auzefİktisatİşletmemaliyet MuhasebesiYönetim Bilişim Sistemleri

Maliyet Muhasebesi Ünite 9

Sipariş Maliyetleme

#1. Dağ İşletmesi sipariş maliyet sistemini kullanmaktadır ve işletmenin kesim ve montaj olmak üzere iki üretim bölümü bulunmaktadır. Yıla ilişkin bütçelenmiş maliyetler yukarıdaki gibidir. Dağ İşletmesi genel üretim maliyetlerini üretime yüklerken direkt işçilik maliyetini dikkate almakta ve her bir bölüm için dönem başında genel üretim maliyeti yükleme haddi hesaplamaktadır. 35 no.lu sipariş için hesaplanan toplam üretim maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

#2. 20.000 TL hammadde ve 3.000 TL endirekt malzeme üretime verildiğinde yapılması gereken günlük defter kaydı yukarıdakilerden hangisidir?

#3. Anamur İşletmesinin dönem içinde üretime götürü olarak yüklediği genel üretim maliyeti ile (400.000 TL) dönem sonunda fiili olarak gerçekleşen genel üretim maliyeti (450.000 TL) arasında bir fark oluşmuştur. İlgili hesaplara ilişkin dönem sonu bakiyeleri yukarıda verilmiştir: Anamur İşletmesinin götürü yüklenen genel imalat maliyeti ile fiili genel imalat maliyeti arasındaki farkı satılan mamul maliyeti hesabı ile kapatacağını varsaydığımızda yapılması gereken ayarlama kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Arıburnu İşletmesinin dönem içinde üretime götürü olarak yüklediği genel üretim maliyeti ile (200.000 TL) dönem sonunda fiili olarak gerçekleşen genel üretim maliyeti (225.000 TL) arasında bir fark oluşmuştur. İlgili hesaplara ilişkin dönem sonu bakiyeleri yukarıda verilmiştir: Götürü yüklenen genel imalat maliyeti ile fiili genel imalat maliyeti arasındaki farkın satılan mamul maliyeti hesabı ile kapatacağını varsaydığımızda yapılması gereken ayarlama kaydı aşağıdakilerden hangisidir?  Image

#5. Melis İşletmesinin Mart ayında fiili olarak aşağıdaki genel üretim maliyetlerine katlandığını varsayalım.  Yukarıda tahakkuk eden genel üretim maliyetlerine ilişkin yapılması gereken günlük defter kaydı aşağıdakilerden hangisi olabilir?


#6. Yeşil Vadi İşletmesi genel üretim maliyetlerini üretime yüklerken direkt işçilik maliyetini dikkate almakta ve her bir bölüm için dönem başında genel üretim maliyeti yükleme haddi hesaplamaktadır. A Bölümü için genel üretim maliyeti yükleme haddi yukarıdaki hangisidir?

c) 00

#7. Yeşil Vadi İşletmesi genel üretim maliyetlerini üretime yüklerken direkt işçilik maliyetini dikkate almakta ve her bir bölüm için dönem başında genel üretim maliyeti yükleme haddi hesaplamaktadır. 435 no.lu siparişe yüklenen toplam genel üretim maliyeti ne kadardır?

a) 30.000 TL

#8. Mimoza İşletmesinde genel imalat maliyetleri (GİM) imalata direkt işçilik saatlerine göre yüklenmektedir. İşletmenin 2012 yılı için bütçelenmiş GİM ve bütçelenmiş faaliyet hacmi ile Ocak 2012 zarfında gerçekleşen bir aylık fiili direkt işçilik saatleri yukarıdaki gibidir: Ocak ayı ile ilgili olarak aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur?

e) Ocak ayında imalata götürü olarak yüklenen GİM tutarı 1.500 TL’dir.

#9. Yeşil Vadi İşletmesi genel üretim maliyetlerini üretime yüklerken direkt işçilik maliyetini dikkate almakta ve her bir bölüm için dönem başında genel üretim maliyeti yükleme haddi hesaplamaktadır. B Bölümü için genel üretim maliyeti yükleme haddi aşağıdakilerden hangisidir?

a) P

#10. Dağ İşletmesi sipariş maliyet sistemini kullanmaktadır ve işletmenin kesim ve montaj olmak üzere iki üretim bölümü bulunmaktadır. Yıla ilişkin bütçelenmiş maliyetler yukarıdaki gibidir. Dağ İşletmesi genel üretim maliyetlerini üretime yüklerken direkt işçilik maliyetini dikkate almakta ve her bir bölüm için dönem başında genel üretim maliyeti yükleme haddi hesaplamaktadır. 35 no.lu siparişe yüklenen genel üretim maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Sipariş Maliyetleme %%sep%% %%title%% %%sep%% Auzef İşletme ve iktisat

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Sipariş Maliyetleme

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!