Taşımacılık Yönetimi 2

Vize Final
2021 Vize Soruları 2021 Final Soruları
Taşımacılık Yönetimi 2

Taşımacılık Yönetimi 2 Auzef Ders Kitabı

 

Taşımacılık Yönetimi-2 2021 Vize

1. Operasyon süreci planlanırken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmez?

Cevap : Müşteri banka kredi detayları

2. Aşağıdakilerden hangisi ürünlerin depolarda görüldüğü işlem tiplerinden değildir?

Cevap : Ürünleri satmak

3. …. Konsolide halde bir arada tutan yerden yüksek ahşap, plastik veya kauçuk platformlara palet denir standart olarak üretilen ve yaygın olan Euro paletin ölçüleri nelerdir?

Cevap : 80×120

4. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan doğruya “Dağıtım” ile ilgili başlıca özel ve resmi kurum ve / veya tesisler arasında yer almaz?

Cevap : inşaatı devam eden depolar

5. Depo, dağıtım merkezi ile fiili olarak tedarik zinciri içerisinde akış sağlanacak olan araç, gereç, ekipman gibi gereksinimlerin elde edilmesi için katlanılması gereken maliyetlere ne ad verilmektedir?

Cevap : Yatırım maliyetleri

6. 40’DC konteyner bağlama aparatlarıyla birlikte kaç adet Euro Palet taşıma kapasitesine sahiptir?

Cevap : 22-23

7. Tüm masrafların ve risklerin alıcıya ait olduğu teslim şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : EXW

8. İlk Kez 1959 yılında Dandzig ve Ramsertarafıdan tamamlanan optimizasyon problemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Araç Rotalama problemi

9. Transfer maliyetlerini ara noktalarda minimize eden kuruluş yerlerine ne ad verilmektedir?

Cevap : Ara kuruluş Yerleri

8. Gemi, treyler ve konteyner üzerine yüklenmiş eşyaların taşıma esnasında meydana gelebilecek sorunlara karşı korunması için önlem alma işlemine ne denir?

Cevap : Spanzet

9. Yükün varış limanına ulaşmasının ardından navlun ücretinin alıcıdan peşin olarak tahsil edilmesi ile konşimentonun alıcıya teslim edildiği ödeme şekli aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Freight Collect

10. Aşağıdakilerden hangisi kantitatif yöntemler arasında yer almaz?

Cevap : Basit ortalamalar yöntemi

11. Aşağıdakilerden hangisi Raf sistemleri seçilirken dikkat edilmesi gereken faktörler arasında sayılmaz?

Cevap : Personel Sayısı

12. Rota ve teslimat programlamalarını bilgisayar yazılımları ile etkinleştiren ve bir dönem ülkemizde de faaliyet gösteren firma aşağıdakilerden hangisidir?
15.

Cevap : Baskin-Robbins

13. Üretim süreçleri öncesinde, üretim birimleri tarafından yapılması gerekmeyen, aynı zamanda katma değer üretmeyen faaliyetlerin depo sahalarında depo personeli tarafından gerçekleştirildiği bir depo türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Üretimi destekleme depoları

14. Müşterilerin acil ihtiyaçlarına en hızlı seviyede cevap verebilmek amacıyla kurulan, merkezi depolara göre daha az stok miktarının tutulduğu ara depolara ne ad verilmektedir?

Cevap : Tali depolar

15. Aşağıdakilerden hangisi depo yeri seçiminde hangi yöntemin kullanılacağının belirlendiği ölçütler arasında yer almaz?

