auzefÇocuk GelişimiFiziksel Büyüme ve Motor gelişim

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2021 Bütünleme Deneme

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2021 Bütünleme Deneme

#1. Tepki hızı, aşağıdakilerden hangisi ile yakından ilişkilidir?

#2. Kvaşiyorkor’a ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

NOT: Kvaşiyorkor ise, protein düzeyi çok düşük dengesiz bir beslenme düzenidir. Bu rahatsızlık genellikle 1-3 yaşları arasında görülmektedir. Çocuklar yeterli protein alamadıklarında, vücut kendi protein kaynaklarını parçalayıp kullanmaya başlamaktadır

#3. Eğitimcinin 2–3 yaşlarındaki çocuklara grup oyunları oynatmaya çalışması aşağıdakilerden hangi sonucu doğurur?

#4. Merkezi sinir sisteminin sağlığını gösteren en önemli refleksi aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Yazı yazmayı öğrenme sürecine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

NOT: El yazısı, yazma ya da yaratıcı yazma gibi alanlardaki performansı etkilediği için okuldaki erken başarı için kritik bir öneme sahiptir. El yazısı, basit karalamalarla başlamaktadır. Yazı yazmayı öğrenmede, çocuklar başlangıçta bir kalem ya da nesneyi kavrarken tüm ellerini kullanmaktadır. Genel olarak, iki ila altı yaş arası, çocukların yazma kabiliyeti geliştikçe el kalemin ucuna yaklaşmaktadır.


#6. Ahmet öğretmen okul öncesi dönemdeki çocuklara yönelik hazırladığı hareket etkinliğinin uygulaması için çok geniş bir alan belirlemiştir. Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#7. Hareket etkinlik aşamalarından “beceri geliştirme aşamasına” ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#8. Çocukların grup olarak oyun oynamaları onların hangi konularda farkındalığını artırır?

#9. Hareket eğitimine yönelik ortam düzenlemede aşağıdaki güvenlik önlemlerinden hangisini gerçekleştirmek doğru bir yaklaşım olmaz?

#10. Motor öğrenme, uygulama veya deneyim sonucu ........................nispeten kalıcı bir değişikliği ifade etmektedir. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#11. Bebeklerin diş çıkarma yaşı aşağıdakilerden hangisinden en çok etkilenmektedir?

#12. Bebeklerin dik bir şekilde yürümesi için aşağıdakilerden hangisine gereksinimleri bulunmaktadır?

#13. Bireyselleştirilmiş öğrenme yaklaşımıyla gerçekleştirilecek bir hareket eğitiminde aşağıdaki aşamalardan hangisi yer almaz?

NOT: Bireyselleştirilmiş öğrenme yaklaşımı, belirleme, planlama, geliştirme, değerlendirme
ve güçlendirmeyi içeren beş adımdan oluşmaktadır.

#14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

NOT: Nitelikli Bir Hareket Eğitimi Programının Temel Bileşenleri:
*Nitelikli hareket eğitim programları, çocukların bireysel gelişim özellikleri ve farklılıkları dikkate alınarak düzenlenir.
*Nitelikli hareket eğitim programları çocuk merkezlidir ve çocukların gelişimsel gereksinimlerine, özelliklerine ve ilgi alanlarına dayanır.
*Nitelikli hareket eğitim programının temelinde fiziksel aktivite ve motor becerilerin geliştirilmesi yer almaktadır.
*Nitelikli hareket eğitimi programları, yönetim becerilerini ve öz disiplini öğretir.
*Nitelikli hareket eğitimi programları, tüm çocuklara yöneliktir.
*Nitelikli hareket eğitimi programları, becerilerin gerçekleştirilmesinin sonucundan çok, öğrenme becerileri sürecine odaklanır.
*Nitelikli hareket eğitimi programları, çocukların sıhhatlerini ve kişisel sağlıklarını iyileştirmek için kullanabilecekleri yaşam boyu aktiviteleri öğretir.
*Nitelikli hareket eğitimi programları işbirliği ve sorumluluk öğretir ve çocukların farklılıklarına ve cinsiyet konularına duyarlılık geliştirmelerine yardımcı olur.

