auzefBüro YönetimiHukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

Büro Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -4

Büro Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -4

#1. Sekreter gizli belgeleri korurken aşağıdakilerden hangisini yapmamalı?

#2. Aşağıdaki davranışlardan hangisi veya hangileri yanlıştır? I) Gül Hanımı, Zevka Holding’te Resepsiyonist karşılamıştır. II) Gül Hanımı, Zevka Holding’te Sekreter karşılamıştır. III) Gül Hanım’ı, sekreter ismiyle hitap ederek karşılamıştır.

#3. Ziyaretçileri kabul konusunda aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#4. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri doğru yapılan bir iştir. I) Hatice, büroyu çalışma yöntemleri ve iş koşullarına uygun hale getirmiştir. II) Efe, bürosunu özürlü çalışanlarına uygun hale getirmiştir. III) Abdulkadır, büroyu zengin göstersin diye abartılı şekilde döşemiştir.

#5. Aşağıdakilerden hangisi bürolarda ergonomik çalışmaların sağladığı faydalardan değildir?


#6. Gülfidan Hanım, Hayat Hastanesinin Başhekimidir. Tolga Bey kendisinin sekreteridir. Tolga Bey’in yaptığı hizmet ne tür bir sekreterlik çeşidi olarak adlandırılır?

#7. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri doğru bir davranıştır? I) Fikret Hanım, patronu için randevu alırken, patronun ismini, unvanı, kurum adını ve hangi konuda görüşeceğini bildirmiştir. II) Fikret, patronu için aldığı randevuyu randevu defterini kayıt etti. III) Fikret, randevuyu saat 17.00’a aldı, çünkü 18.00’de patronu seyahate gidecekti.

#8. İyi ve etkili konuşmanın temelinde aşağıdakilerden hangisi yoktur?

#9. Abartılı döşenen bir büro insanlar üzerinde nasıl bir etki bırakır?

#10. Şanlı Holding’e sekreter alımı yapılacaktır. I) Nilüfer Hanım, güler yüzlü bir kişiliktir. II) Derya Hanım’ın yer yer kaba davranışları vardır. III) Fikret Hanım’ın ciddiyetsiz davranışları vardır. Yukarıdaki kişilerden Sekreter mesleğine en uygun kişi veya kişiler kimlerdir?


#11. Aşağıdaki davranışlardan hangisi veya hangileri yanlıştır? I) Eylül Hanım, Çarşamba günü yapılacak randevuyu, pazartesi günü iptal etmiştir. II) Kader Hanım, gelen misafiri güler yüzle karşılamıştır. III) Aybüke Hanım, günün ilk randevusunu saat 9.00’a vermiştir.

#12. Bugün yeni bir yatırım görüşmesi için Emir Bey gelecek, siz onda canlı, huzurlu, anlayışlı, güven verici bir izlenim bırakmak istiyorsunuz. Ne renk bir kıyafet giyersiniz?

#13. Kurumsal müesselerde ziyaretçiyi ilk karşılayan kimdir?

#14. Aşağıdaki davranış şekillerinden yanlış olan hangisidir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi yorgun bir insanın iş yerinde gösterdiği sonuçlardan biri değildir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi randevu iptali konusunda doğru bir bilgidir?

#17. Aşağıdaki bilgilerden hangisi randevu talep edilen kurumun sekreterine bildirilmez?

#18. Aşağıdakilerden hangisi sekreterin randevu hizmetiyle ilgili yanlış bir bilgidir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi-hangileri olumlu kişilik özelliğidir? I) Asya Hanım, her gün severek büroya gelmektedir. II) Duygu Hanım, bugün yeni bir dosyala tekniği üzerinde çalışacak. III) Rıfat Bey, işveren büroda olmadığı için Umut Bey’le görüşmeye kendisi yapmaya karar verdi.

#20. Kudret Bey, Aksa Holding bünyesindeki şirketlerin organizasyonunu sağlamaktadır. Kudret Bey ne tür bir sekreterlik yapmaktadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Büro Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -4

Büro Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -4

Hukuk Büro Yönetimi Ve Sekreterliği Hukuk Büro Yönetimi Ve Sekreterliği Telegram
Hukuk Büro Yönetimi Ve Sekreterliği FACEBOOK

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!