auzefSosyal Hizmetsosyal hizmet yönetimi

Sosyal Hizmet Yönetimi Vize Deneme-2

Sosyal Hizmet Yönetimi Vize Deneme-2

#1. Yönetim kuramları arasında aşağıdakilerden hangisi insan faktörünü temel almıştır?

#2. Bir biyolog olduğu hâlde ve biyoloji bilim dalı için ürettiği yaklaşım tüm sosyal bilimler tarafından benimsenen bilimce kuramı hangisidir?

#3. Yönetimin niteliğini aşağıdakilerden hangisi oluşturur?

#4. Yönetim kuramları arasında aşağıdakilerden hangisi örgüt faktörünü temel almıştır?

#5. ABD’de yönetim sorunlarının araştırmayla ilgili olarak dünyanın ilk grup psikolojisi araştırmalarının yapıldığı ve bu çalışmalara dayalı bilimsel yaklaşıma adını veren kentin adı nedir?


#6. İyi bir yönetim için örgütün nasıl olacağı, amacının ne olacağı, kaç kişinin çalışacağı, hizmet sırasında ne kadar para harcanacağı gibi kararların alınarak belli bir düzen içinde yazıya geçirilmesine ne ad verilir?

#7. Aşağıdakilerden kim ve hangi kuram fabrikada üretimin artması için insanların çalışma saatlerinde gereksiz işler yapmaması, çay, kahve, tuvalet gibi işlere çok zaman harcamaması gerektiğini, her şeyin üretime göre hazırlanması gerektiğini savunmuştur?

#8. Yönetim süreci ne demektir?

#9. Başarılı bir yönetimin beş aşamasının ard arda gelmesinde en vazgeçilmez kural aşağıdakilerden hangisi olabilir?

#10. Yönetim kuramları arasında aşağıdakilerden hangisi yönetimde çevre koşulları faktörünü temel almıştır?


#11. ................ der ki, bu nedenlerle sistem yaklaşımında olduğu gibi genellemeler yapılmamalıdır. Konuya odaklanma ve kendi iç ve dış koşullarına bakarak sonuca ulaşma gereklidir. Yukarıdaki boşluğa uygun olanı işaretleyiniz?

NOT: Durumsallık yaklaşımı, 1953-1967 yılları arasında İngiltere’de 100 örgüt üzerinde yaptığı araştırmalarla Joan Woodward; 1967 yılında ABD’de gene yaptıkları araştırmalarla Paul Lawrence ve Jay Lorsch tarafından geliştirilmiştir. Ancak bu konuya dikkat çeken ilk araştırmayı Woodward yapmıştır. İşletmelerde yaptığı bir araştırmayla işletmelere özgü yapısal değişkenlerin yönetimde ve örgütte önemini ortaya çıkartmıştır.

#12. Kuram ile uygulama arasındaki en önemli bağlantı aşağıdakilerden hangisi değildir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi çağdaş yönetim kuramlarının benimsediği bir yaklaşımdır?

NOT: Sistem yaklaşımı çağdaş yönetim kuramlarının benimsediği bir yaklaşımdır. 1960’lı yıllardan sonra geliştirilmiş ve yaygınlaşmıştır.

#14. Aşağıdakilerden hangi kuram yönetimde işbölümü, uzmanlaşma, otorite, sorumluluk, disiplin, emir birliği, yön birliği, yönetimin çıkarları, adil ücret ödenmesi, merkezî yönetim, düzenlilik, çalışanlara adil davranma, istihdamda istikrar, yaratıcılığın öne çıkarılması gibi yönetim ilke ve değerlerini ortaya çıkarmış ve savunmuştur?

#15. Kitapta anlatılan çerçevede, toplumların tarihsel gelişim aşamalarına göre aldığı yeni yapılanmalar tarihsel sırasına göre aşağıdakilerden hangi sıraya göre gelişme göstermiştir?


#16. Aşağıdaki boşluğu uygun sözcükle doldurunuz: …………… belirlenmiş hukuk kurallarına ve yönetim ilkelerine uygun olarak, bir araya gelmiş en az üç kişinin arasında geçen, başarı ya da başarısızlık durumuna göre yakın ve uzak çevresini olumlu ya da olumsuz etkileyen, para, malzeme, insan gibi kaynakları en iyi biçimde değerlendirerek, belirli bir strateji ve taktik içinde, daha önceden belirlenmiş amaçlara ulaşma sürecidir. Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelir?

#17. Yönetim kuramları arasında aşağıdakilerden hangisi küreselleşme faktörünü temel almıştır?

#18. Yönetim aşağıdakilerden hangisi olmadan başlayabilir?

#19. Kuramların en önemli iki özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Yönetimin tarihsel süreçte değişmesine yol açan en temel neden aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Sosyal Hizmet Yönetimi Vize Deneme-2

Auzef Sosyal Hizmetler
Telegram Sosyal Hizmetler

Sosyal Hizmet Yönetimi Vize Deneme-2

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!