Cevap : Personel isteklerine göre

16. Depoya ilk gelen ürünün en son depodan ayrıldığı prensibine dayanan bir raf sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Derinlemesine itmeli raf sistemi

17. Aşağıdakilerden hangisi dinamik programlama yönetimine ait örneklerden birisidir?

Cevap : Posta arabası problemi

18. Ürünlere gelen taleplerin belirlenmesinin yanı sıra ürünler arasında bir sınıflandırma olanağı da sağlayan kantitatif yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : ABC Analizi

19. Gezgin satıcı problemi hakkında matematiksel programlama gösterimi ve çözüm önerisi sunan matematikçi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : George Deantzig

20. Navlun fiyatları belirlenir iken aşağıdakilerden hangisi doğrudan dikkat edilecek unsurlar arasında yer almaz?

Cevap : Fabrika personeli

21. Aşağıdakilerden hangisi ürünlerin depolarda gördüğü işlem tiplerinden değildir?

Cevap : Ürünleri satmak

22. Aşağıdakilerden hangisi kantitatif yöntemler arasında yer almaz?

Cevap : Sabit marjinal yönetimi

23. Üzerinde yükleyici, alıcı, ürün bilgisi, çıkış-varış yerleri ve tüm bilgilerin yer aldığı kıymetli evrak niteliği taşıyan taşıma senedi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Konşimento

24. ABC analizi taleplerin değerlendirilmesinde genel olarak C grubu aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Cevap : Sayısal olarak fazla fakat katma değer olarak düşük seviyede olan ürünler

25. Aşağıda resmi gösterilen depo aracının adı nedir?

Cevap : Transpalet

26. Belirli bir dönemde gerçekleşen toplam işletim maliyetleri aynı dönemde işlem gören ürün miktarına bölünerekbirim başına düşen …………………… hesaplanmaktadır?

Cevap : Envanter işletim maliyeti

27. Aşağıdakilerden Hangisi çoklu depo yeri seçiminde kullanılan yöntemler arasında yer almaz?

Cevap : Grafik yönetimi

28. Doğrudan Mal sahipleri ile kanuni mümessilleri veya vekilleri tarafından düzenlenerek çıkış gümrük idaresine sunulan ve ürün, taşıma ve çıkış-varış noktaları…. aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : İhracat gümrük beyannamesi

29. Aşağıdakilerden hangisi çağdaş depo yönetimi hedefleri arasında yer almaz?

Cevap : Ürün stoklama ve fiyat belirleme

30. Aşağıdakilerden hangisi kiralık depolarının yerini seçiminde dikkate alınan faktörler arasında yer almaz?

Cevap : Firma kurucusu veya ortaklarının yaşam yerlerine yakın olup olmadığı

31. Aşağıdakilerden hangisi tasarlanmış etkin bir araç rotalama yöntemi değildir?

Cevap : Her noktaya farklı araç ve zamanlama ile gidilmesi

32. Aşağıdakilerden hangisi envanter işletim maliyetlerinin hesaplanmasında kullanılan maliyet formülüdür?

Cevap : Depo sayısı X Envanter işletim Maliyeti / Aylık faaliyet süresi x Günlük operasyon hacmi

33. Aşağıdakilerden hangisi araç rotalama prensipleri arasında yer almaz?

Cevap : Dağıtmanın ve tedariklerin zamanları tekrardan kararlaştırılarak her dağıtım ve tedarik ayrı zamanlarda yapılmasıdır.

34. Sayısal talep analiz yöntemleri olarak bilinen talep analiz yöntemi hangisidir?

Cevap : Kantitatif yöntemler

35. Aşağıdakilerden hangisinde geriye doğru algoritma ’da uygulanacak formül doğru olarak verilmiştir?

Cevap : ft*(s)=mix[ft(s,x)+[f*t+1(x)

36. Aşağıdakilerden hangisi envanter yönetimine ait döngüsel süreçler arasında yer almaz?

Cevap : malların fiyatlandırılması

37. İki nokta arasındaki en kısa yolun belirlenmesi durumunda aşağıdaki yönetimlerden hangisinden yararlanılır?

Cevap : dinamik programlama yönetimi

38. Aşağıdakilerden hangisi kiralık depoların yer seçiminde dikkate alınan faktörler arasında yer almaz?

Cevap :firma kurucusu veya ortaklarının yaşam yerlerine yakın olup olmadığı

 

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi
Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Telegram
%d blogcu bunu beğendi: