Spor Tarihi Çıkmış Final Soruları

Spor Tarihi Çıkmış Final Soruları

Spor Tarihi Çıkmış Final Soruları

1. Futbolun ülkemizde oynandığı ilk şehir?

Cevap : İzmir

2. Savaş yıllarında işgal kuvvetleri ile sık sık futbol oynamasının temel nedeni?

Cevap : Ulusun gücünü ve direnişini göstermek

3. Aşağıdakilerden hangisi kulüplerin gelirlerine örnek olamaz?

Cevap : Esnafların gelirleri

4. Aşağıdakilerden hangisi günümüz takımları arasındaki rekabet unsurlarından birisi değildir?

Cevap : Ülke puanı

5. Aşağıdakilerden hangisi İngiltere’de kayıtlı profesyonel futbol kulüplerinin sayısı olabilir?

Cevap : 40.000

6. Aşağıdakilerden hangisi Bundesliga’da teknik direktörlük yapmamıştır?

Cevap : Fatih Terim

7. Barcelonanın finansal anlamda kulüp tarihindeki en başarılı olduğu sezon?

Cevap : 2018-2019

8. 2017-2018 Avrupa futbol kulüpleri arasında birinci olan takım hangisidir?

Cevap : Real Madrid

9. Real Madrid ile Barcelona arasındaki oynanan maçlarda kayıtlara geçmiş en farklı skor?

Cevap : 11-1

10. Aşağıdakilerden hangisi italyadaki şike skandalından sonra verilen cezalardan birisi değildir?

Cevap : Lazio’ya Avrupa şampiyonlar ligi kupası verildi.

11. 2010’da inter’e şampiyonlar ligi şampiyonu olup kupayı italyaya getirdiğinde takımın başındaki teknik direktör?

Cevap : Jose Mourinho

12. İtalyan takımları şampiyonlar ligini kaç kere kazanmıştır?

Cevap : 12

13. Amerikadaki en değerli takım hangisidir?

Cevap : Brezilya

14. ………. Birleşik krallık dışında bir futbol ligi kuran ilk ülke olmuştur. Boş bırakılan kısma aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap : Arjantin

15. Latin amerikanın ilk milli futbol birliği nerede kurulmuştur?

Cevap : Arjantin

16. Çin halk cumhuriyeti olimpiyat oyunlarındaki madalya sıralamasında abd’yi hangi yıl geride bırakmıştır?

Cevap : 2008

17. Çin kominist partisi genel sekreteri olarak göreve gelen xi jinping çin futbolu için dilediği şeyler arasında yer almaz?

Cevap : 2050’ye kadar dünya kupasına katılmamak

18. Latin Amerika (Güney Amerika) futbolunun en önemli ülkeleri?

Cevap : Brezilya-Arjantin

Almanya'da Furbol : Bundesliga, Almanya'da Furbol Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Spor Tarihi Çıkmış Final Soruları

Auzef Egzersiz Ve Spor Bilimleri

Spor Tarihi çıkmış sorular

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

 

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: