auzefİngilizceYabancı Dİl

İngilizce -2 2022-2023 Final Soruları

İngilizce -2 2022-2023 Final Soruları

#1. My parents live in Ankara. I visit ..... every weekend. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) them

#2. In her kitchen, there are some ..... tools. Each has a special use. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) functional

#3. Julia is ...... her sister. Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) quieter than

#4. Canan was so ..... about her exams that she couldn’t sleep. Yukarıdaki cümleyi tamamlayan en uygun sözcük aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Cevap : A) nervous

#5. We are staying at a hotel on holiday ..... . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) next week


#6. I’m not .....Thomas. He is two years older than me. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) as old as

#7. A: Have you ever ..... to Spain? B: Yes, I was there 2 years ago. Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) been

#8. Do not tell lies. Be ..... . Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) honest

#9. Take your umbrella with you. It ..... . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) is going to rain

#10. I ..... the guitar before the accident, but now I can’t. Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) could play


#11. David and Ashley are married. David’s mother is Ashley’s ..... . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) mother-in-law

#12. I don’t like this book. It is really ..... . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) boring

#13. ..... Marry ..... her homework yet? Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) Has / done

#14. A: Excuse me, madam! ..... you ..... me, please? B: Sure. Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) Could / help

#15. Adam is 30, Daniel is 42 and Joe is 55. So Adam is the ..... of all. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) youngest


#16. A: What is the weather like today? B: It is ..... . Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) foggy

#17. Fairy Chimneys in Cappadocia never fails to ..... visitors. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) impress

#18. Rob is ..... and ..... . Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) handsome / young

#19. A: Your grandmother was ill last week. Did ..... call ..... ? B: Yes, I called her two days ago. Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) you/her

#20. A: ..... Liz ..... at the party? B: Yes. Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) Is / going to be


#21. A: Elizabeth is in London now. ..... is going to visit ..... tomorrow. B: What a surprise! Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) She/us

#22. People need to do more to help the poor members of their ..... . Yukarıdaki cümleyi tamamlayan doğru sözcük aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Cevap : C) society

#23. We bought the tickets one month ago. We ..... to Paris tomorrow. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) are flying

#24. A: When ..... you ..... school? B: A year ago. Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) did / start

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İngilizce -2 2022-2023 Final Soruları

İngilizce -2 2022-2023 Final Soruları

1) ….. Marry ….. her homework yet?
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Has / doing
B) Did / did
C) Has / done
D) Have / done
E) Does / do

Cevap : C) Has / done

2) A: Excuse me, madam! ….. you ….. me, please?
B: Sure.
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Can / helping
B) Will / to help
C) Did / help
D) Are / help
E) Could / help

Cevap : E) Could / help

3) David and Ashley are married. David’s mother is Ashley’s ….. . Yukarıdaki cümlede boş
bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) nephew
B) mother-in-law
C) grandmother
D) cousin
E) sister-in-law

Cevap : B) mother-in-law

4) A: Have you ever ….. to Spain?
B: Yes, I was there 2 years ago.
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) go
B) be
C) being
D) to go
E) been

Cevap : E) been

5) A: When ….. you ….. school?
B: A year ago.
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) do / started
B) did / started
C) are / start
D) did / start
E) can / starting

Cevap : D) did / start

6) I ….. the guitar before the accident, but now I can’t.
Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

A) don’t play
B) could play
C) playing
D) can play
E) not play

Cevap : B) could play

7) Fairy Chimneys in Cappadocia never fails to ….. visitors.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) touch
B) appreciate
C) impress
D) show off
E) register

Cevap : C) impress

8) I’m not …..Thomas. He is two years older than me.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) as old as
B) than old
C) the oldest
D) old
E) old than

Cevap : A) as old as

9) People need to do more to help the poor members of their ….. .
Yukarıdaki cümleyi tamamlayan doğru sözcük aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A) friendship
B) members
C) society
D) order
E) race

Cevap : C) society

10) We are staying at a hotel on holiday ….. .
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) last month
B) two weeks ago
C) last year
D) yesterday
E) next week

Cevap : E) next week

11) We bought the tickets one month ago. We ….. to Paris tomorrow.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) are flying
B) flew
C) flying
D) to fly
E) has flown

Cevap : A) are flying

12) Take your umbrella with you. It ….. .
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) to rain
B) rain
C) raining
D) rained
E) is going to rain

Cevap : E) is going to rain

13) A: What is the weather like today?
B: It is ….. .
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) foggy
B) wind
C) rain
D) sun
E) snow

Cevap : A) foggy

14) Do not tell lies. Be ….. .
Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

A) quickly
B) honest
C) carefully
D) seriously
E) angrily

Cevap : B) honest

15) Canan was so ….. about her exams that she couldn’t sleep.
Yukarıdaki cümleyi tamamlayan en uygun sözcük aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

A) nervous
B) selfish
C) social
D) polite
E) dishonest

Cevap : A) nervous

16) Julia is …… her sister.
Cümleyi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

A) most
B) quieter than
C) the quietest
D) quiet
E) quieter

Cevap : B) quieter than

17) My parents live in Ankara. I visit ….. every weekend.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) they
B) we
C) he
D) them
E) his

Cevap : D) them

18) Rob is ….. and ….. .
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) handsome / young
B) curly / long hair
C) beard / moustache
D) short / straight hair
E) dark skin / brown eyes

Cevap : A) handsome / young

19) A: ….. Liz ….. at the party?
B: Yes.
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Do / is
B) Can / being
C) Is / be
D) Is / going to be
E) Did / is

Cevap : D) Is / going to be

20) A: Elizabeth is in London now. ….. is going to visit ….. tomorrow.
B: What a surprise!
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) She/us
B) She/your
C) He/he
D) She/she
E) I/her

Cevap : A) She/us

21) In her kitchen, there are some ….. tools. Each has a special use.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) functional
B) patterns
C) store
D) develop
E) tiles

Cevap : A) functional

22) I don’t like this book. It is really ….. .
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) bored
B) depressed
C) boring
D) interested
E) excited

Cevap : C) boring

23) Adam is 30, Daniel is 42 and Joe is 55. So Adam is the ….. of all.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) youngest
B) good
C) taller
D) more intelligent
E) oldest

Cevap : A) youngest

24) A: Your grandmother was ill last week. Did ….. call ….. ?
B: Yes, I called her two days ago.
Yukarıdaki diyalogda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) you/you
B) you/her
C) I/me
D) your/your
E) he/her

Cevap : B) you/her

İngilizce -2

Çocuk Gelişimi Lisans Açık Öğretim, İlk Yardım Çıkmış Vize Sorular telegram çocuk gelişimi
Auzef Acil İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans, İlk Yardım Çıkmış Vize Sorular Telegram İş sağlığı Ve güvenliği
Tıbbi Dokumantasyon ve Sekreterlik Telegram Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik
Auzef İlk Yardım Çocuk Gelişimi - facebook

İngilizce -2 2022-2023 Final Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!