Anadolu AöfAöfAöf Çocuk Gelişimi Ön LisansSAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi Ünite -2

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi Ünite -2

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

#1. Yetişkinlerde dış kalp masajında dakikada uygulanması gereken bası sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D. 100

#2. Çocuklarda yapılan kalp masajıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Cevap : B. Göğse bası uygulanırken kollar bükülmeden omuz ve bel kaslarından kuvvet alınır.

#3. Hava yolu tam tıkanan bir kişide yapılması gereken uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A. Hemlich

#4. Bebeklerde dakikada uygulanması gereken kalp masajı sayısı kaçtır?

Cevap : D. 100

#5. Yetişkinlerde dış kalp masajında bası, aşağıdaki noktalardan hangisine uygulanmalıdır?

Cevap : A. Göğüs kemiğinin alt ve üst ucunu tespit ederek alt yarısına


#6. Duran kalbi çalıştırmak, duran solunumu geri getirmek amacıyla yapılan müdahale aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. Temel yaşam desteği

#7. Bebeklerde dış kalp masajı esnasında göğüs hacmi ne kadar çökmelidir?

Cevap : A. Göğüs hacmi 1/3 çökecek kadar bası

#8. Kaç dakika içerisinde solunum ve dolaşım tekrar sağlanmazsa beyin ölümü geri dönüşümsüz olarak başlar?

Cevap : E. 5

#9. Normal durumda yetişkinlerdeki solunum sayısı dakikada kaçtır?

Cevap : B. 12-20

#10. Aşağıdakilerden hangisi ikinci değerlendirme yüz muayenesindeki kontrollerden biri değildir?

Cevap : A. Diş sayısı


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -2

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -2

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -2

Solunum ve Dolaşım Sistemlerinin Önemi: Temel Yaşam Desteği

1 Aşağıdakilerden hangisi ikinci değerlendirme yüz muayenesindeki kontrollerden biri değildir?

A. Diş sayısı
B. Burun
C. Kulaklar
D. Ağız içi
E. Göz

Cevap : A. Diş sayısı

2 Normal durumda yetişkinlerdeki solunum sayısı dakikada kaçtır?

A. 5-10
B. 12-20
C. 20-40
D. 25-30
E. 30-40

Cevap : B. 12-20

3 Duran kalbi çalıştırmak, duran solunumu geri getirmek amacıyla yapılan müdahale aşağıdakilerden hangisidir?

A. İlkyardım
B. Acil tedavi
C. Temel yaşam desteği
D. Rentek
E. Hemlich manevrası

Cevap : C. Temel yaşam desteği

4 Yetişkinlerde dış kalp masajında bası, aşağıdaki noktalardan hangisine uygulanmalıdır?

A. Göğüs kemiğinin alt ve üst ucunu tespit ederek alt yarısına
B. Göğüs kemiği alt çıkıntısından 4 parmak aşağısına
C. Göğüs kemiği ile diyafram çakışma noktasına
D. Diyafram üzerine
E. Diyafram ile kalp arasındaki bir noktaya

Cevap : A. Göğüs kemiğinin alt ve üst ucunu tespit ederek alt yarısına

5 Yetişkinlerde dış kalp masajında dakikada uygulanması gereken bası sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

A. 25
B. 50
C. 75
D. 100
E. 125

Cevap : D. 100

6 Bebeklerde dış kalp masajı esnasında göğüs hacmi ne kadar çökmelidir?

A. Göğüs hacmi 1/3 çökecek kadar bası
B. Göğüs hacmi 1/2 çökecek kadar bası
C. Göğüs hacmi 1/4 çökecek kadar bası
D. Göğüs hacmi 1/5 çökecek kadar bası
E. Göğüs hacmi 2/3 çökecek kadar bası

Cevap : A. Göğüs hacmi 1/3 çökecek kadar bası

7 Çocuklarda yapılan kalp masajıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A. Kalp masajı iki elle yapılır.
B. Göğse bası uygulanırken kollar bükülmeden omuz ve bel kaslarından kuvvet alınır.
C. Kalp masajı yapılırken hasta veya yaralıya uzak durulmalıdır.
D. Göğüs kafesi 1–1,5 cm çökecek şekilde bası uygulanır.
E. Kalp masajı göğüs kemiğinin altına uygulanır.

Cevap : B. Göğse bası uygulanırken kollar bükülmeden omuz ve bel kaslarından kuvvet alınır.

8 Bebeklerde dakikada uygulanması gereken kalp masajı sayısı kaçtır?

A. 25
B. 50
C. 75
D. 100
E. 150

Cevap : D. 100

9 Kaç dakika içerisinde solunum ve dolaşım tekrar sağlanmazsa beyin ölümü geri dönüşümsüz olarak başlar?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

Cevap : E. 5

10 Hava yolu tam tıkanan bir kişide yapılması gereken uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

A. Hemlich
B. Rentek
C. Temel yaşam desteği
D. Acil tedavi
E. Soluk borusunu delme

Cevap : A. Hemlich

Anadolu Çocuk Gelişimi Ön Lisans Bahar Dönemi Dersleri
SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi
Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Konu Soruları

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Anadolu Aöf Paylaşım Grubu, Aöf Turizm İşletmeciliği

 

 

Facebook Anadolı Aöf, Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans

 

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!