auzefSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiYolcu Hizmetleri

Yolcu hizmetleri 2020 Vize Soruları-2

Yolcu hizmetleri 2020 Vize Soruları-2

#1. Ülkeye girişi yasaklanan yolcu grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b) INAD

#2. Aşağıdakilerden hangisi refakatli olarak sınırdışı edilen yolcular için kullanılan kısaltmadır?

Cevap : b) DEPA

#3. Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetleri iş ortamını etkileyen faktörlerden biri değildir?

Cevap : e) Sosyal güvenlik hakları

#4. Aşağıdakilerden hangisi yolcu bagaj işlemleri kapsamında bir faaliyet değildir?

Cevap : d) Yolcuları terminal içinde yönlendirmek

#5. Aşağıdakilerden hangisi yolcu trafik hizmetleri kapsamına girmez?

Cevap : e) Bagaj kontrollerini yapmak

#6. Aşağıdakilerden hangisi uçuşa kabul edilmiş yolcunun uçağa biniş işlemidir?

Cevap : a) Boarding

#7. Bilet ya da rezervasyonlarıyla ilgili sorunlar yaşayan yolcular aşağıdakilerden hangisine başvurmalıdır?

Cevap : c) Satış/pazarlama görevlisi

#8. Raporlu olarak seyahat etmesi gereken sağlık sorunu olan yolcu grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) MEDA

#9. Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetlerinin gerçekleştiği alanlar arasında yer almaz?

Cevap : a) Havayolu şirketi yönetim binası

#10. Aşağıdakilerden hangisi zamanında kalkış üzerinde etkili değildir?

Cevap : a) Yer hizmetlerinde aksamalar

#11. Hamile yolcular gebeliklerinin kaçıncı haftasına kadar raporsuz uçağa kabul edilebilirler?

Cevap : b) 28

#12. Yolculara check-in işlemi hangi birimde yapılır?

Cevap : a) Banko

#13. Aşağıdakilerden hangisi bileti olan yolcualrın uçuşa kabul edilmesi işlemidir?

Cevap : e) Check-in

#14. Aşağıdakilerden hangisi yolcu trafik hizmetleri kapsamına girmez?

Cevap : c) Bilet rezervasyonu yapmak

#15. Aşağıdakilerden hangisi yolcu özelliklerine göre bilet fiyatlarında yapılan eksiltmelere karşılık gelir?

Cevap : b) İndirim

#16. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha önce yapılır?

Cevap : e) Check-in

#17. Aşağıdakilerden hangisi havayolu için en önemli yolcu grubudur?

Cevap : c) VVIP

#18. Boarding aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanır?

Cevap : a) Uçağın kapanması

#19. Check-in sonrasında oluşturulan, o seferdeki yolcu bilgilerine yer veren belge hangisidir?

Cevap : b) Manifesto

#20. Yolculara check-in sonrası hangi belge verilir?

Cevap : e) Manifesto

#21. Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetleri kapsamındaki yer görevleri arasında yer alır?

Cevap : c) Terminal görevleri

#22. Seferdeki kısa ya da orta menzili bir uçağı uzun menzilli bir uçakla değiştirmeye ne ad verilir?

Cevap : d) Tip değişikliği

#23. Uzun dönemli talep tahmininin mümkün olduğu durumlarda hangi sefer türü tercih edilmelidir?

Cevap : e) Charter

#24. Aşağıdakilerden hangisi tarifesiz seferlere verilen addır?

Cevap : c) Charter

#25. Aşağıdakilerden hangisi boarding öncesinde yapılan eylemlerden biri değildir?

Cevap : b) Boş biniş kartlarının hazırlanması

#26. Aşağıdakilerden hangisi bir check-in tipi değildir?

Cevap : e) Otomatik check-in

#27. Yolculuk başalamdan önce belirlendiği şekilde bir aktarma noktasında 24 saatten fazla duraklama hangisinde yapılır?

Cevap : a) Stopover

#28. Aşağıdakilerden hangisi sivil havacılıkta daha öncelikli olarak ele alınır?

Cevap : b) Uçuş emniyeti

#29. Aşağıdakilerden hangisi hizmet kalitesini etkilemez?

