auzefEgzersiz ve Spor BilimleriSpor Anatomisi

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -3

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -3

#1. Aşağıdaki eklemlerin hangisinde labrum bulunur?

Cevap : B) Kalça eklemi

#2. Konkalar burun boşluğunun hangi duvarında bulunurlar?

Cevap : D) Lateral duvar

#3. Bazal metabolizmayı arttıran endokrin bez aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) Tiroid

#4. Sinovyal sıvı nerede üretilir?

Cevap : A) Eklem kapsülünde

#5. Aşağıdakilerden hangisi hipofiz bezinin salgıladığı bir hormondur?

Cevap : D) Oksitosin

#6. “Distal” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D) Merkezden uzak

#7. Kortizol hormonu nereden salgılanır?

Cevap : E) Böbreküstü bezlerinden

#8. Aşağıdaki eklemlerden hangisinin içinden tendon geçer?

Cevap : A) Omuz eklemi

#9. Tiroid bezi nerede bulunur?

Cevap : C) Boyunda

#10. “Ventral” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Karna ait

#11. Antebrachium ile manus arasındaki beden bölümünün adı nedir?

Cevap : A) Carpus

#12. Aşağıdakilerden hangisi alt ekstremitenin bölümlerinden birisi değildir?

Cevap : B) Carpus

#13. İnsülin hormonu nerede üretilir?

Cevap : C) Pankreas

#14. Aşağıdakilerden hangisi burnun işlevlerinden değildir?

Cevap : D) Asid-baz dengesinin ayarlanmasına yardım etme

#15. Aşağıdakilerden hangisi anatomik duruş hakkında yanlış bir ifadedir?

Cevap : B) Topuklar bitişiktir ve ayak uçları laterale dönüktür

#16. İnversiyon hareketini yapan beden bölümü hangisidir?

Cevap : E) Ayak

#17. Akciğerlerde toplam kaç adet lob vardır?

Cevap : C) 5

#18. Aşağıdaki eklemlerden hangisinde deltoid bağ bulunur?

Cevap : C) Ayak bileği eklemi

#19. İki akciğerdeki alveollerin toplam yüzeyi yaklaşık kaç metrekaredir?

Cevap : E) 140

#20. Aşağıdakilerden hangisi larinksin görevlerinden değildir?

Cevap : A) Yutma refleksini başlatmak

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -3-min

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -3

Ünite-3

Eklemler

1. Aşağıdakilerden hangisi kesintili eklemlerdir?

A) Synchondrosis tipi eklemler
B) Syndesmosis tipi eklemler
C) Sinovyal eklemler
D) Symphysis tipi eklemler
E) Gomphosis tipi eklemler

Cevap : C) Sinovyal eklemler

2. Sinovyal sıvı nerede üretilir?

A) Eklem kapsülünde
B) Ekleme katılan kemiklerde
C) Eklem içi bağlarda
D) Eklem yüzlerini kaplayan kıkırdaklarda
E) Kaslarda

Cevap : A) Eklem kapsülünde

3. Aşağıdakilerden hangisinin sinovyal eklemlerin stabilitesine katkısı yoktur?

A) Eklemin çevresinde bulunan kaslar
B) Eklem kapsülü
C) Eklem içindeki negatif basınç
D) Eklemi oluşturan kemiklerin uyumu
E) Eklem yüzlerini kaplayan kıkırdağın türü

Cevap : E) Eklem yüzlerini kaplayan kıkırdağın türü

4. İnversiyon hareketini yapan beden bölümü hangisidir?

A) Boyun
B) Gövde
C) Omuz
D) Kalça
E) Ayak

Cevap : E) Ayak

5. Nucleus pulposus hangi eklemde bulunur?

A) Omuz ekleminde
B) Kalça ekleminde
C) Symphysis intervertebralis
D) Suturaların içinde
E) Syndesmosis radioulnaris

Cevap : C) Symphysis intervertebralis

6. Aşağıdaki eklemlerin hangisinde labrum bulunur?

A) İntervertebral eklemler
B) Kalça eklemi
C) Symphysis intervertebralis
D) El bileği eklemi
E) Sternoklavikular eklem

Cevap : B) Kalça eklemi

7. Aşağıdakilerden hangisi lateral fleksiyon yapar?

A) El bileği
B) Ayak bileği
C) Kalça eklemi
D) Omurga
E) Omuz eklemi

Cevap : D) Omurga

8. Aşağıdaki eklemlerden hangisinin içinden tendon geçer?

A) Omuz eklemi
B) Kalça eklemi
C) Dirsek eklemi
D) Ayak bileği eklemi
E) El bileği eklemi

Cevap : A) Omuz eklemi

9. Aşağıdaki eklemlerden hangisi sirkumdüksiyon yapamaz?

A) Omuz eklemi
B) Kalça eklemi
C) Metakarpofalangeal eklemler
D) İnterfalangeal eklemler
E) El bileği eklemi

Cevap : D) İnterfalangeal eklemler

10. Aşağıdaki eklemlerden hangisinde deltoid bağ bulunur?

A) Omuz eklemi
B) Kalça eklemi
C) Ayak bileği eklemi
D) Diz eklemi
E) El bileği eklemi

Cevap : C) Ayak bileği eklemi

Egzersiz ve Spor Bilimleri

Egzersiz ve Spor Bilimleri Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!