Anadolu AöfFİN201U Finansal Yönetim 1Finansal Yönetim

FİN201U Finansal Yönetim Ünite 5

Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

#1. Aşağıdakilerden hangisi iş riskini ifade etmektedir?

Cevap : d. Faaliyet kaldıraç derecesi

#2. Bir giyim firmasının satışlarında %10’luk artış olduğunda hisse başına kârında %40’lık bir artış oluyorsa, işletmenin birleşik kaldıraç derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c. 4

#3. Aşağıdakilerden hangisi finansal riskin göstergesidir?

Cevap : c. Finansal kaldıraç derecesi

#4. Aşağıdakilerden hangisi nakit harcamaları karşılayacak satış düzeyini ifade etmektedir?

Cevap : a. Nakit başabaş noktası

#5. Aşağıdakilerden hangisi “satışlardaki değişime karşı faiz ve vergi öncesi kârların göstereceği değişim seviyesini” ifade etmektedir?

Cevap : b. Faaliyet kaldıraç derecesi

#6. Aşağıdakilerden hangisi kâr ya da zararın söz konusu olmadığı, kârın sıfır olduğu satış miktarı veya tutarını ifade etmektedir?

Cevap : c. Sıfır kâr noktası

#7. Bir imalat işletmesi üretimde birim başına 200 TL değişken maliyete katlanmaktadır. Ürünün birim satış fiyatı 220 TL olup, sabit maliyetler toplamı T100.000’dir. İşletmenin başabaş noktası üretim düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b. 5.000

#8. Bir imalat işletmesinin 400 TL’lik satış düzeyindeki faiz ve vergi öncesi kârı 2.000 TL dir. İşletmenin satışları 500 TL olduğunda faiz ve vergi öncesi kârının 3.000 TL olacağı beklenmektedir. Bu işletmenin faaliyet kaldıraç derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : a. 2

#9. Bir işletme birim satış fiyatı T40 olan bir ürün için, 10 TL birim değişken maliyete katlanmaktadır. Sabit giderleri toplamı 15.000 TL olan işletmenin başabaş noktasına ulaşacağı satış hâsılatını hesaplayınız.

Cevap : c. 20.000 TL

#10. Bir imalat işletmesinin 2017 yılına ait faiz ve vergi öncesi kârı 8.400 TL’dir. İşletme kullanmakta olduğu maktadır. Bu işletmeye ait finansal kaldıraç derecesini hesaplayınız.

Cevap : e. 1,5

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
FİN201U Finansal Yönetim 1
Ünite – 5
Başabaş ve Kaldıraç Analizleri

Bir giyim firmasının satışlarında %10’luk artış olduğunda hisse başına kârında %40’lık bir artış oluyorsa, işletmenin birleşik kaldıraç derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

a. 5
b. 4,4
c. 4
d. 5,4
e. 3

Cevap : c. 4

Aşağıdakilerden hangisi “satışlardaki değişime karşı faiz ve vergi öncesi kârların göstereceği değişim seviyesini” ifade etmektedir?

a. Başabaş noktası
b. Faaliyet kaldıraç derecesi
c. Finansal kaldıraç derecesi
d. Birleşik kaldıraç derecesi
e. Nakit başabaş noktası

Cevap : b. Faaliyet kaldıraç derecesi

Aşağıdakilerden hangisi finansal riskin göstergesidir?

a. Başabaş noktası
b. Faaliyet kaldıraç derecesi
c. Finansal kaldıraç derecesi
d. Birleşik kaldıraç derecesi
e. Nakit başabaş noktası

Cevap : c. Finansal kaldıraç derecesi

Aşağıdakilerden hangisi kâr ya da zararın söz konusu olmadığı, kârın sıfır olduğu satış miktarı veya tutarını ifade etmektedir?

a. Finansal kaldıraç derecesi
b. Faaliyet kaldıraç derecesi
c. Sıfır kâr noktası
d. Birleşik kaldıraç derecesi
e. Finansal risk

Cevap : c. Sıfır kâr noktası

Bir imalat işletmesinin 2017 yılına ait faiz ve vergi öncesi kârı 8.400 TL’dir. İşletme kullanmakta olduğu maktadır. Bu işletmeye ait finansal kaldıraç derecesini hesaplayınız.

a. 2,5
b. 2,4
c. 2,0
d. 1,8
e. 1,5

Cevap : e. 1,5

Aşağıdakilerden hangisi iş riskini ifade etmektedir?

a. Finansal kaldıraç derecesi
b. Finansman riski
c. Birleşik kaldıraç derecesi
d. Faaliyet kaldıraç derecesi
e. Başabaş noktası

Cevap : d. Faaliyet kaldıraç derecesi

Bir imalat işletmesi üretimde birim başına 200 TL değişken maliyete katlanmaktadır. Ürünün birim satış fiyatı 220 TL olup, sabit maliyetler toplamı T100.000’dir. İşletmenin başabaş noktası üretim düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

a. 7.500
b. 5.000
c. 4.500
d. 3.000
e. 2.000

Cevap : b. 5.000

Aşağıdakilerden hangisi nakit harcamaları karşılayacak satış düzeyini ifade etmektedir?

a. Nakit başabaş noktası
b. Finansal kaldıraç derecesi
c. Faaliyet kaldıraç derecesi
d. Finansal risk
e. İş riski

Cevap : a. Nakit başabaş noktası

Bir işletme birim satış fiyatı T40 olan bir ürün için, 10 TL birim değişken maliyete katlanmaktadır. Sabit giderleri toplamı 15.000 TL olan işletmenin başabaş noktasına ulaşacağı satış hâsılatını hesaplayınız.

a. 10.000 TL
b. 15.000 TL
c. 20.000 TL
d. 25.000 TL
e. 30.000 TL

Cevap : c. 20.000 TL

Bir imalat işletmesinin 400 TL’lik satış düzeyindeki faiz ve vergi öncesi kârı 2.000 TL dir. İşletmenin satışları 500 TL olduğunda faiz ve vergi öncesi kârının 3.000 TL olacağı beklenmektedir. Bu işletmenin faaliyet kaldıraç derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

a. 2
b. 3
c. 1,5
d. 2,5
e. 4

Cevap : a. 2

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO
FİN201U Finansal Yönetimi 1-min Aöf İşletme Lisans

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!