Yargı Örgütü ve Tebligat 2019 Vize Soruları Online

1 - Aşağıdakilerden hangisi Sayıştay'ın görevlerinden değildir? ( Böyle bir soru vardı ama şıklar farklı olabilir. ) 

Correct! Wrong!

Cevap : E) Siyasi partilerin mali denetimini yapmak

2 -  Aşağıdakilerden hangisi Anayasa mahkemesinin görevlerinden değildir? ( Böyle bir soru vardı ama şıklar farklı olabilir. o yüzden soruyu çoğaltıp 2 tane yaptık)

Correct! Wrong!

Cevap : E) Siyasi partilerin kurulmalarını onaylamak.

3 -  Aşağıdakilerden hangisi Anayasa mahkemesinin görevlerinden değildir? (Böyle bir soru vardı ama şıklar farklı olabilir. o yüzden soruyu çoğaltıp 2 tane yaptık)

Correct! Wrong!

Cevap : E) Kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümleri ilk ve son merci olarak inceleyip karara bağlamak

4 -  Aşağıdakilerden hangisi bir genel mahkeme değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : E) İş Mahkemesi

5 -  Hukuk Davası için istinaf başvuru süresi, hükmün usulüne uygun tebliği veya tefhiminden itibaren ne kadardır?9) Aile Mahkemesi hangi davalara bakmaz?

Correct! Wrong!

Cevap : B) Vesayet

6 -  Uyuşmazlık mahkemelerinin görevi aşağıdakilerden hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Correct! Wrong!

Cevap : D) Adli ve idari yargı mercileri arasındaki görevde uyuşmazlıklarını ve hüküm uyuşmazlıklarını çözmek

7 - Birinci başkan, birinci başkan vekilleri, daire başkanları, üyeler ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekilinden oluşan kurulun adı aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : B) Yargıtay Büyük Genel Kurulu

8 -  Taşınmaz mal mülkiyetine ve sınırlı ayni haklara, tapuya tescil veya şerh edilecek veya tapuda beyanlar hanesinde gösterilecek sair haklara, sınır ve ölçü uyuşmazlıklarına ve kadastroyu ve tapu sicilini ilgilendiren benzeri davalara ve özel kanunlarca kendisine verilen işler görevleri olan mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : C) Kadastro Mahkemeleri

9 -  I. Adli yargı, kapsamı en geniş olan, olağan ve genel yargı koludur. II. Adli yargı, medeni yargı ve cezai yargısı olmak üzere ikiye ayrılır. III. Adli yargı kolu iki derecelidir. Adli yargı koluna ilişkin olarak yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur

Correct! Wrong!

Cevap : B) I-II

10 -  Hukuken birbirine benzeyen nitelik ve özelliklere sahip uyuşmazlıkların aynı yargılama hukuku disiplinine ait ilke ve kurallar çerçevesinde çözüme kavuşturulmasından kaynaklanan kümeleşmeye ne ad verilir?

Correct! Wrong!

Cevap : C) Yargı Kolu

11 -  Genel Bütçeye, il özel idareleri, belediye ve köylere ait vergi, resim ve harçlar ile benzeri mali yükümler ve bunların zam ve cezaları ile tariflere ilişkin davalarda görevli mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : E) Vergi Mahkemeleri

12 -  Aşağıdakilerden hangisi adli yargı ilk derece hukuk mahkemelerinden genel mahkeme niteliğinde olan, dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın mal varlığı haklarına ilişkin davalarla, şahıs varlığına ilişkin davalarda görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadıkça görevli olan mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap : A) Asliye Hukuk Mahkemesi

13 -  Aşağıdakilerden hangisi adli yargı kolu ceza yargısı alanında yer alan ilk derece mahkemelerden biri değildir?

Correct! Wrong!

Cevap : A) Sulh Ceza Mahkemesi

14 -  Aşağıda yer verilen hangi ilk derece hukuk mahkemesine; mahkemece istenen konular hakkında taraflar arasındaki uyuşmazlık nedenlerine ilişkin araştırma ve inceleme yapmak ve sunucunu bildirmek, mahkemenin gerekli gördüğü hallerde duruşmada hazır bulunmak, istenilen konularla ilgili çalışmalar yapmak ve görüş bildirmek, mahkemece verilecek diğer görevleri yapmak üzere Adalet Bakanlığı'nca birer psikolog, pedagog, ve sosyal çalışmacı atanır?

Correct! Wrong!

Cevap : B) Aile Mahkemesi

15 - Kanunlarla belirlenen sorumluların hesap ve işlemlerinin mevzuata uygun olup olmadığının yargılama yoluyla kesin hükme bağlanmasını ve bununla ilgili kanun yollarını içeren Sayıştay tarafından yerine getirilen yargısal bir faaliyete ne ad verilir?

Correct! Wrong!

Cevap : E) Hesap Yargısı

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!