auzefBilgi TeknolojileriE-Ticaret ve Pazarlama

Bilgi Teknolojileri 2022-2023 Vize Soruları

#1. Aşağıdakilerden hangisi bilgi hiyerarşisi piramitinde en üstte yer alır?

Cevap : B) Bilgelik

#2. Aşağıdakilerden hangisi sunum yapacakların dikkat etmesi gereken durumlardan biri değildir?

Cevap : E) Sunumlarda uzun cümlelere yer verilmesi

#3. Aşağıdaki kavramlardan hangisi bilgi hiyerarşinde gösterilmemekle birlikte bilgi ile bilgelik arasındaki geçiş sürecinde kullanılmaktadır?

Cevap : C) Kavrama

#4. Aşağıdaki kavramlardan hangisi kısaca "işlenmiş veri" olarak tanımlanabilir?

Cevap : B) Enformasyon

#5. Aşağıdakilerden hangisi herhangi bir yazılımın derlenerek makine diline çevrilmeden önce geliştirmede kullanılan programlama diliyle yazılmış halini ifade etmektedir?

Cevap : E) Kaynak Kod


#6. Aşağıdakilerden hangisi verinin mantıksal organazasyonunda kullanılan kavramlardan biri değildir?

Cevap : D) Sayı

#7. Aşağıdakilerden hangisi ağ topolojileri arasında yer almaz?

Cevap : D) Eğrisel ağ topolojisi

#8. Donanımın kendisinden beklenen işlevleri yerine getirebilmesi için kullandığı ROM tipi belleklerde saklanan yazılımlar aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Firmware

#9. Benzersiz bir seri numarası olan ve bir bilgisayar ağında cihazın ağ donanımını tanımaya yarayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D) MAC adresi

#10. Aşağıdakilerden hangisi bilgi işleme süreçleri arasında yer almaz?

Cevap : C) Eleştirme


#11. Windows işletim sistemi ile uyumlu olarak çalışan ve sadece düz metin dosyalarını düzenlemek amacıyla kullanılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Notepad

#12. Kelime işlemcilerde imlecin sağındaki karakterleri silmek için hangi klavye tuşu kullanılmaktadır?

Cevap : A) Delete

#13. Hesap tabloları bir çok işlemin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Aşağıdakilerden hangisi için hesap tablolarının kullanımı gerekmez?

Cevap : D) Web sayfası tasarımı

#14. Bilgisayardan pdf dosyası, fotoğraf, video, grafik gibi bir bileşeni sunuma eklemeye yarayan menü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Insert

#15. Aşağıdakilerden hangisi sadece sesli iletişim sağlayan bir haberleşme sistemidir?

Cevap : A) 1G


#16. Aşağıdakilerden hangisi yazılım geliştiricilerin kodlama süreçlerini hızlandırmada kullandıkları yazılımlardır?

Cevap : A) Geliştirme Yazılımları

#17. Aşağıdakilerden hangisi ağ türleri arasında yer almaz?

Cevap : A) Dar Ağ

#18. Aşağıdakilerden hangisi ilk geliştirilen ağ topolojisidir?

Cevap : B) Doğrusal ağ topolojisi

#19. Aşağıdaki bellek tiplerinden hangisinde tutulan veriler bilgisayar kapandığı zaman ya da elektrik kesildiğinde silinir?

Cevap : C) RAM

#20. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ile ağ (network) arasında iletişim kurulmasını sağlayan iletişim birimidir?

Cevap : B) Modem


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Bilgi Teknolojileri 2022-2023 Vize Soruları

1. Windows işletim sistemi ile uyumlu olarak çalışan ve sadece düz metin dosyalarını düzenlemek amacıyla kullanılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

A) Textpad
B) OneNote
C) Galaxy Note
D) Wordpad
E) Notepad

Cevap : E) Notepad

2. Bilgisayardan pdf dosyası, fotoğraf, video, grafik gibi bir bileşeni sunuma eklemeye yarayan menü aşağıdakilerden hangisidir?

A) File
B) Design
C) Insert
D) Review
E) View

Cevap : C) Insert

3. Aşağıdakilerden hangisi ilk geliştirilen ağ topolojisidir?

A) Ağaç ağ topolojisi
B) Doğrusal ağ topolojisi
C) Yıldız ağ topolojisi
D) Halka ağ topolojisi
E) Çift halka ağ topolojisi

Cevap : B) Doğrusal ağ topolojisi

4. Aşağıdakilerden hangisi herhangi bir yazılımın derlenerek makine diline çevrilmeden önce geliştirmede kullanılan programlama diliyle yazılmış halini ifade etmektedir?

