auzefÇocuk GelişimiOkul Öncesi Eğitim Programları

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-2

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-2

#1. “MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programında çocukların gelişimsel düzeyine ışık tutması için programda yer alan gelişim özellikleri ..., ..., ... aylık dönemlere ayrılarak ele alınmıştır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#2.  “....... , çocukların serbest oyun ihtiyacını karşılamak için düzenlenmiş alanlar olup o günkü eğitim akışı içerisinde yer alan etkinliklerin kazanımları ve göstergelerine uygun materyalleri içerisinde barındırmaktadır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi Türkçe etkinliklerinin amaçlarından biri değildir?

#4. “Dili iletişim amacıyla kullanır.” kazanımı hangi dil bileşenine ve hangi dil beceriye ortak olarak hizmet eder?

#5. Aşağıdaki okul öncesi eğitim programlarından hangisinde uyarlamalara yer verilmiştir?


#6. “Sözcük dağarcığını geliştirir.” kazanımının en çok ilişkili olduğu dil bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

#7. MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda yer alan “Nesnelerle örüntü oluşturur.” kazanımı hangi gelişim alanına aittir?

#8. Aşağıdaki çalışmalardan hangisi okuma-yazmaya hazırlık becerilerinin kapsamına girmez?

#9. Aşağıdakilerden hangisi 0-36 Aylık Çocuklar İçin Eğitim Programı’nda yer alan gelişim alanlarından biri değildir?

#10. Elverişsiz şartlar altında yaşayan çocukların dil ve erken okuryazarlık becerilerinde düşük puan almalarının nedeni nedir?


#11. “...... bir program kazanım ve göstergelerin süreç boyunca, ihtiyaç duyulduğu durumlarda farklı etkinlikler aracılığıyla tekrar tekrar ele alınmasını gerektirir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi Türkçe etkinlikleri kapsamında değildir?

NOT: Türkçe etkinliğinde; tekerleme söyleme, parmak oyunu oynama, şiir okuma, bilmece sorma, sohbet etme, resimli kitap okuma, etkileşimli ve paylaşımlı okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, dramatizasyon (canlandırma), öykü tamamlama, başka öykü oluşturma, öyküyü tekrar anlatma, bir öyküyü resimlendirme ve resimlerden yeni bir öykü oluşturma gibi etkinlikler yapılır.

#13. Çocukların değerlendirilmesinde aşağıdakilerden hangisine öncelik verilmelidir?

NOT: Çocukların değerlendirilmesi açısından en etkili yöntem gözlemdir. Çocuklar kendi çalışmalarını yapıp okulda vakit geçirirken onları gözlemlemek, değerlendirmeye ışık tutar. Bu nedenle, okul öncesi eğitim programlarında gözlem en yaygın şekilde kullanılan yöntemlerdendir.

#14. Okul öncesi eğitim programlarında planlama sürecine ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#15. MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programındaki “Sesleri ayırt eder.” Kazanımı hangi dil bileşenine aittir?


#16. MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda yer alan “Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar.” kazanımı hangi gelişim alanına aittir?

#17. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’na (36-72 ay) göre eğitim öğretim döneminin başından itibaren her çocuğa özel olarak Gelişim Dosyası (portfolyo) oluşturulur. Gelişim Dosyası (portfolyo) ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

NOT: Gelişim Dosyası içinde biriktirilen bu belge ve çalışmalar Gelişim Dosyası Paylaşım Günü’nde okula davet edilen ailelerle de paylaşılır. Bu paylaşım gününde her çocuk kendi ailesine dosyasındaki çalışmalarını sunar.

#18. Kütüphane gezisi sonrasında öğretmenin sorduğu “Bugün kütüphanede neler gördük?” sorusu ne tür bir değerlendirme sorusudur?

NOT: Betimleyici sorular: Değerlendirmenin ilk soruları betimleyici sorulardır, etkinliğin genel olarak hatırlanması ve gözden geçirilmesini hedefler. “Okuduğumuz hikâyede kimler vardı?”, “Bugün müzede neler gördük?”, “Deneyde hangi materyalleri kullandık?”, “Dramada hangi rolü sen oynadın?” gibi sorular betimleyici sorulara örnektir.

#19. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitimin ilkelerinden biridir?

#20. Çevresindeki yazıları gösterir. Yazılı materyallerde noktalama işaretlerini gösterir. Yazının yönünü gösterir. Yukarıda MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı’nda yer alan bir kazanıma ait göstergelerden bazıları sıralanmıştır. Buna göre aşağıdaki seçeneklerden hangisinde bu göstergelerin ait olduğu kazanım yer almaktadır?


#21. “Güncellenen MEB (2013) Okul Öncesi Eğitim Programı gelişimsel bir program olup çocuğun tüm gelişim alanları ile ....... desteklemesini temel almaktadır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#22. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’nda (36-72 ay) yer alan “Günü Değerlendirme Zamanı”, değerlendirmenin öncelikle hangi boyutuyla ilgilidir?

#23. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitimin amaçlarından biri değildir?

NOT: Okul öncesi eğitiminin amaç ve görevleri, millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak;
1.Çocukların beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak,
2.Onları ilkokula hazırlamak,
3.Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak,
4.Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır

#24. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’na (36-72 ay) göre etkinliklerin değerlendirilmesi amacıyla öğretmenler farklı türde sorular sorabilir. Aşağıdakilerden hangisi bu tür sorulardan biri değildir?

NOT: Etkinliğin değerlendirilmesi amacıyla, öğretmen çocuklara betimleyici, duyuşsal, kazanıma yönelik ve yaşamla ilişkilendirme olmak üzere dört farklı türde soru sorabilir.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Okul Öncesi Eğitim Programları-2 2021 Vize Deneme-2

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!