auzefÇalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

#1. Aşağıdakilerden hangisi kapalı alanlarda çalışmalarda gerekli iş sağlığı güvenliği önlemlerinden değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli yerlerin sınıflandırılmasında bulunan Bölge 0’I tanımlar?

#3. Nezaretçiler tarafından güvenlik denetimleri ocaklarda ne kadar sıklıkla yapılır?

#4. Yer altı ve Yer üstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre işveren meydana gelen iş kazasını ilgili bölge müdürlüğüne kaç iş günü içinde bildirmelidir?

#5. Ocaklarda çalışan işçilerin,10 kişiden az olmamak üzere en az yüzde kaçı kurtarma eğitimi almalıdır?


#6. Aşağıdakilerden hangisi kaynak iş yerlerinde kullanılan koruyucu giysi ve teçhizatlar ile ilgili doğru değildir?

#7. Havalandırma esas itibariyle hangi yönde yapılır?

#8. Aşağıdakilerden hangisi karbonmonoksit zehirlenmesi için doğru değildir?

#9. I. El aletleri, kol gücüyle veya herhangi bir başka enerji kaynağı yardımı ile çalıştırılabilirler. II. El aletleri, çeşitli maddeleri sıkıştırmak, karıştırmak, kesmek, düzeltmek, asmak, zımbalamak, delmek, ısıtmak, çevirmek, sürmek, şekil vermek veya işaretlemek için kullanılır. III. El aletleri keskin kenarlı, sivri uçlu, kare şeklinde, kıskaç ağızlı ve olağandışı sadece soğuk olabilir. IV. El aletlerinin yardımıyla ve kendine özgü şekilleriyle, istenen işi yapabilmek için gerekli olan kuvvet veya güç bir araya getirilebilir. V. El aletleri, kullananlar ve hatta orada bulunan, yapılan işle ilgisi olmayan başkaları için de tehlikeli olabilir ve yaralanmalara da neden olabilirler. VI. El aletleri ile çalışırken herhangi bir iş kazasına neden olmamak için bazı kurallara uymak gerekir. VII. El aletleri kullanımı sırasında basit bir çizikten ölüme kadar gidebilen yaralanmalar olabilir. Basit bir doku zedelenmesi (çizik vb.) sonucunda yara mikrop kaparsa çalışanı uzun süre işinden alıkoyabilir. Yukarıdakilerden ifadelerden kaç tanesi yanlıştır?

#10. 22-28 mm halatlarda aşağıdaki değerlerin hangisinin altına indiyse halat değişimi yapılmalıdır?


#11. I. Kaynakçı her şeyden önce temiz ve titiz olmalıdır. II. Kaynak esnasında kullandığı araç ve gereçleri iyi tanımalı ve kullanabilmelidir. III. Kaynakçının eğitimi tam olmalıdır. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri kaynakta alınacak emniyet tedbirleri arasında yer alır?

#12. İnsan ve malzeme taşımasında kullanılan kuyularda, lağımlarda, ana nefeslik yollarında, eğimli ve düz yollarda, hava hızı, saniyede kaç metreyi geçemez?

#13. Aşağıdakilerden hangisi örtülü elektrot ark kaynağının dezavantjıdır?

#14. Aşağıdakilerden hangisi gaz altı kaynağının dezavantajlarından değildir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi patlayıcı ortamlarla ilgili olarak mevzuatta yer alan önlemlerden değildir?


#16. I. Kaldırma araçlarının periyodik kontrolleriyle ilgili olarak İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 376 ve 378 inci maddeleri ile 11.2.2004 tarihli ve 25370 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’nin 7. maddesi yasal dayanağı oluşturmaktadır. II. Kaldırma makineleri ve araçları her çalışmaya başlamadan önce, operatörleri tarafından kontrol edilecek ve çelik halatlar, zincirler, kancalar, sapanlar, kasnaklar, frenler ve otomatik durdurucular, yetkili teknik bir eleman tarafından üç ayda bir bütünüyle kontrol edilecek ve bir kontrol belgesi düzenlenerek işyerindeki özel dosyasında saklanacaktır. III. Kaldırma makineleri, kabul edilen en ağır yükün en az 1.5 katını, etkili ve güvenli bir şekilde kaldıracak ve askıda tutabilecek güçte olacak ve bunların bu yüke dayanıklı ve yeterli yük frenleri bulunacaktı Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#17. I. Kaldırma makinelerinin üzerine tel sarılan tamburlarının yanları flanşlı olmalıdır. Flanş genişliği sarılan halatın çapının 2,5 katı olmalı, halat fırlamalarını önleyecek şekilde yapılmalıdır. II. Halatın ucu tambura iyi bağlanmış olmalı, yük tutma elemanı en alt seviyede bulunduğu zaman, yivli tambur üzerinde en az iki sarım halat kalmalıdır. III. Tambur yivleri ile kullanılan halat çapı birbirine orantılı olmalıdır. Aksi hâlde iyi bir sarım olmayacağı için halat ömrü kısalır ve sarma işi kötü yapılır. IV. Elektrikle çalışan kaldırma makinelerinde belirtilen alt ve üst noktalar geçildiğinde, elektrik akımını otomatik olarak kesecek ve tamburun hareketini otomatik olarak durduracak bir tertibat bulunacaktır. Aksi hâlde yük tutma elemanı şasiye çarpar ve yükün istenmeyen bir şekilde düşmesine neden olur. Tamburlar için yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

#18. Açık işletme ve taş ocaklarında, herhangi bir işte, en az kaç ay çalıştıktan sonra, bu işi yalnız başına yapabileceklerine ve ocağın güvenlik ve çalışma koşullarına uyum sağladıklarına yetkililerce kanaat getirilen işçiler, deneyimli işçi sayılır?

