auzefMadde Bağımlılığı ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021-2022 Final

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021-2022 Final

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021-2022 Final

1- Tıp ile sosyal tedavi arasındaki aşama?

Cevap : Psikolojik Tedavi Aşaması

2- İki sandalye arasında oturan meslek?

Cevap : Sosyal Çalışmacı

3- Türkiye’de bağımlılar için kurulan özel merkez?

Cevap : Amatem / özel balıklı rum (cevaba bakınız )!!!

4- Rehabilitasyon nedir?

Cevap : Topluma kazandırma anlamındaki cevap yeniden uyum

5- …..uzun paragraf toplumun rahatsız olduğu bir problemi üst düzey yöneticilere taşıma sosyal çalışmanın hangi yöntemi?

Cevap : Sosyal Eylem

6- Grupla çalışmada hangi cümle yanlıştır?

Cevap : Grup çalışması sadece grupla çalışmayla mümkündür

7- Sosyal çalışmacının bir mahallede, köyde ,gecekonduda?

Cevap : Toplulukla Çalışma

8- Madde bağımlı bir konu verip yazdırmak?

Cevap : Duygularıyla yüzleştirme /Düşüncelerini aktarabilme yeteneğini artırma (Bakılacak)!!!

9- Lisans temelli eğitim özelliği?

Cevap : Yaratıcılık

10- Uyuşturucuyla aynı zamanda bulaşabilen hastalık?

Cevap : Aids

11- Esrar satan çocuk nasıl kandırılır?

Cevap : Esrarın cezasının olmadığı

12- Müzikle Tedavi bazı bireylerin fiziksel, psikolojik ,sosyal ve zihinsel gereksinimlerini karşılamada müziği ve müzik etkinliklerini kullanan uzmanlık dalıdır. Bunu söyleyen?

Cevap : 1997 yılında Amerika müzik tedavi birliği

13- Bağımlıyı tedavi ettikten sonra en önemli olan?

Cevap : Takip etmek İzlemek

14- Birey kriz esnasında baş edemediği sorunlarda sosyal çalışmacının yöntemi?

Cevap : Parçalara Bölme

15- Hasta tedavi etmede müzik?

Cevap : Baksı

16- Bağımlı aile terapisine kim katılmaz?

Cevap : Bağımlının arkadaşı

17- Sosyal hizmetin alanı değildir?

Cevap : Adalet

18- Bağımlılığı bıraktıktan sonra uzmanın yapması gerekenlerden değildir?

Cevap : Bağımlıyı kutlama

19- Anatolia klinikleri adıyla anılan bağımlılığı tedavi merkezi? (emin değiliz bu soru varmıydı diye)

Cevap : Özel Balıklı Rum Hastanesi

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Final 2021 Deneme Sınavı -3 Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021-2022 Final

Editor

Editör

error: Content is protected !!