Anadolu AöfFİN201U Finansal Yönetim 1Finansal Yönetim

FİN201U Finansal Yönetim Ünite 3

Paranın Zaman Değeri

#1. 10.000 TL nominal değerli, 92 gün vadeli bir hazine bonosu 9.631 TL den satışa sunulduğuna göre yatırımcının getiri oranı ne olur? (Yıl 360 gün.)

Cevap : c.

#2. Bir bankaya yıllık %14 faizle yatırılan 2500 TL karşılığında 146 TL faiz alındığına göre, söz konusu para bankaya ne kadar süreyle yatırılmıştır?

Cevap : a. 5 ay

#3. Bir bankada 3 ay vadeli hesap açtırıldığında 3. yılın sonunda 8.979 TLelde edilmiştir. Faiz oranı yıllık %20 ise ne miktarda para yatırılmış idi?

Cevap : b. 5.000

#4. Bir işletmenin bir bankaya olan 50.000 TL lik borcunun vadesi 6 aydır. Yıllık faiz oranı %16 olduğuna göre, işletme borcunu bugün peşin ödemek isterse bankaya kaç TL ödeme yapmalıdır?

Cevap : d. 46.296

#5. Yıllık nominal faiz %24 olduğunda, 4 ay vadeli hesap açtırılırsa devre faiz oranı yüzde kaç olur?

Cevap : e. 8

#6. Aylık faiz oranı %1,5 ise yıllık efektif faiz oranı yüzde kaç olur?

Cevap : d. 19,56

#7. Bir işletme bankadan almış olduğu 149.579 TL’lik krediyi 40 ayda, ay sonlarında hangi eşit taksitlerle geri ödeyecektir? (Aylık faiz oranı %1,5)

Cevap : a. 5.000

#8. Her ay sonunda bir bankaya 5.000 TL yatıran bir işletme 4. yıl sonunda ne kadar para biriktirebilir? (Aylık faiz oranı %2.)

Cevap : e. 396.768

#9. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap : a. Enasyon sıfır ise faiz oranı da sıfır olabilir.

#10. Bir bankaya 25.000 TL altı aylık vadeli olarak 2 yıl için yatırılmıştır. 6 aylık faiz oranı %8 ise geri alınacak para ne oldu?

Cevap : a. 34.012

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Paranın Zaman Değeri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Paranın Zaman Değeri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Paranın Zaman Değeri

Paranın Zaman Değeri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Ünite – 3
Paranın Zaman Değeri

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a. Enasyon sıfır ise faiz oranı da sıfır olabilir.
b. Nominal faiz enasyonun altında ise negatif faiz söz konusudur.
c. Nominal faiz enasyon oranına eşit ise paranın zaman değeri sıfır olur.
d. Nominal faiz oranı enasyon oranından büyük ise paranın zaman değeri sıfırdan büyük olur.
e. Paranın zaman değeri, paranın bugünkü kullanım hakkından vazgeçmenin bir bedelidir.

Cevap : a. Enasyon sıfır ise faiz oranı da sıfır olabilir.

Bir bankaya yıllık %14 faizle yatırılan 2500 TL karşılığında 146 TL faiz alındığına göre, söz konusu para bankaya ne kadar süreyle yatırılmıştır?

a. 5 ay
b. 6 ay
c. 7 ay
d. 8 ay
e. 10 ay

Cevap : a. 5 ay

Bir işletmenin bir bankaya olan 50.000 TL lik borcunun vadesi 6 aydır. Yıllık faiz oranı %16 olduğuna göre, işletme borcunu bugün peşin ödemek isterse bankaya kaç TL ödeme yapmalıdır?

a. 38.148
b. 39.147
c. 43.146
d. 46.296
e. 47.148

Cevap : d. 46.296

10.000 TL nominal değerli, 92 gün vadeli bir hazine bonosu 9.631 TL den satışa sunulduğuna göre yatırımcının getiri oranı ne olur? (Yıl 360 gün.)

a. %12
b. %13
c. %15
d. %16
e. %17

Cevap : c. %15

Bir bankada 3 ay vadeli hesap açtırıldığında 3. yılın sonunda 8.979 TLelde edilmiştir. Faiz oranı yıllık %20 ise ne miktarda para yatırılmış idi?

a. 4.189
b. 5.000
c. 5.212
d. 5.162
e. 6.125

Cevap : b. 5.000

Bir bankaya 25.000 TL altı aylık vadeli olarak 2 yıl için yatırılmıştır. 6 aylık faiz oranı %8 ise geri alınacak para ne oldu?

a. 34.012
b. 33.012
c. 35.000
d. 35.123
e. 35.129

Cevap : a. 34.012

Yıllık nominal faiz %24 olduğunda, 4 ay vadeli hesap açtırılırsa devre faiz oranı yüzde kaç olur?

a. 5
b. 6
c. 6,5
d. 7
e. 8

Cevap : e. 8

Aylık faiz oranı %1,5 ise yıllık efektif faiz oranı yüzde kaç olur?

a. 17,8
b. 17
c. 18,12
d. 19,56
e. 21

Cevap : d. 19,56

Her ay sonunda bir bankaya 5.000 TL yatıran bir işletme 4. yıl sonunda ne kadar para biriktirebilir? (Aylık faiz oranı %2.)

a. 342.600
b. 352.035
c. 381.197
d. 392.655
e. 396.768

Cevap : e. 396.768

Bir işletme bankadan almış olduğu 149.579 TL’lik krediyi 40 ayda, ay sonlarında hangi eşit taksitlerle geri ödeyecektir? (Aylık faiz oranı %1,5)

a. 5.000
b. 5.190
c. 5.195
d. 5.200
e. 5.210

Cevap : a. 5.000

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO
FİN201U Finansal Yönetimi 1-min Aöf İşletme Lisans

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!