auzefCoğrafyaKırsal Coğrafya

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -3

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -3

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Kibbutz işletmesinde, müşterek mülkiyet ve büyük zirai çiftlik işletmesinde her türlü faaliyet dalındaki sorumluluk kibbutz üyeleri tarafından sahiplenilmekte, ...........tüm ihtiyaçları yerine getirilmektedir.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : E) Üyelerin ve ailelerinin

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “daimi çayır ve meralarda da 2000 yılından sonra (2000-2017 arası)...........oranında azalma görülmektedir”İfadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

#3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “telekomünikasyon teknolojisinin gelişmesi bazı........... problemlerini hafifletmiş ve birçok kırsal alanda çevresel ilişkilerde yaygın olarak kullanılmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : D) Mesafe

#4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Tennessee Vadisi Kalkındırma projesi sonucunda, 1939-1947 arasında kimya sanayinin kurulmasıyla, 1950 yılında iş sahibi olan kişi sayısı verilmiştir?

Cevap : A) 20 000 in üzerinde

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Binyıl Kalkınma Hedeflerinden biri verilmemiştir?

Cevap : A) Kalkınma için yerel bir ortaklık geliştirilmesi


#6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Avrupa’nın kuzeyinde tahrip edilerek ziraat ve yerleşmeye dönüştürülen kuzey orman kuşağı ve dağ ormanları sahasında genel olarak yerleşme.................. .” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : C) Dağınıktır

#7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Yirminci yüzyılın ikinci yarısı boyunca kırsal topluluklarda yaşayan insanlar tarafından anlatılanlar dikkate alındığında, değişime uğradıkları birçok konu içinde belirtilmemiştir?

Cevap : C) Sanat

#8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Gelişmekte olan ülkelerin genelde ekonomileri......... dayalı olup kırsal alanlar ekonomik, sosyal ve diğer birçok sebeplerle boşalma sorunu ile karşı karşıyadırlar.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : C) Tarıma

#9. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Binyıl Kalkınma Hedefleri için belirlenen 18 ölçülebilir hedef ve 48 gösterge ile 8 temel hedefin gerçekleştirilmesi için harcanan ulusal ve küresel çabalar, BM’nin küresel kalkınma kolu olan ...............tarafından izlenmekte ve koordine edilmektedir..” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : E) UNDP

#10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Tarımsal faaliyetlerin toplam kara yüzeyinin ne kadarını kullanmakta olduğu verilmiştir?

Cevap : D) Üçte birini


#11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Hükümetler çok çeşitli sebeplerle kırsal alanların ekonomik gelişmeleriyle ilgilenirler. Bunun birinci sebebi, kırsal alanlarda ................sağlanmasıdır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : A) Refahın

#12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Farmsteadlerde tarım alanlarının özellikleri verilmiştir?

Cevap : B) Büyük alanlar kaplar

#13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Çevresel sorunları da beraberinde getiren .........de bazı kırsal bölgelerin ekonomilerini yenilememiş ama kolaylaştırmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : D) Kitle turizmi

#14. Aşağıdakilerden hangisinde, kırsal kalkınma çabalarının başlangıcındaki kalkınma ekseni verilmiştir?

Cevap : D) Tarımsal kalkınma

#15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, 18. yy.da kırsal değişimin birçok tarihi örneklerinden biri verilmiştir?

Cevap : A) İngiltere’de tarım arazilerinin çevrilmesi


#16. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Malezya’nın doğusunda Sarawak tepesinde Büyük ev diye adlandırılan yaklaşık 300 kişinin yaşadığı yapıların nasıl bir şekilde inşa edildiği verilmiştir?

Cevap : D) Toplu

#17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kalkınmaya ve yenilenmeye yönelik çeşitli projelerin hazırlanıp ve uygulandığı Fransa’nın geri kalmış bölgesi olarak kabul edilen bölgesidir?

