auzefCoğrafyaEkonomik Faaliyetler

Ekonomik Faaliyetler Vize Deneme-4

Ekonomik Faaliyetler Vize Deneme-4

#1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi madencilik faaliyetleri için söylenemez?

#2. Ulusal ve uluslararası turistik faaliyetler ülke ya da bölgelerin toplumsal, sosyo-kültürel, kentsel ve tarihi yapıları üzerinde son derece önemli ve olumlu etkilere sahiptir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

#3. Turistik tüketimi etkileyen en önemli reel faktörlerden biri ekonomik faktörlerdir. Bu ekonomik faktörler turistik mal ve hizmet fiyatları, kişilerin gerçek gelir düzeyleri, gidilecek olan bölgenin uzaklığı ve gidilen bölgede turizm talebini karşılayacak olan arz olanaklarıdır Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

#4. Maden rezervleri açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Güney Afrika; altın, platin grubu metaller, manganez, krom, alüminyum, silikat ve vanadyum rezervleri açısından dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

#5. Aşağıdakilerden hangisi maden arama faaliyetlerine en çok yatırım yapan ülkelerin başında yer almaktadır?


#6. Günümüzde özellikle hem kişisel gelişime bağlı olarak insanların bilgi ve görgülerinde meydana gelen değişmeler hem de bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte bilgiye kolay ulaşım yeni ve farklı olana ilgiyi ve merakı arttırmıştır. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

#7. Özellikle son 20 yılda insanların seyahate çıkma nedenleri ve tercih ettikleri turistik ürünlerde önemli değişiklik olmuştur. Geçmişte eğlenme, dinlenme ve kıyı turizmi ağırlıklı olan turistik faaliyetler bugün sosyo-kültürel yapıları tanıma, bir toplumsal yaşayışa duyulan merak, tarihi tanıma ve bir bölge ya da ülkeyi deneyimleme isteğiyle birlikte çeşitlenmiştir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

#8. Ülkemiz 50 çeşit madende kısmen yeterli kaynaklara sahipken, 27 maden ve mineralin günümüzde bilinen rezervleri ve kaliteleri, ekonomik madencilik için yetersizdir. Ülkemizin, maden kaynakları ve çeşitliliği bakımından kendi kendine kısmen yeterli olan ülkeler arasında yer aldığı söylenebilir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

#9. Günümüzde, dünyada yıllık 1,5 trilyon USD değerinde 10 milyar tonun üzerinde maden üretilmektedir. Bu rakamın %75’i enerji ham maddeleri, %10’u metalik madenler ve %15’i endüstriyel hammadde üretimine aittir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

#10. Aşağıdakilerden hangisi madencilik faaliyetleri için söylenemez?


#11. Sektörler arasında en yüksek katma değer ve istihdam yaratma kapasitesine sahip olan madencilik sektörü, daha çok kırsal alanlara yakın yerlerde gerçekleştirildiği için kente olan göçü önlemekte ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırmaktadır. Yukarıdaki ifadye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

#12. Turistik tüketime konu olan bir diğer reel faktörde politik faktörlerdir. Ülkelerin politik davranışları, uluslararası ilişkiler de turistik tüketim miktarını etkilemektedir. Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

#13. Dünya maden rezervlerinde önemli payları olduğu gibi dünya maden üretiminde de rol oynayan ülkelerin başında ABD, Çin, Güney Afrika, Kanada, Avustralya ve Rusya gelmektedir. Yukarıdaki ifadye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

#14. Aşağıdakilerden hangisi madencilik faaliyetleri için doğru bir söylemdir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ekonomik Faaliyetler Vize Deneme-4

1. Günümüzde özellikle hem kişisel gelişime bağlı olarak insanların bilgi ve görgülerinde meydana gelen değişmeler hem de bilgi teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte bilgiye kolay ulaşım yeni ve farklı olana ilgiyi ve merakı arttırmıştır.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

A. Doğru
B. Yanlış

Cevap : A. Doğru

2. Özellikle son 20 yılda insanların seyahate çıkma nedenleri ve tercih ettikleri turistik ürünlerde önemli değişiklik olmuştur. Geçmişte eğlenme, dinlenme ve kıyı turizmi ağırlıklı olan turistik faaliyetler bugün sosyo-kültürel yapıları tanıma, bir toplumsal yaşayışa duyulan merak, tarihi tanıma ve bir bölge ya da ülkeyi deneyimleme isteğiyle birlikte çeşitlenmiştir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

3. Ulusal ve uluslararası turistik faaliyetler ülke ya da bölgelerin toplumsal, sosyo-kültürel, kentsel ve tarihi yapıları üzerinde son derece önemli ve olumlu etkilere sahiptir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

4. Turistik tüketimi etkileyen en önemli reel faktörlerden biri ekonomik faktörlerdir. Bu ekonomik faktörler turistik mal ve hizmet fiyatları, kişilerin gerçek gelir düzeyleri, gidilecek olan bölgenin uzaklığı ve gidilen bölgede turizm talebini karşılayacak olan arz olanaklarıdır
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

5. Turistik tüketime konu olan bir diğer reel faktörde politik faktörlerdir. Ülkelerin politik davranışları, uluslararası ilişkiler de turistik tüketim miktarını etkilemektedir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilmelidir?

