auzefÇocuk GelişimiPsikolojiSosyal HizmetYaşlı Bakımı

Psikoloji Ünite -13

Motivasyon

#1. Kazanılmış pekiştireçlerin motivasyon kaynağı olacağını ortaya koyan yaklaşım hangisidir?

#2. İnsanları harekete geçmesinin Anlama-Bilme ve Kontrol olmak üzere iki temel ihtiyaçtan kaynaklandığını söyleyen kuramcı hangisidir?

#3. İnsan ihtiyaçlarının hiyerarşik bir sıra takip ettiğini söyleyen kuramcı kimdir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi bir motivasyon kaynağı değildir?

#5. Müze vb. yerlerdeki “lütfen dokunmayınız” levhaları hangi motivasyon kaynağına yöneliktir?


#6. Yakınlık ve şefkatin bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyan deneysel çalışma kime aittir?

#7. Kendini gerçekleştirme ve Estetik unsurların insanların ihtiyacı olduğunu söyleyen kuramcı hangisidir?

#8. Motivasyonun kaynağının dürtü azalması olduğunu söyleyen kuramcı hangisidir?

#9. Ödül veya kazancın kişi için anlamının motivasyon düzeyi üzerinde etkili olacağını söyleyen yaklaşım hangisidir?

#10. “Organizmayı davranışa iten, bu davranışların şiddet ve enerji düzeyini tayin eden, davranışlara belirli bir yön veren ve devamını sağlayan güç” tanımı hangi kavrama aittir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Psikoloji Ünite Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi çıkmış sorular
Sosyal Hizmetler güz dönemi sorualrı

Psikoloji Ünite Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi çıkmış sorular
Sosyal Hizmetler güz dönemi sorualrı

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Motivasyon

Psikoloji Ünite -13, Motivasyon

Psikoloji Ünite Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi çıkmış sorular
Sosyal Hizmetler güz dönemi soruları

Psikoloji Ünite Soruları

“Organizmayı davranışa iten, bu davranışların şiddet ve enerji düzeyini tayin eden, davranışlara belirli bir yön veren ve devamını sağlayan güç” tanımı hangi kavrama aittir?

A. Dürtü
B. İçgüdü
C. Motivasyon
D. İhtiyaç
E. Beklenti

Cevap : C. Motivasyon

Motivasyonun kaynağının dürtü azalması olduğunu söyleyen kuramcı hangisidir?

A. Hull
B. Rotter
C. Maslow
D. Gould
E. Heider

Cevap : A. Hull

İnsanları harekete geçmesinin Anlama-Bilme ve Kontrol olmak üzere iki temel ihtiyaçtan kaynaklandığını söyleyen kuramcı hangisidir?

A. Hull
B. Rotter
C. Maslow
D. Gould
E. Heider

Cevap : E. Heider

İnsan ihtiyaçlarının hiyerarşik bir sıra takip ettiğini söyleyen kuramcı kimdir?

A. Hull
B. Rotter
C. Maslow
D. Gould
E. Heider

Cevap : C. Maslow

Kazanılmış pekiştireçlerin motivasyon kaynağı olacağını ortaya koyan yaklaşım hangisidir?

A. Bilişsel
B. Nedensel Yükleme
C. Dürtüye dayalı
D. Öğrenmeye dayalı
E. İçgüdülere dayalı

Cevap : D. Öğrenmeye dayalı

Kendini gerçekleştirme ve Estetik unsurların insanların ihtiyacı olduğunu söyleyen kuramcı hangisidir?

A. Hull
B. Maslow
C. Heider
D. Rotter
E. Gould

Cevap : B. Maslow

Ödül veya kazancın kişi için anlamının motivasyon düzeyi üzerinde etkili olacağını söyleyen yaklaşım hangisidir?

A. Bilişsel
B. Nedensel Yükleme
C. Dürtüye dayalı
D. Öğrenmeye dayalı
E. İçgüdülere dayalı

Cevap : A. Bilişsel

.
Aşağıdakilerden hangisi bir motivasyon kaynağı değildir?

A. Cinsellik
B. Merak
C. Açlık
D. Sıkıştırma
E. Dokunma

Cevap : D. Sıkıştırma

Yakınlık ve şefkatin bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyan deneysel çalışma kime aittir?

A. Hull
B. Harlow
C. Maslow
D. Gould
E. Rotter

Cevap : B. Harlow

Müze vb. yerlerdeki “lütfen dokunmayınız” levhaları hangi motivasyon kaynağına yöneliktir?

A. Estetik
B. Cinsellik
C. Şefkat
D. Açlık
E. Kurcalama

Cevap : E. Kurcalama

Psikoloji Ünite Soruları

Auzef Çocuk Gelişimi çıkmış sorular
Sosyal Hizmetler güz dönemi soruları

Psikoloji Vize Soruları

Çocuk Gelişimi - facebook Çocuk Gelişimi Lisans Açık Öğretim

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!