auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-1

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-1

#1. Aşağıdakilerden hangisi yabancı dil öğrenimi ortamında dikkat edilmesi gereken faktörlerden biri değildir?

#2. ............ Oxford sözlüğünde öğretme sanatı, işi ve alıştırması; ikinci dil eğitiminde ise öğretmenin planlaması ve farklı öğretim ve öğrenim etkinlikleri uygulaması anlamına gelir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#3. “Dil araçların aracıdır, dil olmadan hiçbir bilgiyi kullanmak, onu başkaları için faydalı kılmak mümkün değildir.” Yukarıdaki sözü aşağıdaki araştırmacılardan hangisi söylemiştir?

#4. Krashen (1982, s.21), “Biz dili şu anki dil yetimizin bir seviye üstündeki içerikleri anlayarak ediniriz. Bu da ancak bağlamın ve dil dışı bilginin yardımıyla yapılabilir.” olduğunu savunmuştur. Krashen bu sözleriyle aşağıdakilerden hangisini anlatmaktadır?

#5. Bu önemli adımda, çocuklara düşüncelerini ve fikirlerini yazmaya ve toplamaya hazırlanma fırsatı verilir. Düzgün yapılırsa tereddüt etmeden veya endişelenmeden çocukları yazmaya hazır getirebilir. Yukarıda açıklanan yazma süreci aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Aşağıdakilerden hangisi okuma ve dinleme becerileri arasındaki benzerliklerden biri değildir?

#7. I. İngilizceyi erken yaşta yabancı veya ikinci dil olarak öğrenmeye başlarlarsa fonemlerin telaffuzu konusunda belirgin avantajlar elde ederler. II. Çocukların dili nasıl kullanacağını bilmediğimiz için süreci incelememiz gerekir. III. Yeni başlayanlar için önemli olan, kontrollü ve rehber eşliğinde faaliyetlerle dilsel girdi sağlama ve aynı zamanda doğal konuşmanın tadını çıkartmaları arasındaki dengeyi bulmaktır. IV. Öğrenciler dil üretimi sırasında hata yaparlarsa düzeltmeye ihtiyaç yoktur. Öğrencilerin konuşma becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili yukarıdakilerden hangileri yapılmalıdır?

#8. Bu yaklaşımda öğretmenler, öğrencilerle toplu olarak bir metin yazmak için bir istem olarak genellikle bu deneyimin fotoğraflarını/görüntülerini içeren, paylaşılan bir deneyim kullanırlar. Bu metin, genellikle alt yazılı bir dizi fotoğraf/resim, grubun okuduğu, yeniden okuduğu, revize ettiği ve genişlettiği bir metin hâline gelir. Süreçte öğretmen, öğrencilerin birlikte oluşturulmuş metindeki fonetik ve anlamsal kalıplara dikkat çekebilir. Yukarıda anlatılan yaklaşım/yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Aşağıdaki tanımlardan hangisi dil ile ilgili değildir?

#10. Sessiz okuma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


#11. Dil eğitiminin önemli bir yaklaşımıdır. İkinci dil öğrenenlere içerik ve dilde eğitim sağlamak için tasarlanmıştır. Öğrencileri sınıfın ilk gününden itibaren gerçek bir iletişim aracı olarak kullanarak bir dili öğrenmeye teşvik eden güçlendirici bir yaklaşım olarak kabul edilir. Fikir, öğrencileri bağımsız öğrenenler haline getirmektir, böylece sınıf dışında bile öğrenme sürecine devam edebilirler. Bu yaklaşım dilin kendisine değil, dil aracılığıyla ne öğretildiğine odaklanan bir dil öğretim yaklaşımıdır; yani dil, yeni bir şeyin öğrenildiği araç haline gelir. Yukarıda açıklanan dil öğretim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

#12. I. Dilsel ögeleri fark etme II. Kısa süreli hafızaya ekleme III. Algılama IV. Eski dilsel özellikleri yok sayma Ellis (1991)’e göre yukarıdakilerden hangisi/hangileri ikinci dil ediniminin aşamalarındandır?

#13. Erken çocuklukta ikinci yabancı dil öğreniminde yaş ve maruz kalma arasında bir ilişki vardır. Bu ilişkiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#14. Öğrencilere yapılan test ve ölçmelerin öğrenciler üzerinde bıraktıkları olumlu ya da olumsuz her türlü etkiye verilen addır. Yukarıda açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Tüm Fiziksel Tepki Yöntemi (TPR)’nin sınıfta kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#16. Sapon ile birlikte yabancı dil öğrenmenin başarısını tahmin etmek için tasarlanan Modern Dil Yetenek Testi'ni (MLAT) yaratan Carroll (1963), bize yeteneği oluşturan dört maddeyi anlatır. Bunlardan birisi olan tümevarımsal dil öğrenme yeteneği örneklerden kuralları çıkarır veya teşvik eder. ....... yabancı sesleri ayırt eder ve kodlar. .............. ise cümlelerde kelimelerin işlevlerini tanır. Son olarak ...... birinci dildeki ve ikinci dildeki kelimeler ve ifadeler arasında ilişki kurar ve hatırlar. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#17. I. Dil; bilinç, sosyoloji ve kültürü harmanlar. II. Bireyler arası iletişimi ve dilde anlamı sağlayan şey dilin sembolik sistemidir. III. Bir dili konuşan birey dili bağlamına göre kullanılmayı veya kullanılmamayı tercih eder. IV. Dilin asıl amaçlarından birisi iletişim kurmaktır. V. Bir dili anadili gibi bilen bir birey o dilin her alanında uzmandır. Dil ile ilgili yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#18. “Makul bir hipotez, beyin ve sinir sisteminin biyolojik olarak, belirli bir sırayla ve belirli bir modda birinci veya ikinci dil elde etmek üzere programlanmış olmasıdır. Dizi konuşmadan önce dinlenir ve mod dili kişinin bedeniyle senkronize edilmektedir.” Yukarıdaki sözü aşağıdaki araştırmacılardan hangisi söylemiştir?

#19. I. Yetişkin insanlarda kullanılabilir. II. TPR’deki fiziksel hareket stresi azaltmak için de yararlıdır. III. Dil öncelikle dinleyerek öğrenilir. IV. Sadece çocuk gruplarında etkilidir. V. Etkili dil öğrenme için beynin sağ yarım küresi de etkin olmalıdır. Tüm Fiziksel Tepki Yöntemi (TPR) ile ilgili yukarıdakilerden hangisi/hangileri yanlıştır?

#20. Aşağıdaki araştırmacılardan hangisi girdi hipotezini geliştirip ikinci dil edinimi için yalnızca anlaşılabilir girdinin gerekli olduğunu teorileştirmiştir?


#21. Aşağıdakilerden hangisi yazma becerisi geliştirme teknikleri ve aktivitelerinden yazı köşesi oluşturma ile ilgili olarak yanlıştır?

#22. Davranışçı kurama göre araştırmacılar dilin hangi yolla öğrenebileceğini savunmuştur?

#23. Aşağıdakilerden hangisi yararlı olmayan bir kelime öğrenme ve öğretme stratejisidir?

#24. Yazma öğretimi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-1

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!