Anadolu AöfAöf - İşletmeİŞL118U İşletme İletişmi

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -5

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -5

Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

#1. Paydaşların işletme hakkında çevrimiçi kanallarda yayılacak biçimde iletişim ürettiği medya aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. Kazanılmış medya

#2. Bir işletmenin Facebook hesabı aşağıdaki çevrimiçi medya türlerinden hangisidir?

Cevap : E. Sahip olunan medya

#3. Bir işletmenin sponsorlu linkleri aracılığıyla ürün ve hizmetlerinin doğrudan reklamının yapılması çevrimiçi medya türlerinden hangisi kapsamında yer alır?

Cevap : E. Satın alınmış medya

#4. İşletmenin sahip olduğu ve kontrol ettiği çevrimiçi medya aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D. Sahip olunan medya

#5. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel iletişim araçları arasında yer alır?

Cevap : C. Televizyon

#6. Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyanın işletmelere sağladığı yararlardan biridir?

Cevap : E. İçeriği desteklemesi

#7. Aşağıdakilerden hangisi yeni medya ile birlikte öne çıkmıştır?

Cevap : B. Tek yönlülük

#8. İnternet teknolojisinin karşılıklı etkileşime dayalı iletişim süreci aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap : A. Sunucu geniş yayıncılık

#9. İşletmenin radyo spotları aşağıdaki çevrimiçi medya türlerinden hangisi kapsamında yer alır?

Cevap : A. Satın alınmış medya

#10. Sosyal ağlar ve marka toplulukları aracılığıyla bir işletmenin ürün ve hizmetlerinin bireyler arasında iletilmesine ne ad verilir?

Cevap : D. Elektronik ağızdan ağıza

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -5

Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -5

Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -5, Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

İŞL118U İşletme İletişmi
Ünite -5
Farklı Medya Ortamlarında İşletme İletişimi

1 Aşağıdakilerden hangisi geleneksel iletişim araçları arasında yer alır?

A. Wikiler
B. Sosyal ağlar
C. Televizyon
D. Forumlar
E. Bloglar

Cevap : C. Televizyon

2 İnternet teknolojisinin karşılıklı etkileşime dayalı iletişim süreci aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A. Sunucu geniş yayıncılık
B. Sunucu- nokta yayıncılık
C. Nokta-geniş yayıncılık
D. Sunucudan sunucuya
E. Servis sağlayıcıdan sunucuya

Cevap : A. Sunucu geniş yayıncılık

3 Aşağıdakilerden hangisi yeni medya ile birlikte öne çıkmıştır?

A. Hız
B. Tek yönlülük
C. Kapsama alanı
D. Kitleler tarafından seçilen iletiler
E. Büyük bellek kapasitesi

Cevap : B. Tek yönlülük

4 Aşağıdakilerden hangisi sosyal medyanın işletmelere sağladığı yararlardan biridir?

A. Satışları artırması
B. Müşteri desteği sağlaması
C. İtibarı yönetmesi
D. Müşteri ile etkileşime girmesi
E. İçeriği desteklemesi

Cevap : E. İçeriği desteklemesi

5 İşletmenin sahip olduğu ve kontrol ettiği çevrimiçi medya aşağıdakilerden hangisidir?

A. Ödenen medya
B. Kazanılan medya
C. Satın alınan medya
D. Sahip olunan medya
E. Sosyal medya

Cevap : D. Sahip olunan medya

6 Bir işletmenin Facebook hesabı aşağıdaki çevrimiçi medya türlerinden hangisidir?

A. Bedava medya
B. Özel erişimi izlemek için satın alınan medya
C. Satın alınan medya
D. Kazanılan medya
E. Sahip olunan medya

Cevap : E. Sahip olunan medya

7 İşletmenin radyo spotları aşağıdaki çevrimiçi medya türlerinden hangisi kapsamında yer alır?

A. Satın alınmış medya
B. Sahip olunan medya
C. Kazanılmış medya
D. Sosyal medya
E. Sosyal iş ağları

Cevap : A. Satın alınmış medya

8 Paydaşların işletme hakkında çevrimiçi kanallarda yayılacak biçimde iletişim ürettiği medya aşağıdakilerden hangisidir?

A. Sahip olunan medya
B. Ödenmiş medya
C. Kazanılmış medya
D. Sosyal medya
E. Forumlar

Cevap : C. Kazanılmış medya

9 Sosyal ağlar ve marka toplulukları aracılığıyla bir işletmenin ürün ve hizmetlerinin bireyler arasında iletilmesine ne ad verilir?

A. Sosyal medya
B. Blog
C. LinkedIn
D. Elektronik ağızdan ağıza
E. Microblog

Cevap : D. Elektronik ağızdan ağıza

10 Bir işletmenin sponsorlu linkleri aracılığıyla ürün ve hizmetlerinin doğrudan reklamının yapılması çevrimiçi medya türlerinden hangisi kapsamında yer alır?

A. Podcastler
B. Kazanılmış medya
C. Sahip olunan medya
D. Sosyal paylaşım siteleri
E. Satın alınmış medya

Cevap : E. Satın alınmış medya

İŞL118U İşletme İletişmi
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!