşü; metinde ima edilen düşünceyi anlamak. IV.Yazılı bir metnin ayrıntılı şekilde okunup anlamlandırılması yerine okunandan genel bir anlam çıkarmak Yukardakilerden hangisi ya da hangileri sessiz okuma türünün amaçları arasındadır?

#7. “Konuyla ilgili beyin fırtınası yapma, öğrencilerin konuyla ilgili neler bildiklerini belirleme, araştırma yapma, gözlem ve deneyimlerden yararlanma, neler söylenebileceğini belirleme” aşamasında olan bir kişi planlı yazma ve değerlendirmeye dayalı yazma sürecinin hangi aşamasındadır?

#8. Aşağıdakilerden hangisi sosyal stratejilere örnektir?

#9. Aşağdakilerden hangisi yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılacak materyallerin özellikleri arasında yer almaz?

#10. "iki ya da daha çok heceli kelimelerde bazı hecelerin, cümlelerde ise bazı kelime veya kelime gruplarının ötekilerden daha baskılı ve daha belirgin söylenişi" şeklinde tanımlanan kavram hangisidir?


#11. Aşağıdakilerden hangisi yazma öğretiminde, öğretmenin uygulaması gereken 4 dört temel ilkeden biri değildir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi Doğrudan Yöntemin özelliklerinden değildir?

#13. Ana dilleri Türkçenin ses yapısından farklı olan öğrenciler Türkçe öğrenirken genellikle hangi sesleri boğumlamakta zorlanırlar?

#14. Aşağıdakilerden hangisi diller için Avrupa ortak öneriler çerçevesinin (AOÖÇ) kullanım alanlarından biri değildir?

Cevap : E) Yabancı dil öğrenenlerin kültürel farklılıklarının planlanması
NOT: *AOÖÇ’nin kullanım alanları şu şekide özetlenebilir:
-Dil öğrenimi programların planlanması
-Dil sertifikaların planlanması
-Kendi kendine öğrenmenin planlanması
-Öğrenim programları ve sertifikaların özellikleri

#15. Standart diyalekt ile normal hızda söylenen somut ve soyut konular hakkındaki duyuruları ve iletileri anlayabilen bir kişi duyuru ve yönerge dinleme türüne göre hangi düzeydedir?


#16. Öğrenciye basit yapılı cümleler öğretilmeden bileşik yapılı cümlelerin öğretilmesi hangi ilkeye aykırıdır?

#17. “Gözle algılanıp zihinle kavranan sözcük ya da sözcük kümelerinin konuşma organlarının yardımıyla söylenmesi’’ hangi okuma türünü tanımlamaktadır?

#18. Aşağıdakilerden hangisi diller için Avrupa ortak öneriler çerçevesinin (AOÖÇ) öğrenim ve öğretim hedefleri arasında değildir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi Dilbilgisi-Çeviri Yönteminin özellikleri arasında yer almaz?

#20. "Yazılı bir metnin ayrıntılı şekilde okunup anlamlandırılması yerine okunandan genel bir anlam çıkarma amacıyla kullanılan bir tür" olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?


#21. Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde kullanılacak metinler, ders materyalleri, öğrencilerin her gün karşılaştıkları olaylar, sorunlar ve durumlarla ilgili olmalıdır. Bu durum hangi ilke ile açıklanmaktadır?

#22. Diller için Avrupa Ortak öneriler Çerçevesinin (AOÖÇ) ortak dil düzeylerine göre A2 düzeyinde bulunan bir kişi aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirebilir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi dil öğretiminin temel ilkelerinden değildir?

#24. Diller için Avrupa Ortak öneriler Çerçevesinin(AOÖÇ)belirlediği düzeylere göre ilgi alanıyla ilgili cümleleri ve sıkça kullanılan anlatımları anlayabilen, bilinen alışılmış konularda, doğrudan doğruya bilgi alışverişi söz konusu olduğunda, alışılagelmiş, basit durumlarda kendini ifade edebilen bir kişi hangi dil düzeyindedir?

#25. I.Öğrencilere öğrendiklerini kullanma\uygulama imkanının verilmesi II.Öğrencinin sınıfta daha çok konuşma yapmasına imkan sağlanması III.Herkese eşit söz hakkı verilmesi Yukardakiler Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimindeki hangi ilke ile örtüşmektedir?


#26. Yukarıdaki tabloda hangi yöntemler yer değiştirdiğinde tabloda yazan yöntem ve uygulanma biçimleri doğru hale gelir?

#27. "Öğrencilere olumlu dönütler vermek, onları takdir etmek" genel öğretim ilkeleri bağlamında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimindeki hangi ilke ile ilgilidir?

#28. Aşağıdakilerden hangisi Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen ve akıcı konuşma becerisi gelişmiş bir öğrenciden beklenen davranışlardan biri değildir?

#29. "Bireye ihtiyaç duyduğu, doğrudan hayatında kullanabileceği bilgileri vermek önemlidir. Bu ilkeye göre öğretim sürecinde öğretilecek konular ve derste yapılan her türlü etkinlik hayatın içinde olmalıdır." Yukarıda hangi öğretim ilkesi tanımlanmaktadır?

#30. Türkçeyi öğrenen bir kişinin ’’meydaaana, bööörek, zaaamir, metrekaaare’’gibi telaffuzlar yapması konuşma sırasında nerede hata yaptığını gösterir?


#31. Aşağıdakilerden hangisi dinleme-anlama tekniklerinden biri değildir?

#32. Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri Diller için Avrupa Ortak öneriler Çerçevesi’nin (AOÖÇ) dinleme becerisi için hazırladığı tanımlayıcı ölçeklerdendir? I. Genel işitsel anlama II. Anadili konuşan kişiler arasındaki etkileşimi anlama III. Canlı bir izleyici kitlesinin üyesi olarak dinleme IV. Duyuru ve yönerge dinleme

#33. I. Mİ/ DEĞİL a1 II. Madan önce a2 III. Evet/ hayır a1 IV. Var/yok a1 V. DİKtan sonra a2 Bilginin hiyerarşik bir sırayla sunulması ilkesine göre yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri A1 düzeyinde verilmelidir?

#34. Aşağıdakilerden hangisi Diller için Avrupa Ortak öneriler Çerçevesinin(AOÖÇ) Okuma becerisi ile ilgili olarak önerdiği 5 temel unsur arasında yer almaz?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2020 Vize Online

ÇOCUKLUKTA YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ 2020 VİZE SORULARI ONLINE DENEME SINAVI

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2020 Vize Online

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2020 Vize

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!