auzefiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -3

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -3

#1. Aşağıdakilerden hangisi On kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri üç milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeleri niteler?

#2. Avrupa’da iş kazaları en sık hangi sayı aralığındaki1-9 işçinin çalıştığı firmalarda meydana gelmektedir?

#3. Uzaktan çalışma sözleşmesi kapsamında evinde çalışan bir işçiye karşı, işverenin aşağıdaki iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerinden hangisini yerine getirmesi zorunlu değildir?

#4.  Aşağıdakilerden hangisi ikiyüzelli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri yüzyirmibeş milyon Türk Lirasını aşmayan işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimleri?

#5. I. İşverenin iş sağlığı ve güvenliğini temin etme yükümlülüğü, işçiyi koruma ve gözetme borcunun bir sonucudur. II. Uzaktan çalışma modellerinde, işçinin/çalışanın sabit bir yerde veya sürekli değişen mekânlarda işini yapması mümkündür. III. İşverenin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin sorumluluğu, yalnızca zararı tazmin etmekle sınırlı değildir. Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?


#6. Aşağıdakilerden hangisi tele çalışmanın türleri arasında yer almaz?

#7. Asli görevinin yanında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda özel olarak görevlendirilmiş uygun donanım ve yeterli eğitime sahip kişilere ……………. denir.

#8. İşveren, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilmesi için çalışanları ve çalışan temsilcilerini aşağıdaki konulardan hangisinde bildirmek zorunda değildir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi ondan az çalışanı bulunanlardan az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin de faydalanmasına karar verebilir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi İş sağlığı ve güvenliği kanunun 20. Maddesi gereğince çalışan temsilcisi bulundurma yükümlülüğüne ilişkin doğru bir ifadedir?


#11. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalara katılma, çalışmaları izleme, tedbir alınmasını isteme, tekliflerde bulunma ve benzeri konularda çalışanları temsil etme yetkisine sahip olan kişilere ………………… denir.

#12. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde küçük ve orta boy işletmelere yönelik uygulanmakta olan destek politikaları arasında yer almamaktadır?

#13. Aşağıdakilerden hangisi KOBİ’lere yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği konulardaki destek uygulamaları Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili müdürlüğüdür?

#14. Dış ortamda meydana gelen değişikliklere karşılık, organizmanın iç ortamını belirli sınırlar içinde sabit tutan düzenleyici mekanizmaya ne ad verilir?

#15. Türkiye’de küçük ve orta boy işletmelerinin gelişiminde ve ekonomik aktör olarak gelişiminde temel uygulayıcısı aşağıdakilerden hangisidir?


#16. Avrupa Birliği üyesi ülkeler açısından da vazgeçilmez olarak addedilen küçük ve orta işletmelere yönelik oluşturulan ajans aşağıdakilerden hangisidir?

#17. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik ve Tebliği aşağıdaki hangi konuna göre düzenlenmiştir?

#18. Hareket halindeki araçlarda işverenin iş sağlığı ve güvenliğini sağlama yükümlülüğü aşağıdakilerden hangisi kapsamında düzenlenmiştir?

#19. I. Uzaktan çalışma, 4857 sayılı İş Kanunu’nda 06.05.2016 tarihli 6715 sayılı Kanun ile yapılan değişiklik sonucunda yasal düzenlemeye kavuşmuştur. II. Uzaktan çalışmanın İş Kanunu kapsamında düzenlenmesindeki temel etken, geleneksel yöntemle evde çalışan işçilerin bu yöndeki talepleridir. III. Uzaktan çalışmaya dayalı iş sözleşmesinin temel unsurları, iş sözleşmesi olması itibarıyla; iş, ücret ve bağımlılıktır. Uzaktan çalışma ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

#20. İşverenlerin İş sağlığı ve güvenliği kanunun 16. Maddesi gereği çalışanların bilgilendirmesi konusunda belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda uygulanacak idari para cezasına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı -2 Vize 2021 Deneme -3

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Vize 2021 Deneme -3

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!