auzefDoğum ve Suni TohumlamaLaborant ve veteriner sağlık

Doğum ve Suni Tohumlama Ünite 4

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama

#1. Aşağıdakilerden hangisi spermaya karışırsa spermaya zarar vermez?

#2. Aşağıdakilerden hangisi, boğalarda sperma kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

#3. Aşağıdaki sperma alma yöntemlerinden hangisi ya da hangileri boğalarda kullanılabilir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi taze sperma muayene yöntemlerinden biri değildir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organlarıyla ilişkili bir yapı değildir?

#6. Kitle hareketi (Mass aktivite), hangi hayvan türünün spermasında gözlenemez?

#7. Aşağıdakilerden hangisi spermanın Mikroskobik muayene parametrelerindendir?

#8. Köpeklerde hangi eklenti üreme bezi vardır ve hangi yöntemle muayene edilir?

#9. Boğalarda bulunan eklenti üreme bezlerinden hangisi ya da hangileri palpasyonla muayene edilebilir?

#10. Aşağıdaki yöntemlerden hangisi, köpeklerde rutin olarak kullanılabilen bir sperma alma yöntemidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama
Erkek Gen(i)tal Organ Muayenesi, Spermanın Alınması Ve Muayenesi

Köpeklerde hangi eklenti üreme bezi vardır ve hangi yöntemle muayene edilir?

a) V esicula Seminalis- Palpasyon
b) Vesicula Seminalis- Tuşe
c) Gl. bulbouretralis- Palpasyon
d) Prostat- Tuşe
e) Prostat- Palpasyon

Cevap : d) Prostat- Tuşe

Boğalarda bulunan eklenti üreme bezlerinden hangisi ya da hangileri palpasyonla muayene edilebilir?

a) Prostat+Vesicula Seminalis+Cowper Bezi
b) Prostat+Vesicula Seminalis
c) Prostat+ Cowper Bezi
d) Cowper Bezi
e) Prostat

Cevap : b) Prostat+Vesicula Seminalis

Aşağıdaki sperma alma yöntemlerinden hangisi ya da hangileri boğalarda kullanılabilir?

a) Suni Va(j)ina, Prezervatif, Kaşık
b) Prezervatif, Ampulla masajı, Elektro ejakülatör
c) El masajı, Suni Va(j)ina, Sünger
d) El masajı, Ampulla masajı, Kaşık
e) Suni Va(j)ina, Elektroejakülatör, Ampulla Masajı

Cevap : e) Suni Va(j)ina, Elektroejakülatör, Ampulla Masajı

Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organlarıyla ilişkili bir yapı değildir?

a) Prepisyum
b) b) Epididimis
c) c) Skrotum
d) Uterus
e) Vezicula seminalis

Cevap : d) Uterus

Aşağıdakilerden hangisi spermanın Mikroskobik muayene parametrelerindendir?

a) Hacim
b) Viskozite
c) pH
d) Renk
e) Motilite

Cevap : e) Motilite

Aşağıdakilerden hangisi, boğalarda sperma kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

a) Beslenme
b) Çevre sıcaklığı
c) Sperma alma yöntemi
d) Sperma alınırken hayvana yapılan muamele
e) Spermanın hacmi

Cevap : e) Spermanın hacmi

Aşağıdakilerden hangisi taze sperma muayene yöntemlerinden biri değildir?

a) Makroskobik muayene
b) Mikroskobik muayene
c) HOST testi
d) Mukus-Jel penatrasyon testleri
e) Donma testi

Cevap : e) Donma testi

Aşağıdaki yöntemlerden hangisi, köpeklerde rutin olarak kullanılabilen bir sperma alma yöntemidir?

a) Prezervatif
b) Masaj
c) Sünger
d) Kaşık
e) Elektro ejakülasyon

Cevap : b) Masaj

Aşağıdakilerden hangisi spermaya karışırsa spermaya zarar vermez?

a) Kan
b) İdrar
c) İrin
d) Saf su
e) Fizyolojik tuzlu su

Cevap : e) Fizyolojik tuzlu su

Kitle hareketi (Mass aktivite), hangi hayvan türünün spermasında gözlenemez?

a) Koç
b) Teke
c) Boğa
d) Köpek
e) Horoz

Cevap : d) Köpek

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!