auzefDoğum ve Suni TohumlamaLaborant ve veteriner sağlık

Doğum ve Suni Tohumlama Vize Deneme Sınavı 3

Doğum ve Suni Tohumlama Vize Deneme Sınavı 3

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama

#1. Spermatogonyum hücrelerinden başlayıp spermatidlerin oluşumuna kadar geçen süre ortalama kaç gün sürmektedir?

#2. Sperma konteynerindeki payetlerde dondurulmuş spermanın gebelik oranları hangi ısı derecesinden sonra düşmeye başlar?

#3. Aşağıdakilerden hangisi, boğalarda sperma kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

#4. Spermiyositogenezis hangi hücrelerin oluşumu ile son bulur?

#5. Kitle hareketi (Mass aktivite), hangi hayvan türünün spermasında gözlenemez?

#6. Payetlerde dondurulmuş bir spermanın en ideal eritme ısı ve süresi aşağıdakiilerden hangisidir?

#7. Payetlerin depo konteynerden saha konteynerine aktarılması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#8. Boğalarda prepusyum boşluğuna dökülen epitel hücreler ve mikroorganizmaların prepusyumda üretilen salgılarla karışık yoğun ve kokulu sıvıya ne ad verilir?

#9. Boğalarda bulunan eklenti üreme bezlerinden hangisi ya da hangileri palpasyonla muayene edilebilir?

#10. Payetler en başarılı hangi ortamda eritilmelidir?

#11. Spermatozoonların üretim yeri aşağıdakilerden hangisidir?

#12. İdrar kesesinin boyun kısmında V şeklinde bulunan ve lokalizasyonu pelvisin tabanında ampulla duktus deferens’lerin yan tarafında konum alan bir çift bez aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Sperma konteynerindeki sıvı azot seviyesi ne kadar olmalıdır?

#14. Aşağıdaki yöntemlerden hangisi, köpeklerde rutin olarak kullanılabilen bir sperma alma yöntemidir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organlarıyla ilişkili bir yapı değildir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Doğum ve Suni Tohumlama Vize Deneme Sınavı 3

Doğum ve Suni Tohumlama Vize Deneme Sınavı 3

Auzef Doğum ve Suni Tohumlama
Erkek Gen(i)tal Organ Muayenesi, Spermanın Alınması Ve Muayenesi

Köpeklerde hangi eklenti üreme bezi vardır ve hangi yöntemle muayene edilir?

a) V esicula Seminalis- Palpasyon
b) Vesicula Seminalis- Tuşe
c) Gl. bulbouretralis- Palpasyon
d) Prostat- Tuşe
e) Prostat- Palpasyon

Cevap : d) Prostat- Tuşe

Boğalarda bulunan eklenti üreme bezlerinden hangisi ya da hangileri palpasyonla muayene edilebilir?

a) Prostat+Vesicula Seminalis+Cowper Bezi
b) Prostat+Vesicula Seminalis
c) Prostat+ Cowper Bezi
d) Cowper Bezi
e) Prostat

Cevap : b) Prostat+Vesicula Seminalis

Aşağıdaki sperma alma yöntemlerinden hangisi ya da hangileri boğalarda kullanılabilir?

a) Suni Va(j)ina, Prezervatif, Kaşık
b) Prezervatif, Ampulla masajı, Elektro ejakülatör
c) El masajı, Suni Va(j)ina, Sünger
d) El masajı, Ampulla masajı, Kaşık
e) Suni Va(j)ina, Elektroejakülatör, Ampulla Masajı

Cevap : e) Suni Va(j)ina, Elektroejakülatör, Ampulla Masajı

Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organlarıyla ilişkili bir yapı değildir?

a) Prepisyum
b) b) Epididimis
c) c) Skrotum
d) Uterus
e) Vezicula seminalis

Cevap : d) Uterus

Aşağıdakilerden hangisi spermanın Mikroskobik muayene parametrelerindendir?

a) Hacim
b) Viskozite
c) pH
d) Renk
e) Motilite

Cevap : e) Motilite

Aşağıdakilerden hangisi, boğalarda sperma kalitesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

a) Beslenme
b) Çevre sıcaklığı
c) Sperma alma yöntemi
d) Sperma alınırken hayvana yapılan muamele
e) Spermanın hacmi

Cevap : e) Spermanın hacmi

Aşağıdakilerden hangisi taze sperma muayene yöntemlerinden biri değildir?

a) Makroskobik muayene
b) Mikroskobik muayene
c) HOST testi
d) Mukus-Jel penatrasyon testleri
e) Donma testi

Cevap : e) Donma testi

Aşağıdaki yöntemlerden hangisi, köpeklerde rutin olarak kullanılabilen bir sperma alma yöntemidir?

a) Prezervatif
b) Masaj
c) Sünger
d) Kaşık
e) Elektro ejakülasyon

Cevap : b) Masaj

Aşağıdakilerden hangisi spermaya karışırsa spermaya zarar vermez?

a) Kan
b) İdrar
c) İrin
d) Saf su
e) Fizyolojik tuzlu su

Cevap : e) Fizyolojik tuzlu su

Kitle hareketi (Mass aktivite), hangi hayvan türünün spermasında gözlenemez?

a) Koç
b) Teke
c) Boğa
d) Köpek
e) Horoz

Cevap : d) Köpek

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Doğum ve Suni Tohumlama
lolonolo

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!