auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-2

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-2

#1. Dil öğretiminde etkileşim ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#2. Sessiz okuma ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#3. Aşağıdakilerden hangisi bir dil aktarım etkinliği değildir?

#4. İnsanlar, birçok biyolojik veya koşullu faktör (doğadan etkilenen) veya bilinçsiz kuvvetler (geçmiş deneyimlerden etkilenen) nedeniyle birbirinden farklıdır. Aşağıdakilerden hangisi keşfedilecek bireysel farklılıklardan biri değildir?

#5. İçerik Odaklı Dil eğitimi (CBLT)’de öğretmen ve öğrenci rolleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#6. I. Dinlediğini anlama becerisini ölçmek için, öğrencilerin bireysel kelimeleri, yönergeleri ve kısa metinleri anladığından emin olmak gerekir. II. TPR dinleme becerisini ölçmede etkili yöntemlerden birisidir. III. Resimler ve hikayeler üzerinden soru sorulara dinleme becerileri ölçülebilir. IV. Ses farkındalığı dinleme becerilerini ölçmenin tek ana bileşenidir. Dinleme becerisini ölçme ile ilgili yukarıdaki maddelerden hangisi/hangileri yanlıştır?

#7. Aşağıdakilerden hangisi ana dil becerisinden biri değildir?

#8. “Görev; öğrenen kişinin dili sınıf ortamında anladığı, bozduğu, ürettiği, etkileşim kurduğu ve bütün bunları yaparken odağının dili kullanmak ve iletişimi gerçekleştirmek olduğu çalışmadır.” Yukarıdaki sözü aşağıdaki araştırmacılardan hangisi yapmıştır?

#9. Öğrencilerden, anlamlarını bulmak için girişteki mesajların kodunu çözmenin yanı sıra, sözlü dil girdisine maruz kalma yoluyla dilin dil bilgisel yapısını bilinçli olarak edinmeleri beklenir. Bu dinleme yaklaşımın adı aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi tema temelli öğrenmenin çıktıları ve ürünlerinden biri değildir?


#11. Yapıların birleşimini, sistemler arasında değişimi, bilgi aktarımını ve değerlerin, kişiliklerin ve ilişkilerin olmak üzere çok dilli bireylerin farklı ve çeşitli dilsel performanslarını içermektedir. Yukarıda bahsedilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Tema temelli öğretimi planlama aşamalarıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#13. Tüm Fiziksel Tepki Yöntemi (TPR) ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#14. Aşağıdakilerden hangisi dünyadaki yabancı dil öğretiminde görev ve etkinlikler ile ilgili olarak yanlıştır?

#15. İngiltere’de yabancı dil dersleri ile ilgili olarak I. Dersler genellikle 25 dakika ve haftada 2 saattir. II. Ders dışı yabancı dil etkinlikleri yoktur. III. Öğrenilecek yabancı dile öğrencinin ailesi ile birlikte karar verilir. IV. Son yıllarda ana dil konuşucuları işe alınmaya başlanmıştır. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?


#16. .........“bir kitapla vakit geçirdiği zaman diğer insanlarla olduğundan daha mutlu olan” diye tanımlanır. ........ ise tam tersi “kişi insanlarla beraberken bir kitapla vakit geçirmekten daha mutlu olur.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#17. Türkiye’de aşağıdaki dillerden hangisi yabancı dil olarak okullarda verilmemiştir?

#18. Okuma becerisi geliştirme teknikleri ve aktivitelerinden öngörülebilir kitap kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#19. Bu stile sahip öğrenciler bağımsızdır, problem çözmeyi severler ve kendi başlarına fikirleri takip etmekten ve ilkeler geliştirmekten hoşlanırlar. Bu tür öğrenciler, yeni öğrenim materyallerinin mantıklı, sistematik bir sunumunu, öğrencilerin kendi başlarına takip etmeleri için fırsatlar ile birlikte tercih ederler. Analitik öğrenenler ciddidir, kendilerini zorlar ve başarısızlığa karşı savunmasızdır. Knowles birtakım bilişsel öğrenme stilleri tanımlamıştır. Yukarıda verilen açıklamadaki öğrenme stili aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Erken yaştaki çocuklara yabancı dil eğitimi sunarken dil eğitimi verenler üç farklı kanalı tercih ederler. Şarkılar, şiirler, çevre sesleri gibi girdiler ...... kanaldandır. Bir materyalin resmini, çizimini, fotoğrafını veya posterini gördüğünde .......; gerçek hayatta elle hissedebileceği objeler, oyuncaklar, kuklalar ise ........ kanallardandır. Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#21. Aşağıdakilerden hangisi çocukların dil edinimiyle ilgili yanlış bir ifadedir?

#22. Dil öğrenmede etkili olan bireysel farklılıklardan yaş ve cinsiyetle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#23. İçerik odaklı dil öğretimi ile ilgili olarak I. Öğrenilen ve kullanılan dil, içerik bağlamında öğretilir. II. Öğrenciler yeni bilgileri öğrenirken daha ileri düşünme becerilerini kullanabilecek ve dilin yapısına daha az odaklanacaklardır. III. Arkasındaki teori, öğrenciler daha fazla içerikle meşgul olduklarında içsel motivasyonu teşvik edeceğidir. IV. Amaç dili anlamlı ve amaçlı bir şekilde kullanmaktır. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri CBLT ile ilgili olarak doğrudur?

#24. Laufer (1991), bir kelimeyi bilmenin gerçekten ne anlama geldiğini saptamak için yaptığı çalışma sonucunda beş farklı kategori elde etti. Aşağıdakilerden hangisi Laufer’in kategorilerinden biri değildir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Döneminde Yabancı Dil Eğitimi 2021 Final Deneme-2

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!