#19. Genel havasındaki metan oranı ne kadarı geçen yerlerdeki iletkenlerin ve elektrikli aygıtların gerilimi derhal kesilir ve koşullar düzelmedikçe yeniden verilmez?

#20. I. Yanıcı gazlar II. Yakıcı gazlar III. Koruyucu gazlar Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kaynakçılıkta kullanılan gazların ayrıldığı gruplardandır?


#21. Derinliği kaç metreden az olan kuyularda, işçilerin çıkabileceği, sağlam ve bakımlı bir merdiven bulunması zorunludur?

#22. I. İlk önce iş için uygun el aleti seçilip seçilmediği kontrol edilmelidir. II. Daha sonra el aletinin kullanılmasını doğru olarak bildiğimize emin olmamız gerekir. III. El aleti kullanılmadan önce, güvenlik koşullarına uyup uymadığından emin olmak için zaman zaman kontrol edilmelidir. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

#23. I. Üçgen şeklinde II. Kenarlar siyah, zemin sarı III. Sarı Zemin işaret alanının %50’sini geçmemelidir. Yukarıdakilerden hangisi patlayıcı ortam oluşabilecek yerlerde uyarı işareti için gereken şekil ve renklerden değildir?

#24. Ocakta çalışan işçilerin, 3 kişiden az olmamak üzere, en az yüzde kaçı ilk yardım kurslarında yetiştirilir?

#25. Madencilikte dik ve eğimli kuyuların dip ve başlarıyla ara katlardaki manevra yerlerini, bu yerlerde bulunan düzenleri tanımlayan terimin adı nedir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

LOLONOLO

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

Derinliği kaç metreden az olan kuyularda, işçilerin çıkabileceği, sağlam ve bakımlı bir merdiven bulunması zorunludur?

a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
e) 70

Cevap : c) 50

Havalandırma esas itibariyle hangi yönde yapılır?

a) Yukarıdan aşağıya
b) Aşağıdan yukarıya
c) Sağdan sola
d) Soldan sağa
e) Her yöne

Cevap : b) Aşağıdan yukarıya

Madencilikte dik ve eğimli kuyuların dip ve başlarıyla ara katlardaki manevra yerlerini, bu yerlerde bulunan düzenleri tanımlayan terimin adı nedir?

a) Dekapaj
b) Freno
c) Kelebe
d) Akrosaj
e) Potkabaç

Cevap : d) Akrosaj

Genel havasındaki metan oranı ne kadarı geçen yerlerdeki iletkenlerin ve elektrikli aygıtların gerilimi derhal kesilir ve koşullar düzelmedikçe yeniden verilmez?

a) %0.5
b) %1
c) %1.5
d) %2
e) %2.5

Cevap : c) %1.5

İnsan ve malzeme taşımasında kullanılan kuyularda, lağımlarda, ana nefeslik yollarında, eğimli ve düz yollarda, hava hızı, saniyede kaç metreyi geçemez?

a) 2
b) 4
c) 6
d) 8
e) 20

Cevap : d) 8

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 3

Ocakta çalışan işçilerin, 3 kişiden az olmamak üzere, en az yüzde kaçı ilk yardım kurslarında yetiştirilir?

a) %5
b) %10
c) %15
d) %20
e) %25

Cevap : a) %5

Ocaklarda çalışan işçilerin,10 kişiden az olmamak üzere en az yüzde kaçı kurtarma eğitimi almalıdır?

a) %1
b) %2
c) %3
d) %4
e) %5

Cevap : c) %3

Yer altı ve Yer üstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre işveren meydana gelen iş kazasını ilgili bölge müdürlüğüne kaç iş günü içinde bildirmelidir?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

Cevap : b) 2

Nezaretçiler tarafından güvenlik denetimleri ocaklarda ne kadar sıklıkla yapılır?

a) Her vardiyada en az bir kez
b) Her vardiyada en az iki kez
c) Her vardiyada en az üç kez
d) İki vardiyada en az 1 kez
e) Üç vardiyada en az 1 kez

Cevap : b) Her vardiyada en az iki kez

Açık işletme ve taş ocaklarında, herhangi bir işte, en az kaç ay çalıştıktan sonra, bu işi yalnız başına yapabileceklerine ve ocağın güvenlik ve çalışma koşullarına uyum sağladıklarına yetkililerce kanaat getirilen işçiler, deneyimli işçi sayılır?

a) 1 ay
b) 3 ay
c) 6 ay
d) 9 ay
e) 12 ay

Cevap : c) 6 ay

iş sağlığı ve güvenliği lisans Telegram İş sağlığı Ve güvenliği

Çalışma Alanlarında İş Sağlığı Ve Güvenliği 2 Final Deneme 2

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!