auzefEgzersiz ve Spor BilimleriSpor Anatomisi

Spor Anatomisi Ünite -1

Spor Anatomisi Ünite -1

Anatomiye Giriş Ve Temel Kavramlar

#1. “Ön” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) Anterior

#2. “Truncus” sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

Cevap : E) Gövde

#3. Kardiyo sözcüğü aşağıdaki organlardan hangisini ifade eder?

Cevap : E) Kalp

#4. Aşağıdakilerden hangisi anatomik duruş hakkında yanlış bir ifadedir?

Cevap : B) Topuklar bitişiktir ve ayak uçları laterale dönüktür

#5. “Abdomen” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Karın

#6. “Distal” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D) Merkezden uzak

#7. Aşağıdakilerden hangisi alt ekstremitenin bölümlerinden birisi değildir?

Cevap : B) Carpus

#8. Türkçedeki karşılığı “kol” olan beden bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Brachium

#9. Antebrachium ile manus arasındaki beden bölümünün adı nedir?

Cevap : A) Carpus

#10. “Ventral” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Karna ait

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Spor Anatomisi Ünite -1 Anatomiye Giriş Ve Temel Kavramlar

Anatomiye Giriş Ve Temel Kavramlar

1. “Ön” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Anterior
B) Posterior
C) Lateral
D) Medial
E) Superior

Cevap : A) Anterior

2. “Distal” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Arka
B) Orta hattan uzakta olan
C) Üst
D) Merkezden uzak
E) Derin

Cevap : D) Merkezden uzak

3. Türkçedeki karşılığı “kol” olan beden bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Femur
B) Üst ekstremite
C) Brachium
D) Crus
E) Manus

Cevap : C) Brachium

4. Aşağıdakilerden hangisi anatomik duruş hakkında yanlış bir ifadedir?

A) Avuç içleri karşıya bakar
B) Topuklar bitişiktir ve ayak uçları laterale dönüktür
C) Ayakta bir duruştur
D) Yüz karşıya bakar
E) Kollar yanlarda serbestçe sarkık durumdadırlar

Cevap : B) Topuklar bitişiktir ve ayak uçları laterale dönüktür

5. Kardiyo sözcüğü aşağıdaki organlardan hangisini ifade eder?

A) Akciğer
B) Damarlar
C) Beyin
D) Bağırsak
E) Kalp

Cevap : E) Kalp

6. “Ventral” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sırta ait
B) Merkezde olan
C) Soda olan
D) Önde olan
E) Karna ait

Cevap : E) Karna ait

7. “Abdomen” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Baş
B) Göğüs
C) Karın
D) Gövde
E) Sırt

Cevap : C) Karın

8. Aşağıdakilerden hangisi alt ekstremitenin bölümlerinden birisi değildir?

A) Coxa
B) Carpus
C) Tarsus
D) Crus
E) Femur

Cevap : B) Carpus

9. “Truncus” sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

A) Baş
B) Karın
C) Sırt
D) Göğüs
E) Gövde

Cevap : E) Gövde

10. Antebrachium ile manus arasındaki beden bölümünün adı nedir?

A) Carpus
B) Tarsus
C) Truncus
D) Corpus
E) Pollex

Cevap : A) Carpus

Almanya'da Furbol : Bundesliga, Almanya'da Furbol Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!