Anadolu AöfİŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar

İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Ünite 3

Borsalar

#1. Borsa kotasyon şartlarını sağlayamayan, gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin menkul kıymetlerinin işlem görebileceği yapı aşa- ğıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. Gelişen İşletmeler Piyasası

#2. Vadeli işlem ve opsiyon piyasasının en önemli fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E. Etkin Risk Yönetimi

#3. Aşağıdakilerden hangisi Borsa İstanbul bünyesindeki Borçlanma Araçları Piyasası pazarlarından biri değildir?

Cevap : B. Kesin Alım-Satım Pazarı

#4. Borsa İstanbul 1986 yılından 2011 yılı sonu na kadar, birincil ve ikincil halka arzlar ve bedelli sermaye artırımı yolu ile Türkiye ekonomisine ne kadar kaynak aktarmıştır?

Cevap : A. 62 milyar ABD Doları

#5. Borsaların, küçük tasarrufların ekonomiye kazandırılması ve halkın büyük şirketlere ortak olabilmelerini sağlayan mekanizması aşağıdaki işlevlerinden hangisini tanımlamaktadır?

Cevap : C. Sermayeyi Tabana Yaymak

#6. Borsa İstanbul piyasalarında aşağıdakilerden hangisi işlem görmemektedir?

Cevap : E. Petrol ürün kontratları

#7. Aşağıdakilerden hangisi Vadeli İşlem Sözleşmelerinin kullanım amaçlarından birisidir?

Cevap : E. Korunma

#8. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi tarafından ihraç edilen ve Borsa kotunda bulunan dış borçlanma araçlarının işlem gördüğü pazardır?

Cevap : A. Uluslararası Tahvil Pazarı

#9. Aşağıdakilerden hangisi borsaların ekonomiye sağladığı yararlar ile temel işlevleri arasında yer almamaktadır?

Cevap : E. İtibar Yönetimi

#10. İstanbul Altın Borsası hangi tarihte faaliyete geçmiştir?

Cevap : A. 26 Temmuz 1995

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Borsalar, İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar Ünite 3

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Borsalar

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Ünite -3
Borsalar

Aşağıdakilerden hangisi borsaların ekonomiye sağladığı yararlar ile temel işlevleri arasında yer almamaktadır?

A. Ekonomiye Kaynak Yaratmak
B. Likidite Sağlamak
C. Sermayeyi Tabana Yaymak
D. Güven Sağlamak
E. İtibar Yönetimi

Cevap : E. İtibar Yönetimi

Borsa İstanbul 1986 yılından 2011 yılı sonu na kadar, birincil ve ikincil halka arzlar ve bedelli sermaye artırımı yolu ile Türkiye ekonomisine ne kadar kaynak aktarmıştır?

A. 62 milyar ABD Doları
B. 73 milyar ABD Doları
C. 54 milyar ABD Doları
D. 102 milyar ABD Doları
E. 88 milyar ABD Doları

Cevap : A. 62 milyar ABD Doları

Borsaların, küçük tasarrufların ekonomiye kazandırılması ve halkın büyük şirketlere ortak olabilmelerini sağlayan mekanizması aşağıdaki işlevlerinden hangisini tanımlamaktadır?

A. Ekonomiye Kaynak Yaratmak
B. Likidite Sağlamak
C. Sermayeyi Tabana Yaymak
D. Güven Sağlamak
E. Ekonomide Yapısal Değişikliği Kolaylaştırmak

Cevap : C. Sermayeyi Tabana Yaymak

Borsa İstanbul piyasalarında aşağıdakilerden hangisi işlem görmemektedir?

A. Pay senetleri
B. Tahvil ve bonolar
C. Borsa yatırım fonları
D. Varantlar
E. Petrol ürün kontratları

Cevap : E. Petrol ürün kontratları

Aşağıdakilerden hangisi Borsa İstanbul bünyesindeki Borçlanma Araçları Piyasası pazarlarından biri değildir?

A. Repo-Ters Repo Pazarı
B. Kesin Alım-Satım Pazarı
C. Uluslararası Tahvil Pazarı
D. Kurumsal Ürünler Pazarı
E. Pay Senedi Repo Pazarı

Cevap : B. Kesin Alım-Satım Pazarı

Borsa kotasyon şartlarını sağlayamayan, gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin menkul kıymetlerinin işlem görebileceği yapı aşa- ğıdakilerden hangisidir?

A. Kesin Alım-Satım Pazarı
B. Pay Piyasası
C. Gelişen İşletmeler Piyasası
D. Kurumsal Ürünler Pazarı
E. Serbest İşlem Platformu

Cevap : C. Gelişen İşletmeler Piyasası

Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi tarafından ihraç edilen ve Borsa kotunda bulunan dış borçlanma araçlarının işlem gördüğü pazardır?

A. Uluslararası Tahvil Pazarı
B. Döviz Opsiyon Pazarı
C. Gözaltı Pazarı
D. Bankalararası Repo-Ters Repo Pazarı
E. Serbest İşlem Platformu

Cevap : A. Uluslararası Tahvil Pazarı

Vadeli işlem ve opsiyon piyasasının en önemli fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

A. Ekonomiye Kaynak Yaratmak
B. Likidite Sağlamak
C. Sermayeyi Tabana Yaymak
D. Güven Sağlamak
E. Etkin Risk Yönetimi

Cevap : E. Etkin Risk Yönetimi

Aşağıdakilerden hangisi Vadeli İşlem Sözleşmelerinin kullanım amaçlarından birisidir?

A. Ekonomiye Kaynak Yaratmak
B. Likidite Sağlamak
C. Sermayeyi Tabana Yaymak
D. Güven Sağlamak
E. Korunma

Cevap : E. Korunma

İstanbul Altın Borsası hangi tarihte faaliyete geçmiştir?

A. 26 Temmuz 1995
B. 27 Temmuz 1995
C. 30 Ağustos 1996
D. 26 Eylül 1999
E. 26 Ekim 2000

Cevap : A. 26 Temmuz 1995

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL403U Sermaye Piyasaları Ve Finansal Kurumlar
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!