auzefBilgisayar UygulamalarıSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -3

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -3

#1. Hazır formatta çeşitli Temalar ve seçili tema üzerinde renk ve desen değişiklikleri sunan PowerPoint menüsü aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi bir veritabanı sistemi değildir?

#3. “Tablo bilgilerinin Internet ya da intranet üzerinden kullanılmasını sağlayan bir tür web sayfasıdır.” Yukarıda tanımı verilen Access Veri Tabanı Bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Eğer paragraf boşluğunu hatayla silerseniz, paragraf başına boşluk bırakmak için (……..) tuşunu kullanabilirsiniz. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#5. Ölçüm ya da sayım yoluyla elde edilen ve de sayısal bir değer bildiren verilere “……..”, sayısal bir değer bildirmeyen veriler de “……..” veriler olarak adlandırılır. Yukarıdaki boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#6. Aşağıdakilerden hangisi MS PowerPoint “Ekle” sekmesinin “Slaytlar” bölümünde yer alan “Yeni Slayt” kategorisinin sunduğu seçeneklerden birisi değildir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi Access Veri Tabanı Bölümleri arasında yer almaz?

#8. PowerPoint programı ile oluşturulan sunuyu tam ekran görüntülemek için kullanılacak kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

#9. MS PowerPoint çalışma sayfasına yeni bir salyt eklemek için kullanılabilecek kısa yol tuşu aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Bir MS PowerPoint Sunumuna parola verilerek belgenin değiştirilmesi veya okunmasının engellenmesi için izlenmesi gereken yol aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#11. Access 2007 ve sonrası versiyonların dosya uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi veri tabanı sistemlerinin özelliklerinden biri değildir?

#13. “Tablolara bilgi girişini kolaylaştıran ve daha anlaşılır bir ekran görüntüsü ile çalışmayı sağlayan nesnelerdir. Paket programlardaki kullanıcı ara yüzü olarak düşünülebilir.” Yukarıda tanımı verilen Access Veri Tabanı Bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

#14. “……..”, işlenmemiş en küçük enformasyon ya da gerçek parçacığına verilen isimdir. Bir anlamı olan ve kaydedilebilen gerçekler olarak da ifade edilmektedir. Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#15. “Veritabanına resim, ses, film gibi nesnelerin eklenmesi için kullanılır.” Yukarıda tanımı verilen MS Access Veri Tipi aşağıdakilerden hangisidir?

#16. Bilgisayarınızda kayıtlı olan bir sunuyu açmak için izlenmesi gereken komutlar aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi MS Access sayesinde yapabileceğimiz işlemlerden biri değildir?

#18. PowerPoint dosyaları kaydedildiğinde uzantısı “……..” uzantısıyla kaydedilir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#19. Slayt düzenindeki aktif metin kutularına yeni bir metin kutusu eklemek için izlenmesi gereken komutlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#20. Slaytlar, Tablolar, Resimler, Çizimler, Eklentiler, Bağlantılar, Açıklamalar, Metin, Simgeler ve Medya komut gruplarının yer aldığı PowerPoint menüsü aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#21. Daha önceden hazırlanmış olan bir Word belgesi veya Word programının okuyabildiği bir dosyayı yeniden kullanılmak üzere açmak için takip etmemiz gereken adımlar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#22. MS PowerPoint çalışma sayfasına yeni bir salyt eklemek için izlenmesi gereken komutlar aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -3

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -3 telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!