Anadolu AöfİŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar

İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Final Deneme Sınavı 6

İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Final Deneme Sınavı 6

#1. Finans kurumlarının, bir düzenleyici kurumun bulunmadığı durumda kısa vadeli avantaj sağlamak amacıyla yatırımcıların çıkarlarının aleyhine davranışlar sergilemesi aşağıdaki sonuçlardan hangisini doğurur?

Cevap : E. Sistemin Kilitlenmesi

#2. Ülkemizde, sermaye piyasası kurumları, aşağıdaki kanunlardan hangisinde düzenlenmiştir?

Cevap : A. Sermaye Piyasası Kanunu

#3. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş (VOB) hangi tarihte faaliyete başlamıştır?

Cevap : E. 4 Şubat 2005

#4. Sahibine belirli bir malı veya menkul kıymeti, belirli bir fiyattan, belirli bir tarihte, alma veya satma hakkı sağlayan sözleşme hangisidir?

Cevap : A. Opsiyon

#5. Aşağıdakilerden hangisi sermayesinin tamamı kamuya ait olan bankalara verilen isimdir?

Cevap : E. Kamu Bankaları

#6. Mevduata tam güvence sağlanmasının olası sonucu aşağıdaki hangisidir?

Cevap : B. Ahlâki Çöküntü

#7. Osmanlı İmparatorluğu’nda ilk banka hangi yılda kurulmuştur?

Cevap : A. 1847

#8. Aşağıdakilerden hangisi banka faaliyetlerini oluşturan dört safhadan birisi değildir?

Cevap : E. Sigorta acenteliği

#9. Aşağıdakilerden hangisi finans piyasalarının ve kurumlarının düzenlenmesini gerekli kılan piyasalarda bulunan yetersizliklerden birisidir?

Cevap : D. Bilgi Asimetrisi

#10. Sahibine, yönetime katılma, rüçhan, ortaklık, tasfiyeden pay alma ve bilgi edinme gibi haklar sağlayan sermaye piyasası aracı hangisidir?

Cevap : A. Hisse Senedi

#11. Türkiye’de bankacılıkta Özel Bankaların Geliştiği Dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. 1945-1959

#12. Sermaye Piyasası Kurulu kaç üyeden oluşmaktadır?

Cevap : C. 7 Üye

#13. Aşağıdakilerden hangisi bir sermaye piyasası aracı değildir?

Cevap : A. Çek

#14. Aşağıdakilerden hangisi bir türev ürün değildir?

Cevap : B. Varant

#15. Karşılaştırma ölçütünün ağırlıklı vadesi 0-45 gün olan fonlar aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D. Likit Fonlar

#16. Aşağıdakilerden hangisi finans sektörlerinin düzenlenmesinin nedenlerinden birisi değildir?

Cevap : E. İşlem hacmi

#17. İlk kamu bankaları aşağıdakilerden hangisinde kurulmuştur?

Cevap : C. Eski Yunan

#18. ABD’de düzenleyici yapı nasıl örgütlenmiştir?

Cevap : A. Üç Ayaklı

#19. Halktan topladıkları paralar karşılığı, hisse senedi, tahvil gibi sermaye piyasası araçlarından ve kıymetli madenlerden oluşan portföyleri inançlı mülkiyet esasına göre yöneten kuruluş türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. Yatırım Fonları

#20. İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. hangi tarihte kalkınma ve yatırım bankasına dönüşmüştür?

Cevap : A. 1996

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Final Deneme Sınavı 6

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Final Deneme Sınavı 6

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Ünite -6
Sermaye Piyasasında Kamuyu Aydınlatma

Bir işletmenin kararlarından, politikalarından ve faaliyetlerinden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenen ya da bunları etkileyen kişi ve gruplara ne ad verilir?

A. Hissedar
B. Yatırımcı
C. Paydaş
D. Müşteri
E. Alacaklı

Cevap : C. Paydaş

Aşağıdaki şirket türlerinden hangisi kamuyu aydınlatmakla yükümlüdür?

A. Limited şirket
B. Kollektif şirket
C. Komandit şirket
D. Adi şirket
E. Anonim şirket

Cevap : E. Anonim şirket

Aşağıdakilerden hangisi kamuyu aydınlatmakla sorumlu değildir?

A. Yatırımcılar
B. Şirket üst düzey yöneticileri
C. Bağımsız denetçiler
D. İşlem yapanlar
E. Aracı kuruluşlar

Cevap : A. Yatırımcılar

Aşağıdakilerden hangisi şirketle ilgili en fazla bilgiye sahiptir?

A. Şirket çalışanları
B. Şirket yöneticileri
C. Sendikalar
D. Müşteriler
E. Tedarikçiler

Cevap : B. Şirket yöneticileri

Aşağıdakilerden hangisi finansal bilgi değildir?

A. Bilanço
B. Gelir tablosu
C. Kâr zarar cetveli
D. Özel durum açıklaması
E. Nakit akım tablosu

Cevap : D. Özel durum açıklaması

Kamuyu aydınlatma ile ilgili ilk uygulamalar hangi ülkede başlamıştır?

A. Almanya
B. Fransa
C. ABD
D. Japonya
E. Türkiye

Cevap : C. ABD

Ülkemizde kamuyu aydınlatma ile ilgili düzenlemeler hangi kanunda yapılmıştır?

A. Borçlar Kanunu
B. Medeni Kanun
C. İcra İflas Kanunu
D. Sermaye Piyasası Kanunu
E. Merkez Bankası Kanunu

Cevap : D. Sermaye Piyasası Kanunu

Aşağıdakilerden hangisi kamuyu aydınlatmanın olumlu sonuçlarından biri değildir?

A. Piyasalara olan güveni artırır.
B. Sermaye maliyetini artırır.
C. Yatırımcıların bilgi düzeyini artırır.
D. Şirket yönetiminin kredibilitesini artırır.
E. Şirketin hesap verebilirlik düzeyini artırır.

Cevap : B. Sermaye maliyetini artırır.

Halka açık bir ortaklık hakkında çeşitli vasıtalarla elde edilmiş bir bilgiyi, borsada hisse senetleri fiyatlarını etkilemek amacıyla kamuoyuna açıklanmadan önce kullanma veya kullandırma işlemine ne ad verilir?

A. Spekülasyon
B. Manipülasyon
C. Derecelendirme
D. İzahname
E. İçeriden öğrenenlerin ticareti

Cevap : E. İçeriden öğrenenlerin ticareti

Kamuyu aydınlatma platformu hangi tarihte faaliyete geçmiştir?

A. 2009
B. 2008
C. 2007
D. 2006
E. 2005

Cevap : A. 2009

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!