Cevap : B) Bretagne bölgesi

#18. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Gelişmiş ülkelerde tarım, arazi kullanımlarında geniş alanları kullanmakta, net gelirin ............beslenmede harcamaktadırlar” İfadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

#19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Kalkınma planlarının çoğunda kalkınmaya ekonomik ölçütlerle yaklaşılmakta ve kalkınma mekândan ve mekânın örgütlenmesinden, yeniden yapılanmasından bağımsız ele alınmakta, ...........önemi yeterli ölçüde değerlendirilmemektedir.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : B) Mekânsal boyutun

#20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Tennessee Vadisi Kalkındırma projesinin uygulandığı ülke verilmiştir?

Cevap : E) ABD


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -3

1- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Binyıl Kalkınma Hedeflerinden biri verilmemiştir?

A) Kalkınma için yerel bir ortaklık geliştirilmesi
B) Aşırı yoksulluk ve açlığın ortadan kaldırılması
C) Evrensel ilköğretimin gerçekleştirilmesi
D) HIV/AIDS, sıtma ve öteki hastalıklarla mücadele edilmesi
E) Çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması

Cevap : A) Kalkınma için yerel bir ortaklık geliştirilmesi

2- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Gelişmekte olan ülkelerin genelde ekonomileri……… dayalı olup kırsal alanlar ekonomik, sosyal ve diğer birçok sebeplerle boşalma sorunu ile karşı karşıyadırlar.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Hizmet sektörüne
B) Sanayiye
C) Tarıma
D) Ticarete
E) Bilişime

Cevap : C) Tarıma

3- Aşağıdakilerden hangisinde, kırsal kalkınma çabalarının başlangıcındaki kalkınma ekseni verilmiştir?

A) Sağlık hizmetlerine ulaşımın artırılması,
B) Altyapının iyileştirilmesi
C) Eğitim hizmetlerine ulaşımın artırılması,
D) Tarımsal kalkınma
E) Doğal kaynakların ve çevrenin korunarak kullanılması

Cevap : D) Tarımsal kalkınma

4- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Binyıl Kalkınma Hedefleri için belirlenen 18 ölçülebilir hedef ve 48 gösterge ile 8 temel hedefin gerçekleştirilmesi için harcanan ulusal ve küresel çabalar, BM’nin küresel kalkınma kolu olan ……………tarafından izlenmekte ve koordine edilmektedir..” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) TUNP
B) UDP
C) UPS
D) NUPT
E) UNDP

Cevap : E) UNDP

5- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi kalkınmaya ve yenilenmeye yönelik çeşitli projelerin hazırlanıp ve uygulandığı Fransa’nın geri kalmış bölgesi olarak kabul edilen bölgesidir?

A) Paris bölgesi
B) Bretagne bölgesi
C) Tennessee bölgesi
D) Ruhr bölgesi
E) Tuna bölgesi

Cevap : B) Bretagne bölgesi

6- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Hükümetler çok çeşitli sebeplerle kırsal alanların ekonomik
gelişmeleriyle ilgilenirler. Bunun birinci sebebi, kırsal alanlarda …………….sağlanmasıdır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Refahın
B) Planlı yerleşmenin
C) Modern konutların
D) Ulaşımın
E) Güvenliğin

Cevap : A) Refahın

7- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Tennessee Vadisi Kalkındırma projesinin uygulandığı ülke verilmiştir?

A) Fransa
B) Almanya
C) İngiltere
D) İtalya
E) ABD

Cevap : E) ABD

8- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Tennessee Vadisi Kalkındırma projesi sonucunda, 1939-1947 arasında kimya sanayinin kurulmasıyla, 1950 yılında iş sahibi olan kişi sayısı verilmiştir?

A) 20 000 in üzerinde
B) 5 000 kadar
C) 10 000 kadar
D) 3 000 in üzerinde
E) 2 000 in üzerinde

Cevap : A) 20 000 in üzerinde

9- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Kalkınma planlarının çoğunda kalkınmaya ekonomik ölçütlerle yaklaşılmakta ve kalkınma mekândan ve mekânın örgütlenmesinden, yeniden yapılanmasından bağımsız ele alınmakta, ………..önemi yeterli ölçüde değerlendirilmemektedir.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Eğitimin
B) Mekânsal boyutun
C) Kültürün
D) Geleneklerin
E) Sosyo-Kültürel boyutun

Cevap : B) Mekânsal boyutun

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -3

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!