Cevap : e) Yolcu hizmeti görevlilerinin üniformayı taşıyışı

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yolcu hizmetleri 2020 Vize Soruları-2

1) Ülkeye girişi yasaklanan yolcu grubu aşağıdakilerden hangisidir?

a) DEPA
b) INAD
c) UM
d) MEDA
e) DEPU

Cevap : b) INAD

2) Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetlerinin gerçekleştiği alanlar arasında yer almaz?

a) Havayolu şirketi yönetim binası
b) Havaalanı otoparkı
c) Terminaldeki kafeteryalar
d) Uçak içi
e) Yolcu bekleme salonları

Cevap : a) Havayolu şirketi yönetim binası

3) Aşağıdakilerden hangisi refakatli olarak sınırdışı edilen yolcular için kullanılan kısaltmadır?

a) MEDU
b) DEPA
c) INAD
d) MEDA
e) DEPAU

Cevap : b) DEPA

4) Boarding aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanır?

a) Uçağın kapanması
b) Check-in yapılması
c) Uçuş izni alınması
d) Rezervasyon yapılması
e) Bilet kesilmesi

Cevap : a) Uçağın kapanması

5) Aşağıdakilerden hangisi tarifesiz seferlere verilen addır?

a) Code – sharing
b) Check – in
c) Charter
d) Transit
e) Stopover

Cevap : c) Charter

6) Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetleri iş ortamını etkileyen faktörlerden biri değildir?

a) Farklı iklim koşulları
b) Günün 24 saati çalışabilme durumu
c) Farklı saat dilimleriyle çalışma
d) Aprondaki hava koşulları
e) Sosyal güvenlik hakları

Cevap : e) Sosyal güvenlik hakları

7) Aşağıdakilerden hangisi hizmet kalitesini etkilemez?

a) Yolcu hizmeti görevlilerinin iletişim becerileri
b) Yolcu hizmeti görevlilerinin üniforma tasarımları
c) Yolcu hizmeti görevlilerinin çözücü yaklaşımları
d) Yolcu hizmeti görevlilerinin şirket imajını temsili
e) Yolcu hizmeti görevlilerinin üniformayı taşıyışı

Cevap : e) Yolcu hizmeti görevlilerinin üniformayı taşıyışı

8) Seferdeki kısa ya da orta menzili bir uçağı uzun menzilli bir uçakla değiştirmeye ne ad verilir?

a) Tarife değişikliği
b) Sefer değişikliği
c) Filo değişikliği
d) Tip değişikliği
e) Uçuş değişikliği

Cevap : d) Tip değişikliği

9) Raporlu olarak seyahat etmesi gereken sağlık sorunu olan yolcu grubu aşağıdakilerden hangisidir?

a) DEPA
b) NON-MEDA
c) INAD
d) UM
e) MEDA

Cevap : e) MEDA

10) Aşağıdakilerden hangisi uçuşa kabul edilmiş yolcunun uçağa biniş işlemidir?

a) Boarding
b) Check-in
c) Ticketing
d) Ramp
e) Rezervasyon

Cevap : a) Boarding

11) Aşağıdakilerden hangisi yolcu trafik hizmetleri kapsamına girmez?

a) Kabinde yolcuları karşılamak
b) Özel prosedür gerektiren yolculara yardım etmek
c) Uçağı kapatma işlemini yapmak
d) Yolcuları güvenlik aramasına tabi tutmak
e) Bagaj kontrollerini yapmak

Cevap : e) Bagaj kontrollerini yapmak

12) Bilet ya da rezervasyonlarıyla ilgili sorunlar yaşayan yolcular aşağıdakilerden hangisine başvurmalıdır?

a) Apron görevlileri
b) Kabin ekibi
c) Satış/pazarlama görevlisi
d) Pilotlar
e) Boarding görevlisi

Cevap : c) Satış/pazarlama görevlisi

13) Aşağıdakilerden hangisi yolcu trafik hizmetleri kapsamına girmez?

a) Yolcuları uçağa kabul etmek
b) Bagajları tartmak
c) Bilet rezervasyonu yapmak
d) Bazı vergi ve ücretleri tahsil etmek
e) Bilet kontrölü yapmak

Cevap : c) Bilet rezervasyonu yapmak

14) Aşağıdakilerden hangisi boarding öncesinde yapılan eylemlerden biri değildir?

a) Boş bagaj etiketi hazırlanması
b) Boş biniş kartlarının hazırlanması
c) Yolcuların sayılması
d) Anons yapılması
e) Özel prosedürlere tabi yolcuların belirlenmesi

