Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Online-7

1- Yaşlı hizmetleri ile ilgili kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2- Türkiye’de yaşlı sayılmak için gerekli olan yaş sınırı aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) 60

3- Aşağıdakilerden hangisi yaşlanma aşamalarından değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Ölüm

4- Yaşlı çevresine ya da topluma uyumu aksıyorsa sosyal uyumun sağlanması amacıyla hangi sosyal hizmet metodu uygulanır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) Sosyal rehabilitasyon programı

5- Yaşlıların rol kaybı, yakın akraba kaybı ve kendi kendine yetememen kaynaklanan kayıplar noktasında sosyal hizmet uzmanını hangi danışmanlığına ihtiyaç duyar?

Please select 2 correct answers

Correct! Wrong!

Cevap: c) Yas danışmanlığı

6- Huzurevine kabulde aranan yaş sınırı kaçtır?

Correct! Wrong!

Cevap: b) 60

7- Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kaç adet Özel Yaşlı Hizmet Merkezi bulunmaktadır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) 15

8- Aşağıdakilerden hangisi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine kabul koşullarından değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: e) Ekonomik sıkıntıda olmamak

9- Aşağıdakilerden hangisi Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşlardan değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) Belediyeler

10- Özel Huzurevi hizmeti veren kuruluşların sayısı kaçtır?

Correct! Wrong!

Cevap: a) 176

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.