auzefÇocuk GelişimiÇocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2021 Vize Deneme Sınavı-2

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2021 Vize Deneme Sınavı -2

#1. Schmitt'in sözcük öğrenme stratejileri konusunda yaptığı çalışmada öne çıkardığı iki önemli strateji aşağıdakilerden hangileridir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi dinleme ve işitme arasındaki farklılıklardan biri değildir.

#3. İnsanın söz varlığını geliştirmek için sarf ettiği çaba ............ arz eder. Boşluğa uygun gelen ifade hangisidir.

#4. Söz varlığı ilgili söylenenlerden hangisi yanlıştır.

#5. Aşağıdakilerden hangisi dinleme sırasında yapılabilecek etkinliklerden biri değildir?


#6. Aşağıdakilerden hangileri dinleme etkinliğinin aşamalarıdır?

#7. Bir dilin söz varlığında aşağıdakilerden hangisi yer alır?

#8. Dinleme becerisi ile ilgili söylenenlerden hangisi yanlıştır.

#9. Okul öncesi eğitimi ile ilgili söylenenlerden hangisi yanlıştır.

#10. Öğrenicilere göre bir strateji geliştirirken aşağıdaki hususlardan umumiyetle hangilerine dikkat etmek gerekir? I. Hedef kitlenin özelliklerini göz önünde bulundurmak II. Hem kaynak dilde hem de hedef dilde söz varlığınız genişletmek III. Sık kullanılan söz varlığı unsurlarına öncelik vermek IV. Sağlıklı ve tam bir iletişimin gerçekleştirilmesini sağlamak


#11. "Söz varlığı, bir dilde var olan veya bir kişinin, bir topluluğun kullandığı, ayrıca bir eserde bulunan sözcüklerin bütünü biçiminde tanımlanabilir. Türkçenin söz varlığı, ilkokul öğrencisinin söz varlığı, halkın söz varlığı, bir romanın söz varlığı gibi" cümlesiyle anlatılmak istenen nedir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metnine göre "ara düzey kullanıcı" dil seviyesine karşılık gelmektedir?

#13. Dinleme sürecinde ........., ............... ve ................ teknikleri olmak üzere üç aşamadan bahsedilir. bahsetmektedir. Boşluğa uygun gelen terimler aşağıdakilerden hangileridir.

#14. Aşağıdakilerden hangisi Yabancılara Türkçe öğretimi dinleme etkinliklerinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri değildir?

#15. "Sohbet ve tartışma gibi eylemlerde soru sormayı, cevap vermeyi içeren karşılıklı konuşmaya dayanan dinleme türüdür" tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?


#16. Aşağıdakilerden hangileri dinleme sonrasında kullanılacak tekniklerdendir. I. Konuşmada verilen bilgileri değerlendirme, II. Sunu biçimi ve içeriği değerlendirme, III. Nedenleri, kaynağını ve bakış açılarını değerlendirme, IV. Sözel ve sözel olmayan ipuçlarını değerlendirme, V. Öğrenicilerin dinleme becerisini ve stratejilerini değerlendirilme,

#17. Özetleme, yorumlama, değerlendirme ve soru-cevaplar dinleme etkinliklerinin hangi aşamasında gerçekleşir.

#18. Erken çocukluk gelişimine uygun olarak planlama aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir.

#19. Çocukların beyni olgunlaşıp, bilişsel mekanizmalar öğrenme evresine hazır oluncaya kadar temas ettikleri dilleri ana dili edinimi sürecine benzer bir süreçle, ........ ve ........ olarak edinme yetisine sahiptirler. Boşluğa uygun gelen terimler aşağıdakilerden hangileridir?

#20. Dinleme etkinlikleri yabancılara Türkçe öğretiminde öğrencilere doğru .......... ve ........... becerisi kazandırmada yardımcı olmaktadır. Boşluklara uygun gelen ifadeler hangileridir.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2021 Vize Deneme Sınavı-2

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2021 Vize Deneme Sınavı -2

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Çocuklukta Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi 2021 Vize Deneme Sınavı -1

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!