auzefBilgisayar ProgramcılığıOfis UygulamalarıWeb Tasarım Ve Kodlama

Ofis Uygulamaları 2022-2023 Vize Soruları

#1. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri istenilen metinlere kolaylıkla ygulayabilmek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

Cevap : D) biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek

#2. Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu bir kelime işlemci uygulamasıdır?

Cevap : D) Abiword

#3. Word uygulamasında resimdeki aletin görevi nedir?

Cevap : C) sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir

#4. Powerpoint'te sunum tasarımının oluşturduğu alanın adı nedir?

Cevap : C) Slayt

#5. PowerPoint uygulamasında yapıştırma seçenekleri penceresinde Aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Cevap : E) html resim yapıştır

#6. Tabloda imleci bir sonraki sütuna taşımak için aşağıda verilen tuşlardan hangisi kullanılabilir?

Cevap : E) tab

#7. Word uygulamasında eklenen bir resim ile ilgili gelişmiş düzen penceresinden aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılamaz?

Cevap : C) Metnin kaydırma stilini belirleme

#8. Kelime işlemci uygulamasında kelimelerin altının kırmızı dalga ile çizili olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Metni yanlış yazılmış olması

#9. Word uygulamasında tasarım sekmesinden aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

Cevap : D) yazı tiplerini değiştirme

#10. Aşağıdakilerden hangisi power pointe doğrudan eklenebilen zenginleştirme öğelerinden biri değildir?

Cevap : E) Web 2.0 uygulaması

#11. Word uygulamasında bir metni kesmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D) Ctrl X

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ofis Uygulamaları 2022-2023 Vize Soruları

1. Belgede sürekli kullanılması düşünülen biçimsel özellikleri istenilen metinlere kolaylıkla ygulayabilmek için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

A) metni kopyalamak
B) düzen menüsünden biçimlendirmeyi hafızaya almak
C) biçimlendirmeyi temizle butonunu kullanmak
D) biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek
E) font grubundaki araçları kullanmak

Cevap : D) biçimsel özellikleri yeni bir stil olarak kaydetmek

2. Tabloda imleci bir sonraki sütuna taşımak için aşağıda verilen tuşlardan hangisi kullanılabilir?

A) alt+end
B) shift+tab
C) Ctrl+tab
D) alt+home
E) tab

Cevap : E) tab

3. Ofis Uygulamaları 2022-2023 Vize Soruları 3. SORU
Word uygulamasında resimdeki aletin görevi nedir?

A) bir sayfanın bittiği ve sonraki sayfanın başladığı noktayı işaretler
B) bir sayfanın başladığı ve bir sonraki sütunun bittiği noktayı işaretler
C) sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir
D) bölüm sonu ekleyerek bir sonraki bölümü aynı sayfada başlatır
E) bölüm sonu ekleyerek bir sonraki bölümü yeni bir sayfa da başlatır

Cevap : C) sütun sonunu izleyen metnin bir sonraki sütunda başlayacağını gösterir

4. Aşağıdakilerden hangisi açık kaynak kodlu Bir Kelime işlemci uygulamasıdır?

A) Google docs
B) apple work pages
C) Dropbox paper
D) Abiword
E) Microsoft Word

Cevap : D) Abiword

5. Word uygulamasında bir metni kesmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ctrl+k
B) Ctrl+v
C) Ctrl+y
D) Ctrl+X
E) Ctrl+u.

Cevap : D) Ctrl+X

6. Powerpoint’te sunum tasarımının oluşturduğu alanın adı nedir?

A) notlar sayfası
B) Tablo
C) Slayt
D) Çalışma kitabı
E) sayfa

Cevap : C) Slayt

7. Word uygulamasında eklenen bir resim ile ilgili gelişmiş düzen penceresinden aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılamaz?

A) Resmin sayfadaki mutlak konumunu belirleme
B) Resmin metinden uzaklığını belirleme
C) Metnin kaydırma stilini belirleme
D) Resmi kırpma
E) Resmi döndürme

Cevap : C) Metnin kaydırma stilini belirleme

8. Kelime işlemci uygulamasında kelimelerin altının kırmızı dalga ile çizili olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) metnin seçilip Ctrl k kısayol tuşuna basılmış olması
B) metnin birleşik kelime olması
C) metnin sözle yeni eklenmiş olması
D) metnin tamamının büyük harfle yazılmış olması
E) Metni yanlış yazılmış olması

Cevap : E) Metni yanlış yazılmış olması

9. PowerPoint uygulamasında yapıştırma seçenekleri penceresinde Aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

A) kaynak biçimlendirmesini koru
B) yalnızca metni koru
C) özel yapıştır
D) hedef temayı kullan
E) html resim yapıştır

Cevap : E) html resim yapıştır

10. Word uygulamasında tasarım sekmesinden aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

A) sayfa kenarlıkları ekle
B) kapak sayfası ekleme
C) sayfa rengini değiştirme
D) yazı tiplerini değiştirme
E) filigran ekleme

Cevap : D) yazı tiplerini değiştirme

11. Aşağıdakilerden hangisi power pointe doğrudan eklenebilen zenginleştirme öğelerinden biri değildir?

A) Denklem
B) Video
C) Tarih ve saat
D) Makro içerebilen Microsoft
E) Web 2.0 uygulaması

Cevap : E) Web 2.0 uygulaması

Ofis Uygulamaları

Ofis Uygulamaları 2022-2023 Vize Soruları

Ofis Uygulamaları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!