Cevap : b) Boş biniş kartlarının hazırlanması

15) Check-in sonrasında oluşturulan, o seferdeki yolcu bilgilerine yer veren belge hangisidir?

a) PNR
b) Manifesto
c) Konşimonto
d) Bilet
e) Sefer görev kağıdı

Cevap : b) Manifesto

16) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha önce yapılır?

a) Boarding
b) Yolcu sayımı
c) Uçağı kapatma
d) Anons
e) Check-in

Cevap : e) Check-in

17) Aşağıdakilerden hangisi sivil havacılıkta daha öncelikli olarak ele alınır?

a) Bilet fiyatları
b) Uçuş emniyeti
c) Yolcu memnuniyeti
d) Yakıt giderleri
e) Uçucu personelin memnuniyeti

Cevap : b) Uçuş emniyeti

18) Aşağıdakilerden hangisi bir check-in tipi değildir?

a) Normal check-in
b) Mobil check-in
c) İnternetten check-in
d) Yüz yüze check-in
e) Otomatik check-in

Cevap : e) Otomatik check-in

19) Yolculara check-in sonrası hangi belge verilir?

a) Bilet
b) Vize
c) Rezervasyon kuponu
d) Biniş kartı
e) Manifesto

Cevap : e) Manifesto

20) Aşağıdakilerden hangisi bileti olan yolcualrın uçuşa kabul edilmesi işlemidir?

a) Ticketing
b) Boarding
c) Ramp
d) Rezervasyon
e) Check-in

Cevap : e) Check-in

21) Aşağıdakilerden hangisi yolcu bagaj işlemleri kapsamında bir faaliyet değildir?

a) Yolcuları uçağa kabul etmek
b) Uçağa binmeyen yolculardan tazminat tahsil etmek
c) Kayıp hasarlı bagaj işlemlerini yürütmek
d) Yolcuları terminal içinde yönlendirmek
e) Yolculara biniş kartı vermek

Cevap : d) Yolcuları terminal içinde yönlendirmek

22) Yolculara check-in işlemi hangi birimde yapılır?

a) Banko
b) Konrtol kulesi
c) Apron
d) Pist
e) Taksi yolu

Cevap : a) Banko

23) Aşağıdakilerden hangisi yolcu özelliklerine göre bilet fiyatlarında yapılan eksiltmelere karşılık gelir?

a) Kampanya
b) İndirim
c) Pass bilet
d) Sık uçan yolcu
e) Promosyon

Cevap : b) İndirim

24) Aşağıdakilerden hangisi zamanında kalkış üzerinde etkili değildir?

a) Yer hizmetlerinde aksamalar
b) Uçakların taksi yapma zorunluluğu
c) Hava trafiği yoğunluğu
d) Havayolu şirketinin uçakları hazır bulundurmaması
e) Uçuş izinlerinin (slot) olmaması

Cevap : a) Yer hizmetlerinde aksamalar

25) Yolculuk başalamdan önce belirlendiği şekilde bir aktarma noktasında 24 saatten fazla duraklama hangisinde yapılır?

a) Stopover
b) Transit
c) Ek sefer
d) Charter
e) Code – sharing

Cevap : a) Stopover

26) Aşağıdakilerden hangisi havayolu için en önemli yolcu grubudur?

a) UM
b) INAD
c) VVIP
d) VIP
e) CIP

Cevap : c) VVIP

27) Hamile yolcular gebeliklerinin kaçıncı haftasına kadar raporsuz uçağa kabul edilebilirler?

a) 24
b) 28
c) 34
d) 32
e) 12

Cevap : b) 28

28) Uzun dönemli talep tahmininin mümkün olduğu durumlarda hangi sefer türü tercih edilmelidir?

a) Code-sharing
b) Transit
c) Tarifeli
d) Ek
e) Charter

Cevap : e) Charter

29) Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetleri kapsamındaki yer görevleri arasında yer alır?

a) Kabin görevleri
b) Uçuş görevleri
c) Terminal görevleri
d) Kokpit görevleri
e) Uçucu ekip görevleri

Cevap : c) Terminal görevleri

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Yolcu hizmetleri 2020 Vize Soruları-2

Editor

Editör

error: Content is protected !!