A. Doğru
B. Yanlış

Cevap : A. Doğru

6. Aşağıdakilerden hangisi madencilik faaliyetleri için söylenemez?

A. Toplumların hammadde ihtiyaçlarını sağlayan iki temel üretim alanından birisi konumundadır.
B. İş gücüne olan ihtiyaç azdır.
C. Sektörler arasında en yüksek katma değere sahiptir.
D. Sektörler arasında en yüksek istihdam yaratma kapasitesine sahiptir.
E. Ekonomiye doğrudan katkı yapmaktadır.

Cevap : B. İş gücüne olan ihtiyaç azdır.

7. Aşağıdakilerden hangisi madencilik faaliyetleri için doğru bir söylemdir?

A. Daha çok kırsal alanlara yakın yerlerde gerçekleştirildiği için kente olan göçü önlemekte ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırmaktadır.
B. Çevre kirliliğine neden olmaktadır.
C. Maliyeti oldukça fazladır.
D. Enerji için su kaynaklarına yakın olması gerekir.
E. Daha çok kentsel alanlarda yapılmaktadır.

Cevap : A. Daha çok kırsal alanlara yakın yerlerde gerçekleştirildiği için kente olan göçü önlemekte ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırmaktadır.

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi madencilik faaliyetleri için söylenemez?

A. Dünya ticaret rakamları incelendiğinde çelik, bakır, kurşun ve kalay gibi geleneksel metallerin kullanımı düştüğü görülmektedir.
B. Türkiye de en fazla istihdam ortamına sahiptir.
C. Dünya ticaret rakamları incelendiğinde ileri seramik malzemeleri, plastik ve polimer kökenli malzemeler gibi yüksek teknoloji malzemelerinin kullanımının giderek arttığı görülmektedir.
D. Sektör birçok endüstrinin ilk tedarikçisi konumunda olması sebebiyle küresel ekonominin temel taşlarından biridir.
E. Dünya ticaretinde madencilik ürünleri arasında ihracat değerlerine göre ham petrol, demir dışı metaller ve endüstriyel mineraller önemli yere sahiptir.

Cevap : B. Türkiye de en fazla istihdam ortamına sahiptir.

9. Aşağıdakilerden hangisi maden arama faaliyetlerine en çok yatırım yapan ülkelerin başında yer almaktadır?

A. İran, Irak, Suriye
B. Irak, Norveç, İsveç
C. Kanada, Avustralya ve ABD
D. Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan
E. Gürcistan, Azerbaycan, İran

Cevap : C. Kanada, Avustralya ve ABD

10. Sektörler arasında en yüksek katma değer ve istihdam yaratma kapasitesine sahip olan madencilik sektörü, daha çok kırsal alanlara yakın yerlerde gerçekleştirildiği için kente olan göçü önlemekte ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırmaktadır.
Yukarıdaki ifadye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

A. Doğru
B. Yanlış

Cevap : A. Doğru

11. Dünya maden rezervlerinde önemli payları olduğu gibi dünya maden üretiminde de rol oynayan ülkelerin başında ABD, Çin, Güney Afrika, Kanada, Avustralya ve Rusya gelmektedir.
Yukarıdaki ifadye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

A. Doğru
B. Yanlış

Cevap : A. Doğru

12. Günümüzde, dünyada yıllık 1,5 trilyon USD değerinde 10 milyar tonun üzerinde maden üretilmektedir. Bu rakamın %75’i enerji ham maddeleri, %10’u metalik madenler ve %15’i endüstriyel hammadde üretimine aittir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

13. Maden rezervleri açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Güney Afrika; altın, platin grubu metaller, manganez, krom, alüminyum, silikat ve vanadyum rezervleri açısından dünyanın önde gelen ülkelerindendir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

14. Ülkemiz 50 çeşit madende kısmen yeterli kaynaklara sahipken, 27 maden ve mineralin günümüzde bilinen rezervleri ve kaliteleri, ekonomik madencilik için yetersizdir. Ülkemizin, maden kaynakları ve çeşitliliği bakımından kendi kendine kısmen yeterli olan ülkeler arasında yer aldığı söylenebilir.
Yukarıdaki ifadeye göre aşağıdakilerden hangisini belirtmeliyiz?

A. Yanlış
B. Doğru

Cevap : B. Doğru

Ekonomik Faaliyetler Vize Deneme-4

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya
error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!