auzefÇocuk GelişimiOkul Öncesi Eğitim Programları

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-1

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-1

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde MEB (1994) Kreş Programı’nın uygulanmasında dikkat edilecek hususlardan biri yer almaz?

NOT: Programın uygulanmasında dikkat edilecek hususlar şunlardır:
– Çocuk ile doğru iletişim kurma,
– Çevre düzenlenmesi,
– Sağlık, güvenlik ve beslenme,
– Duyu eğitimi,
– Beden gelişimi (bebek jimnastiği)
– Tuvalet ve temizlik eğitimi
– Anne-baba eğitimi

#2. MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı'ndaki “Dili iletişim amacıyla kullanır.” kazanımı hangi dil becerisi ile ilgilidir?

#3. Aşağıda MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda yer alan kazanımlardan bazıları sıralanmıştır. 1. Denge hareketleri yapar. (motor) 2. Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. (dil) 3. Kendisine ait özellikleri tanıtır. (sosyal) 4. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. (sosyal) 5. Görsel materyalleri okur. (dil) 6. Mekanda konumla ilgili yönergeleri uygular. (bilişsel) 7. Başkalarıyla sorunlarını çözer. (sosyal) Yukarda yer alan kazanımlar ile ait oldukları gelişim alanları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru bir şekilde eşleştirilmiştir?

#4. Kısa adı EBADER ve OBADER olan aile destek eğitim rehberleri ilk defa hangi programda öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur?

#5. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim programlarında hem yöntem hem de etkinlik türüdür?


#6. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı'na (36-72 ay) göre değerlendirme üç boyutlu şekilde gerçekleştirilir. Aşağıdakilerden hangisinde değerlendirmenin üç boyutu doğru şekilde verilmiştir?

#7. “Çocuğun etkinliklere aktif katılması, eğitim ortamlarında yapacağı etkinlikleri ve oynayacağı materyalleri seçmesi için özgürlük tanınması gerekir.” Cümlesi programın hangi özelliğinin tanımıdır?

#8. Aşağıdaki okul öncesi eğitim programlarından hangisinde hedeflere hangi konularla ulaşılabileceğini gösteren belirtke tablosuna yer verilmiştir?

#9. Ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin/araçlarının çeşitli avantaj ve dezavantajları bulunur. Buna göre aşağıdakilerden hangisi düzenlenmesi, depolanması ve erişilmesi bakımından dezavantajlı bir yönteme/araca örnek gösterilebilir?

#10. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’nda (36-72 ay) kullanılan “Gelişim Raporu” ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#11. Aşağıda 48-60 aylık çocukların bazı gelişim özellikleri sıralanmıştır. 1. İnsan resmini altı ögeyi içerecek şekilde çizer. 2. 4-10 parçalı yapbozu tamamlar. 3. 1-5 nesneyi ortak özellerine göre gruplar. 4. Nesnelerin işlevlerini sorar. 5. Başladığı işi sürdürme çabası gösterir. 6. Adını-soyasını ve yaşını söyler. 7. Dairesel çizgide yürür. Yukarıda sıralanan gelişim özelliklerinden kaçı bilişsel gelişim alanına aittir?

NOT: 48-60 Aylık Çocukların bilişsel gelişim alanına ait özellikler:
*İnsan resmini 6 ögeyi içerecek şekilde çizer.
*4-10 parçalı yapbozu tamamlar.
*1-5 nesneyi ortak özelliklerine göre gruplar.

#12. Aşağıdaki okul öncesi eğitim programlarından hangisinde ilk defa aile katılımına geniş yer verilmiştir?

#13. Okul Öncesi Öğrenme Ortamı Değerlendirme Ölçeği-Yeni Versiyonu hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

NOT: Bu ölçek doğrultusunda yapılan program değerlendirmelerinde yedi parametreye bakılmaktadır. Bunlar:
(1) sınıf ortamı ve mobilyalar,
(2) kişisel bakım rutinleri
(3) dil ve akıl yürütme,
(4) etkinlikler,
(5) etkileşim,
(6) program yapısı,
(7) aileler ve personel

#14. Aşağıdakilerden hangisinde Türk Millî Eğitimi'nin amaçları doğru ifade edilmiştir?

#15. MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda en az hangi gelişim alanına ait kazanım yer almaktadır?

NOT: MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda bilişsel gelişim alanından 21, dil gelişimi alanından 12, sosyal ve duygusal gelişim alanından 17, motor gelişim alanından 5, öz bakım becerileri ile ilgili ise 8 kazanım yer almaktadır.


#16. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı'na (36-72 ay) göre kazanım ve göstergeler, kavramlar, alan gezileri, aile katılımı, materyaller ve uyarlama gibi özellikler değerlendirmenin hangi boyutunda ele alınmaktadır?

#17. Amacı çocukların okuma-yazma etkinliklerine, kitaplara yönelik olumlu tutumlar geliştirmelerini sağlamak olan öğrenme merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Grup oyunlarına katılır. Sıraya girer. Duygularını ifade eder. Yukarıda sıralanan 36-48 aylık çocukların gelişim özellikleri hangi gelişim alanına aittir?

#19. Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları hangi etkinlikleri kapsamaz?

#20. Eğitimde ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin tarihçesi göz önünde bulundurulduğunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#21. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim sürecinde gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin amaçlarından biri değildir?

#22. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’na (36-72 ay) göre öğretmenin değerlendirilmesi öncelikle öz değerlendirme yoluyla gerçekleştirilir. Aşağıdakilerden hangisi öz değerlendirmenin avantajlarından biri değildir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi öğretmenin Türkçe ve erken okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarında yapması gereken hususlardan biridir?

#24. “Öğretmen bir sözcük söyler, çocuklardan aynı sesle başlayan başka bir sözcük söylemesini ister.” oyunu ile ilişkili olan dil alanı kazanımı aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-1

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!