auzefDoğum ve Suni TohumlamaLaborant ve veteriner sağlık

Doğum ve Suni Tohumlama Ünite 14

Erkek Hayvanlarda İnfertilite

Doğum ve Suni Tohumlama Final
Ünite -14

#1. Doğmasal ya da yangısal şişliklere, yara oluşumlarına, tümörlere bağlı olarak pen(i)sin prepusyumdan dışarı çıkamaması haline aşağıdakilerden hangisi denir?

#2. Bazı sığır ırklarında kalıtsal bir hata olarak görülen wolf kanalının segmental aplazi’si hangi genital organın bozukluğudur?

#3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde libido olmasına rağmen erkek hayvanın aşım yapma eylemini kısmen ya da tamamen gerçekleştirememesine neden olan sebeplerden biri değildir?

#4. Boğalarda cinsel olgunluğa ulaşma (puberta) yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

#5. Boğaların yetiştirmede kullanılma yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

#6. Üretra’nın glans pen(i)s’e değil pen(i)sin gövdesi üzerinde ventrale bir yarık şeklinde açılması olarak görülen anomali aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Impotencia generandi için aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru tanımlama yapılmıştır?

#8. Bir işletmede çifleştirmek amacıyla boğa barındırılıyorsa bir boğaya düşecek inek sayısı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

#9. Epididimis kanal sistemleri içerisindeki spermanın durgunluğuna ne denir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi skrotum bozuklukları sonrasında gelişmez?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Erkek Hayvanlarda İnfertilite

Erkek Hayvanlarda İnfertilite

Doğum ve Suni Tohumlama Final
Ünite -14
Erkek Hayvanlarda İnfertilite

Üretra’nın glans pen(i)s’e değil pen(i)sin gövdesi üzerinde ventrale bir yarık şeklinde açılması olarak görülen anomali aşağıdakilerden hangisidir?

a) fimozis
b) hipospadi
c) frenulum
d) balanitis
e) postitis

Cevap : b) hipospadi

Boğalarda cinsel olgunluğa ulaşma (puberta) yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

a) <6 ay
b) 6-8 ay
c) 8-12 ay
d) 12 ay
e) 18 ay

Cevap : b) 6-8 ay

Boğaların yetiştirmede kullanılma yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

a) 12 ay
b) 18 ay
c) 24 ay
d) 3 yaş
e) 6 ay

Cevap : b) 18 ay

Bir işletmede çifleştirmek amacıyla boğa barındırılıyorsa bir boğaya düşecek inek sayısı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir?

a) 20
b) 40
c) 60
d) 80
e) 140

Cevap : d) 80

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde libido olmasına rağmen erkek hayvanın aşım yapma eylemini kısmen ya da tamamen gerçekleştirememesine neden olan sebeplerden biri değildir?

a) apse ve tümörlere
b) ayak ve tırnak rahatsızlıkları
c) doğmasal anomalilere
d) yaralanmalar
e) beslenme

Cevap : e) beslenme

Impotencia generandi için aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru tanımlama yapılmıştır?

a) libido var-aşım yapamaz
b) libido var-aşım yapar-sperm kalitesi düşük-gebelik oluşmaz
c) libido var-sperm motilitesi yüksek-gebelik oluşmaz
d) aşım yapar-spermatozoon morfolojisi iyidir-gebelik oluşur
e) libido var-aşım yapar-gebelik oluşur

Cevap : b) libido var-aşım yapar-sperm kalitesi düşük-gebelik oluşmaz

Epididimis kanal sistemleri içerisindeki spermanın durgunluğuna ne denir?

a) spermatosel
b) epididimitis
c) prostatitis
d) kriptorşidi
e) balanitis

Cevap : a) spermatosel

Bazı sığır ırklarında kalıtsal bir hata olarak görülen wolf kanalının segmental aplazi’si hangi genital organın bozukluğudur?

a) testis
b) pen(i)s
c) epididimis
d) prostat
e) prepusyum

Cevap : c) epididimis

Aşağıdakilerden hangisi skrotum bozuklukları sonrasında gelişmez?

a) fistül
b) yangı
c) apse
d) yaralanma
e) fibröz doku

Cevap : e) fibröz doku

Doğmasal ya da yangısal şişliklere, yara oluşumlarına, tümörlere bağlı olarak pen(i)sin prepusyumdan dışarı çıkamaması haline aşağıdakilerden hangisi denir?

a) parafimozis
b) postitis
c) balanitis
d) fimozis
e) kriptorşidi

Cevap : d) fimozis

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!