A) Açık kaynak yazılım
B) Shareware
C) Freeware
D) Açık erişim
E) Kaynak Kod

Cevap : E) Kaynak Kod

5. Benzersiz bir seri numarası olan ve bir bilgisayar ağında cihazın ağ donanımını tanımaya yarayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ağ topolojisi
B) IP adresi
C) Port
D) MAC adresi
E) Düğüm

Cevap : D) MAC adresi

6. Aşağıdakilerden hangisi sadece sesli iletişim sağlayan bir haberleşme sistemidir?

A) 1G
B) 4G
C) 3G
D) 2G
E) 5G

Cevap : A) 1G

7. Aşağıdakilerden hangisi bilgi hiyerarşisi piramitinde en üstte yer alır?

A) Bilgi
B) Bilgelik
C) Veri
D) İçgörü
E) Enformasyon

Cevap : B) Bilgelik

8. Aşağıdakilerden hangisi sunum yapacakların dikkat etmesi gereken durumlardan biri değildir?

A) Sunumlarda önemli noktaların somut olarak vurgulanması
B) Sunumlarda görsel araçlara yer verilmesi
C) Sunum süresinin çok uzun olmaması
D) Çok uzun cümlelerin kullanılmaması
E) Sunumlarda uzun cümlelere yer verilmesi

Cevap : E) Sunumlarda uzun cümlelere yer verilmesi

9. Aşağıdaki kavramlardan hangisi bilgi hiyerarşinde gösterilmemekle birlikte bilgi ile bilgelik arasındaki geçiş sürecinde kullanılmaktadır?

A) Bilgi
B) Veri
C) Kavrama
D) Enformasyon
E) Malumat

Cevap : C) Kavrama

10. Donanımın kendisinden beklenen işlevleri yerine getirebilmesi için kullandığı ROM tipi belleklerde saklanan yazılımlar aşağıdakilerden hangisidir?

A) Aygıt sürücüleri
B) BIOS
C) EUFI
D) İşletim Sistemi
E) Firmware

Cevap : E) Firmware

11. Aşağıdakilerden hangisi yazılım geliştiricilerin kodlama süreçlerini hızlandırmada kullandıkları yazılımlardır?

A) Geliştirme Yazılımları
B) İşletim Sistemi
C) Donanım Yazılımları
D) Yardımcı Yazılımlar
E) Aygıt Sürücüleri

Cevap : A) Geliştirme Yazılımları

12. Kelime işlemcilerde imlecin sağındaki karakterleri silmek için hangi klavye tuşu kullanılmaktadır?

A) Delete
B) Shift
C) Backspace
D) Alt
E) Caps lock

Cevap : A) Delete

13. Aşağıdaki kavramlardan hangisi kısaca “işlenmiş veri” olarak tanımlanabilir?

A) Bilgi
B) Enformasyon
C) Bilgelik
D) Kavrama
E) İçgörü

Cevap : B) Enformasyon

14. Hesap tabloları bir çok işlemin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Aşağıdakilerden hangisi için hesap tablolarının kullanımı gerekmez?

A) Toplama/çıkartma işlemi gibi cebirsel hesaplamalar
B) Grafik çizmek
C) Tanımsal istatistiklerin hesaplanması
D) Web sayfası tasarımı
E) Frekans tablolarının düzenlenmesi

Cevap : D) Web sayfası tasarımı

15. Aşağıdaki bellek tiplerinden hangisinde tutulan veriler bilgisayar kapandığı zaman ya da elektrik kesildiğinde silinir?

A) PROM
B) EPROM
C) RAM
D) ROM
E) EEPROM

Cevap : C) RAM

16. Aşağıdakilerden hangisi ağ türleri arasında yer almaz?

A) Dar Ağ
B) Geniş Ağ
C) Kişisel Ağ
D) Yerel Ağ
E) Metropolit Ağ

Cevap : A) Dar Ağ

17. Aşağıdakilerden hangisi bilgi işleme süreçleri arasında yer almaz?

A) Analiz etme
B) Düzenleme
C) Eleştirme
D) Toplama
E) İşleme

Cevap : C) Eleştirme

18. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ile ağ (network) arasında iletişim kurulmasını sağlayan iletişim birimidir?

A) SATA
B) Modem
C) MAC Adresi
D) Ağ arabirim kartı
E) Fax Modem

Cevap : B) Modem

19. Aşağıdakilerden hangisi verinin mantıksal organazasyonunda kullanılan kavramlardan biri değildir?

A) Dosya
B) Alan
C) Karakter
D) Sayı
E) Kayıt

Cevap : D) Sayı

20. Aşağıdakilerden hangisi ağ topolojileri arasında yer almaz?

A) Halka ağ topolojisi
B) Doğrusal ağ topolojisi
C) Yıldız ağ topolojisi
D) Eğrisel ağ topolojisi
E) Ağaç ağ topolojisi

Cevap : D) Eğrisel ağ topolojisi

Bilgi Teknolojileri

Auzef E-Ticaret ve Pazarlama-min Açık Lise Telegram Grubu

Bilgi Teknolojileri 2022-2023 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!