#15. I. Hareketler uygun vücut duruşu kazandırmaya yöneliktir. II. Hareketler kasları güçlendirmeye yöneliktir. III. Hareketler öğrenilen becerilerin değerlendirilmesine yöneliktir. IV. Hareketler çocuklara esneklik kazandıracak niteliktedir. V. Hareketler doğru hareket becerisi kazanılmasını sağlamaya yöneliktir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri egzersiz aşamasına yöneliktir?


#16. Hareket eğitimi etkinliklerinde dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#17. Planlama esnek, anlamlı öğrenme süreçleri tasarlamayı ve uygulamayı da içermektedir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi esnek terimini açıklamaktadır?

#18. 0-12 ay arası bebekler gün boyunca en az kaç dakika karın üzerinde hareket etmelidir?

#19. Denge, aşağıdakilerden hangisi hakkında bilgi verir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi çocukluk döneminde hareket etkinliklerinin faydaları arasında yer alır?


#21. Anne babaların çocuklarının fiziksel olarak aktif olmalarını kolaylaştırma çabalarını ifade eden terim aşağıdakilerden hangisidir?

#22. Doğrudan öğretim yöntemine ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#23. Hareket etkinliklerinin hazırlığı sırasında eğitimci, çocukların etkinliklere katılımlarını sağlayacak ve beceri kazanmaya odaklanacak en uygun ............... ve..................seçmelidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#24. Hareket etkinliklerinde ısınma, asıl çalışma ve soğuma etkinliklerinin kaç dakika sürmesi gerektiğine ilişkin aşağıdaki sıralamadan hangisi doğrudur?I. 5 dk II. 10 dk III. 15 dk IV. 20 dk

NOT: Etkinliklerin sınıf içinde, açık havada ya da bahçede en az 30 dakika sürmesi, bu sürenin ilk 5 dakikası ısınma oyunları, 20 dakikası bir önceki uygulamanın tekrarı ve yeni temel hareket becerileri, son 5 dakikası da soğuma etkinlikleri olması önerilmektedir.

#25. Aşağıdakilerden hangisi çocukların büyük kas becerilerini destekleyecek materyallerden biri değildir?

NOT: Büyük kas becerilerini destekleyecek materyaller:
•Minder
•Tırmanma merdiveni
•Ahşap merdiven
•Tahterevalli
•Çeşitli büyüklükte toplar
•Top havuzu
•Denge tahtası
•Çember
•Atlama ipi
•Halat
•Tahta bloklar
•Zıplama balonu


#26. Eğitimcinin açıklamalarını, yönergelerini ve öğrenme basamaklarını dinlemede çocuklara yardımcı olması ve fizyolojik olarak da çocukları hazırlaması açısından aşağıdaki aşamalardan hangisi hareket eğitiminde kullanılır?

#27. Aşağıdakilerden hangisi eğitimcinin etkinlik eğer açık havada gerçekleştirilecekse yapması gerekenler arasında yer almaz?

#28. Çocukların duygusal gelişimlerinin hangi alanlarda etkisi bulunmaktadır?

NOT: Çocukların kendileri hakkındaki olumlu algı, duygusal gelişim için çok önemlidir, çünkü duygusal gelişim, hem bilişsel hem de motor alanlar üzerinde etkilidir.

#29. Aşağıdakilerden hangisi hareket eğitiminde ortamın düzenlenmesinde çocukların etkinliğe ilgilerinin azalmasına neden olabilecek etmenlerden biri değildir?

#30. Eğitimci hareket etkinliği planlarken aşağıdaki aşamalardan hangisini uygulaması beklenmez?

NOT: Hareket Etkinlik Aşamaları:
1- Isınma
2- Egzersiz
3- Beceri Geliştirme
4- Değerlendirme


#31. .......................terimi yüksek beyin merkezlerinden, örneğin motor korteksinden gelen elektriksel bir dürtü tarafından başlatılan hareketleri ifade etmektedir. Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#32. Dilara öğretmen sınıfındaki 21 çocukla bir hareket etkinliği yapmayı planlamaktadır. Ancak öğretmenin hazırladığı etkinlik için sınıfta yeterli materyal bulunmamaktadır. Ayşe öğretmenin bu etkinliği gerçekleştirebilmesi için aşağıdaki hangi öğretim yöntem ve tekniğinden faydalanması uygundur?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2021 Bütünleme Deneme

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!