auzefEgzersiz ve Spor BilimleriSpor Anatomisi

Spor Anatomisi Ünite -2

Spor Anatomisi Ünite -2

Kemikler

#1. Facies auricularis hangi kemikte bulunur?

Cevap : A) Sakrum

#2. Aşağıdakilerden hangisi bacak kemiklerindendir?

Cevap : D) Fibula

#3. Columna vertebralis ile ilgili aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?

Cevap : D) Lumbal bölümünde lordoz vardır

#4. Servikal ve lumbal vertebraların toplam sayısı nedir?

Cevap : C) 12

#5. Collum anatomicum hangi kemikte bulunur?

Cevap : C) Humerus

#6. Aşağıdakilerden hangisi bir nörokranium kemiğidir?

Cevap : B) Os parietale

#7. Trochanter major hangi kemiğe aittir?

Cevap : E) Femur

#8. Cavitas glenoidalis hangi kemiğe aittir?

Cevap : A) Skapula

#9. Aşağıdakilerden hangisi kemiğin görevlerinden birisi değildir?

Cevap : E) Protein depolamak

#10. Aşağıdakilerden hangisinde foramen transversarium bulunur?

Cevap : C) Boyun vertebraları

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Spor Anatomisi Ünite -2 Kemikler

Kemikler

1. Aşağıdakilerden hangisi kemiğin görevlerinden birisi değildir?

A) Kana kalsiyum vermek
B) Destek
C) Kaslara tutunma yeri sağlama
D) Kan hücrelerini üretmek
E) Protein depolamak

Cevap : E) Protein depolamak

2. Aşağıdakilerden hangisi bir nörokranium kemiğidir?

A) Os palatinum
B) Os parietale
C) Maxilla
D) Os zygomaticum

Cevap : B) Os parietale

3. Columna vertebralis ile ilgili aşağıdaki cümlelerden hangisi doğrudur?

A) Torakal bölümünde lordoz vardır
B) Sakral bölümünde lordoz vardır
C) Türkçede omurilik olarak adlandırılır
D) Lumbal bölümünde lordoz vardır
E) Servikal bölümünde kifoz vardır

Cevap : D) Lumbal bölümünde lordoz vardır

4. Servikal ve lumbal vertebraların toplam sayısı nedir?

A) 19
B) 17
C) 12
D) 10
E) 8

Cevap : C) 12

5. Facies auricularis hangi kemikte bulunur?

A) Sakrum
B) Femur
C) Tibia
D) L5 vertebra
E) Skapula

Cevap : A) Sakrum

6. Aşağıdakilerden hangisinde foramen transversarium bulunur?

A) Göğüs vertebraları
B) Kafa kemikleri
C) Boyun vertebraları
D) Coxa kemiği
E) Humerus

Cevap : C) Boyun vertebraları

7. Cavitas glenoidalis hangi kemiğe aittir?

A) Skapula
B) Klavikula
C) Humerus
D) Radius
E) El bileği kemikleri

Cevap : A) Skapula

8. Collum anatomicum hangi kemikte bulunur?

A) Klavikula
B) Skapula
C) Humerus
D) Ulna
E) Femur

Cevap : C) Humerus

9. Aşağıdakilerden hangisi bacak kemiklerindendir?

A) Os coxae
B) Femur
C) Patella
D) Fibula
E) Calcaneus

Cevap : D) Fibula

10. Trochanter major hangi kemiğe aittir?

A) Humerus
B) Ulna
C) Os coxae
D) Skapula
E) Femur

Cevap : E) Femur

Almanya'da Furbol : Bundesliga, Almanya'da Furbol Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!