Anadolu AöfAöfAöf Çocuk Gelişimi Ön LisansSAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi Ünite -1

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi Ünite -1

İlkyardıma Giriş

#1. Aşağıdakilerden hangisi yetişkin birisi için normal nabız sayısı olarak kabul edilebilir?

Cevap : D. 60

#2. Aşağıdakilerden hangisi sindirim sistemine ait yardımcı organlardan biridir?

Cevap : A. Karaciğer

#3. Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin son halkasıdır?

Cevap : E. Hastane acil merkezinde yapılan müdahale

#4. Aşağıdakilerden hangisi normal beden ısısı değeridir?

Cevap : A. 36.5

#5. Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın ABC’si anlamında değerlendirildiğinde ilk yapılması gereken girişimdir?

Cevap : A. Ağız içi kontrolü

#6. Hayat kurtarma zincirinin birinci halkası aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. 112 acil yardım merkezine haber verme

#7. Olay/kaza yerine gelen bir ilkyardımcı ilk olarak ne yapmalıdır?

Cevap : D. Olay yerinin güvenliğini sağlamalıdır.

#8. Bebeklerde bilinç kontrolü bedenin hangi bölgesinden yapılmaktadır?

Cevap : A. Ayak tabanından

#9. Aşağıdakileden hangisi ilkyardımın temel uygulamalarından biridir?

Cevap : A. Bildirme

#10. Olay yerinde, hayatın kurtarılması ya da hastanın durumunun daha da kötüleşmesini engellemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan müdahaleye ne ad verilir?

Cevap : B. İlkyardım

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -1

İlkyardıma Giriş

 

Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Konu Soruları

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -1

İlkyardıma Giriş

 

Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Konu Soruları

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İlkyardıma Giriş

İlkyardıma Giriş

SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi

Ünite -1

İlkyardıma Giriş

1. Olay yerinde, hayatın kurtarılması ya da hastanın durumunun daha da kötüleşmesini engellemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan müdahaleye ne ad verilir?

A. Acil tedavi
B. İlkyardım
C. Acil müdahele
D. Temel yaşam desteği
E. İlk acil müdahale

Cevap : B. İlkyardım

2 Aşağıdakileden hangisi ilkyardımın temel uygulamalarından biridir?

A. Bildirme
B. Bilinç kontrolü
C. ABC değerlendirmesi
D. Temel yaşam desteği
E. Turnike

Cevap : A. Bildirme

3 Olay/kaza yerine gelen bir ilkyardımcı ilk olarak ne yapmalıdır?

A. Yaralının bilincini kontrol etmelidir.
B. 155 polis imdatı aramalıdır.
C. 112 acil yardım servisini aramalıdır.
D. Olay yerinin güvenliğini sağlamalıdır.
E. Yaralının kanamasını durdurmalıdır.

Cevap : D. Olay yerinin güvenliğini sağlamalıdır.

4 Hayat kurtarma zincirinin birinci halkası aşağıdakilerden hangisidir?

A. Temel yaşam desteği
B. Suni solunum
C. 112 acil yardım merkezine haber verme
D. Turnike
E. Hemlich manevrası

Cevap : C. 112 acil yardım merkezine haber verme

5 Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin son halkasıdır?

A. 112 acil yardım merkezine haber verme
B. Temel yaşam desteği
C. Hemlich manevrası
D. Turnike
E. Hastane acil merkezinde yapılan müdahale

Cevap : E. Hastane acil merkezinde yapılan müdahale

6 Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın ABC’si anlamında değerlendirildiğinde ilk yapılması gereken girişimdir?

A. Ağız içi kontrolü
B. Baş-çene pozisyonu
C. Solunum kontrolü
D. Dolaşım kontrolü
E. Temel yaşam desteği

Cevap : A. Ağız içi kontrolü

7 Aşağıdakilerden hangisi sindirim sistemine ait yardımcı organlardan biridir?

A. Karaciğer
B. Böbrek
C. Kalp
D. Dalak
E. Mide

Cevap : A. Karaciğer

8 Aşağıdakilerden hangisi yetişkin birisi için normal nabız sayısı olarak kabul edilebilir?

A. 10
B. 25
C. 40
D. 60
E. 150

Cevap : D. 60

9 Bebeklerde bilinç kontrolü bedenin hangi bölgesinden yapılmaktadır?

A. Ayak tabanından
B. Omuz başından
C. Kollarından
D. Yanaklarından
E. Ellerinden

Cevap : A. Ayak tabanından

10 Aşağıdakilerden hangisi normal beden ısısı değeridir?

A. 36.5
B. 34
C. 38
D. 39.5
E. 34.5

Cevap : A. 36.5

Anadolu Çocuk Gelişimi Ön Lisans Bahar Dönemi Dersleri
SAĞ101U Temel İlk Yardım Bilgisi
Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Konu Soruları

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans Anadolu Aöf Paylaşım Grubu, Aöf Turizm İşletmeciliği

 

 

Facebook Anadolı Aöf, Aöf Çocuk Gelişimi Ön Lisans

 

 

Editor

Editör

error: Content is protected !!