auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi

Erken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi Vize 2021 Deneme Sınavı

Erken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi Vize 2021 Deneme Sınavı

#1. Erken sözcük birleştirmeleri genelde basit yöntemler ile oluşturulur. Aşağıdakilerden hangisi bu yöntemlerden değildir?

#2. Mevcut bir dil sistemi, dünya kültürleri tarafından üretilen aktif diller arasında olması temelidir. İngilizce, Endonezyaca veya Çince öğrenmek için içgüdüsel olarak doğmadık. Eğer bir dil herhangi bir toplumda kullanılmazsa, ölür demektir. Dil insanlar ve ……sayesinde varlığını korur. Cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#3. Ortalama ifade uzunluğunun tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Dil ile beyin arasındaki bağlantılı araştıran ve ikisi arasındaki ilişkiyi inceleyen dilbilimin alt başlığı aşağıdakilerden hangisidir?

#5. İngilizce dilini edindiğini varsaydığımız bir öğrencinin olumsuz yapmak için kullandığı ilk dönemdeki sözcük nelerdir?


#6. Bir çocuk belirli bir şey için bir kelime edindiğinde ve kelimeyi oldukça kısıtlı ve bireysel bir şekilde kullanarak aynı kategorideki diğer nesnelere genişletemediğinde ortaya çıkan bir hata aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi ikinci dil ediniminde sözcük edinimi için doğru değildir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin sözcük bilgisi edinimlerini sınıf dışına taşıyabilecekleri aynı zamanda sınıf içerisinde kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir?

#9. Dil değişimin bazı prensipleri vardır. Aşağıdakilerden hangisinde bu prensipler doğru verilmiştir? I- Genelde bir dilin diğerinden daha baskın olduğu ve diğerinin geri planda kaldığı kabul edilir. II- Değişim genellikle cümle içinde gözlenir. III- İki dilinde dil bilgisi kuralları ihlal edilmez.

#10. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#11. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#12. “İkinci dil, konuşmacının anadil bilgisinden etkilenir. Bu etkiler, perde algısı ve perde çıkması, vurgunun yerleştirilmesi, hece yapısı ve tonu gibi birçok fonolojik özellik ile ilişkili olarak incelenmiştir. İkinci dil konuşma hızı genellikle anadil konuşma hızından daha yavaştır.” Yukarıdaki metne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#13. İkinci dil ediniminde Krashen, İngilizce dili için öğrencilerin genellikle doğru kullandıkları dil bilgisel ekleri bir sıraya koymuştur. Aşağıdakilerden hangisi bu sıradır?

#14. ..……...……. çocukların belirli bir kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmesinin bir yoludur.’ Cümlesinde boşluğa hangi sözcük gelmelidir?

#15. Erken kelime birleştirmeleri genelde basit yöntemler ile oluşturulur. Aşağıdakilerden hangisi bu yöntemlerden değildir?


#16. Bu dönemle beraber çocuk: Ünsüz sesleri söyleyebilir. İki kelime kullanarak, cümleye benzer yapılar oluşturabilir. Nesne isimlerini telafuz edebilir. Bu tanım hangi döneme aittir?

#17. “Sesbilim, diller üzeri bir yaklaşımla tüm dillerde insanların kullandıkları konuşma seslerinin neler olduğu, nasıl oluştuğu, nasıl kümelendiği, değişik bağlamlara ve durumlara göre nasıl değişim gösterdiği, söylenen herhangi bir sözcenin anlamını aktarmada konuşma seslerinin hangi unsurları ve özelliklerinin gerekli olduğuna ilişkin sorulara yanıt arar.” Yukarıdaki metne göre, sesbilim aşağıdaki hangi sorulara yanıt aramaz?

#18. Broca alanı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#19. Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sağ beyinde bulunmaz?

#20. Aşağıdakilerden hangisi eş zamanlı çift dilliği tanımlar?


#21. Hatalı cümle üretmeye sebep olan geçici engellere örnek olarak aşağıdakilerden hangisi yanlış verilmiştir?

#22. Genelde anneler çocuklarıyla konuşurken normalde konuştukları dilden daha farklı yapılar ve kelimeler kullanırlar. Bazı kelimeleri ya da yapıları vurgular, normalden farklı bir tonlama kullanırlar, cümleleri kısa ve daha basittir. Bu konuşmaya ne ad verilir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi normal bir konuşmacıda olması gereken özelliklerden değildir?

#24. Çocuklarda aktif fonem üretimi ne zaman başlar?

#25. Çift dilli çocuğun dili üretmede yetersiz kalmasının sebepleri aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri olabilir? I. aile tarafından dil kullanım sıklığı II. maruz kalmaya başlama yaşı III. maruz kalmanın süresi ve uzunluğu IV. çift dilliği çocuğun dil kullanımına ailenin verdiği tepki çift dilliği etkileyen bazı faktörlerdendir


#26. Yaklaşık kaç yaşında çocuklar iki kelimeli sözcükler oluşturmaya başlar?

#27. Aşağıda verilen tanım hangi kavramı açıklamaktadır? ………..……. genellikle, 2 dil bilen kimseler için kullanılır. İdeal olan, iki dili de eğitimli bir ana dil konuşmacısı kadar iyi bilmektir.

#28. İnsanın ilk olarak dil kavramıyla tanışması hangi döneme denk gelir?

#29. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin sözcük bilgisi edinimlerini sınıf dışına taşıyabilecekleri aynı zamanda sınıf içerisinde kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir?

#30. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi Vize 2021 Deneme Sınavı

Erken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi Vize 2021 Deneme Sınavı

Auzef Çocuk Gelişimi Önlisans Açık Öğretim
telegram çocuk gelişimi

Erken Çocukluk Döneminde Dil Edinimi Vize 2021 Deneme Sınavı

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!