auzefStaj

Auzef Açıköğretim Staj

Auzef Staj
Arkadaşlar geçen dönem staj yapan biri olarak sizinle tecrübemi paylaşmak isterim.
Öncelikle muafiyet konusunda daha önce sosyal hizmet alanında staj yapmışsanız, sosyal hizmet alanında çalışıyorsanız ve bunları kanıtlayacak transkript veya onaylı belge sunabilirseniz muaf kurulu kabul ederse muaf oluyorsunuz. (Ön lisansım Çocuk gelişimi ve yaptığım staj kabul olmadı)Staj yapacağınız kurumu siz buluyorsunuz,

Bu kurumda sosyal hizmet uzmanı olması mecburi.

Bu kurumda sosyal hizmet uzmanı olması mecburi.

Belgelerinizi sisteme yükleyin

Bahar dönemi sisteme staj ile ilgili evrak giriliyor ve bunlardan birisi staj sigortanızın okul tarafından yapıldığına dair olan bir belge bunu kurum soruyor. Anlaştığınız kuruma evraklarınızı veriyorsunuz, sisteme yüklenen formun 2 nüshasını alıp kuruma imzalatıyorsunuz biri sizde diğeri kurumda kalıyor. İmzalanan belgeyi sisteme yüklüyorsunuz staj kurulu inceliyor eğer uygun görürse 1 hafta içinde onaylıyor. (Onaylamadığı durumlarda oluyor) daha sonrasında sistemde staj defteri aktifleşiyor.

Staj Başlama Tarihi

Size tavsiyem örneğin kurumla nisan başında anlaştınız, staj başlama tarihini en az 15 nisan yapın ki garanti olsun. Stajınızı mart 2024’e kadar tamamlamanız gerekiyor. Yani yazın ya da çalışıyorsanız izin zamanında da staj yapabilirsiniz. 20 gün aralıksız kurum çalışma saatine göre 9-17 gidiyorsunuz. Her gün rapor yazıyorsunuz. 20. İş günü raporunu yazdıktan sonra kurumda sosyal hizmet uzmanına tek tek sayfaları imzalatıyorsunuz. Bu belgeleri pdf’e çevirip sisteme geri yüklüyorsunuz. Eğer eksik, yanlış bir şey yoksa 10 gün içersinde onaylanıyor. Staj yapmazsanız mezun olamıyorsunuz. Güz döneminden dersim kaldığı için mezun olamadığımdan buradayım. sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. Çünkü geçen sene aklımızdaki sorulara net cevap verecek kimse yoktu okulda buna dahil.

Selma Büşra Ekinci

Auzef Staj

Auzef 2022 Staj başurusu nasıl yapılır?
Auzef 2022 Staj başvurusu nasıl yapılır?

Staj Başvurusunu buradan yapın

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!